Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paul Graynor (Darren Healy), bulvární fotograf, se stane obětí brutálního napadení, když se jedné noci vrací domů. Zoufale se snaží vyrovnat s děsivým zážitkem, ale zdá se, že šrámy, které má na těle a hlavně na duši, se jen tak vyléčit nedají. Pomocí přátel i podpůrné skupiny se učí, že život jde dál, ovšem ne tak, jak ho znal. Paul postupně zjišťuje, že je jen skořápkou muže, kterým předtím byl a uzavírá se sám do sebe. Nakonec je schopen se soustředit pouze na jednu věc - najít kriminálníka, který zničil jeho život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

Fr 

všechny recenze uživatele

DO JAKÉ MÍRY BYCHOM SE MĚLI CHRÁNIT A BRÁNIT PŘED NÁSILÍM?..... /// Nevím, jestli je to dobře, ale i Irsko má své pouliční bastardy. Paul měl tu čest je potkat. Když zjistí, že vypadat jako ,,metrouš“ mu je k hovnu, oholí hlavu a hledá možnosti, jak ze sebe udělat chlapa.... Film o problémech těla, duše a mozku, prostě o stavech, které přináší drsné přepadení. Snaha získat zpět kontrolu nad tělem, ale hlavně nad hlavou je více psychologická než akční. Ovšem postupně přituhuje a jestli rádi sledujete psychicky narušené jedince a čekáte na jejich selhání nebo – chcete li – logický řešení problému, budete spokojeni. Na Savage bych do kina asi nešel a přitom je zde hodně dobrýho evropskýho řemesla. Hlavní síla je ale v jeho uvěřitelnosti! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, kolik je v Irsku za ukousnutí nosu. (Roků v base, ne euro) 2.) Kolega užívá ,,Adrial“ a nechce říct proč. 3.) Prakticky poznám, že mezi píchnutím a říznutím je docela velkej rozdíl. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama o chlápkovi, který nemá koule a to doslovně. Z počátku jsem u filmu usínal. Zakomplexovaná mánička navštěvuje svého nemocného otce. Pak se probudím a zjistím, že chlápek byl vykastrován. Zvolám "Ježíši já to prošvihl.". Protáčím film zpět. Za Boha tu kastraci nemůžu najít. Tak píši kolegům a ptám se, v které části je vidět ta kastrace? Dostává se mi odpověď, že kastrace tam není. Zvolám : "Kurva, tak celý film se mluví o kastraci a ona tam pak ani není vidět?" A to je film od 18 let přístupný? To si děláte prdel? Vždyť je to film o poseroutkovi, ze kterého se stal ještě větší magor. 30% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Psychologická sonda do života zruinovaného človeka, ktorého dobili, zjazvili a vykastrovali dvaja teenageri. Trošku mi to pripomínalo thriller Niet návratu, akurát že toto bolo oveľa reálnejšie (keďže musíme vynechať akúkoľvek akčnosť a premenu hlavnej postavy na pomstychtivého superhrdinu). Celú dobu som s tým fotografom súcitil a držal mu palce, aby tých hajzlíkov našiel a vrátil im to aj s úrokmi. Neuveriteľne depresívny film, na ktorý sa ťažko pozeralo už aj preto, že by sa niečo podobné mohlo stať každému. Celé to bolo smutné a pochmúrne, bez štipky šťastia a nádeje. V živote nepôjdem do Dublinu!!! Nižšie spomenutá scéna s ovcou bola fakt sila a herecký výkon hlavného hrdinu? Pánečku, lepšieho herca ani nemohli vybrať. Na začiatku mi bol na smiech, ku koncu som však z neho mal zimomriavky, už len ten pohľad... Záver radšej nekomentujem, to proste musíte vidieť (ak na to ešte budete mať nervy). Plných 5, nie je o čom. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příběh o muži, který byl zlomyslně napadnut dvěmi zloději tím nejhůře možným způsobem vůbec! Kteří ho nejen zmlátili do bezvědomí, ale i vykastrovali ! Zruinovali ho Psychicky i emocionálně! Poté se těžce snaží postavit na vlastní Nohy! Vidíme změny hlavního hrdiny jak z tichého, stydlivého chlápka se stává opravdovéj Psychopat! Jakmile si ostříhá vlasy, sundá brýle, okamžitě je z něj Bad-face, že i mně lezl mráz po zádech! Neskutečný Herecký výkon! Posledních 10 minut jsou Šokující,strašné,vyrážející dech.. Jsou zde Násilné detajlní záběry,které nepřipraveného diváka mohou navždy poznamenat! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Možný spoiler :Brendan si po své předcházející hororové a celkem úspěšné krátkometráži střihnul poměrně náročné a aktuální téma. Paulovi jsem věřila jeho vnitřní sebedestrukci asi tak do poloviny a pak to v mých očích ztrácelo dech. Bylo až podivuhodné, že by se ho vůbec nikdo neujal (jeho sezení u psychiatričky neberu vůbec vážně), nezaregistroval jeho podstatnou změnu v chování a Paulova zastávka na policejní stanici s jeho zvláštním oznámením mi to jen potvrdila. A co brýle? Ty najednou nepotřeboval a nebo si koupil kontaktní čočky? Konec, který měl být jakýmsi vyvrcholením jeho chorého mozku, mě nejenže nepřekvapil, ale naopak zklamal na celé čáře. To snad ne, Brendane ? Asi jsi tam chtěl vložit nějaký hororový prvek, ale to už bylo opravdu moc přes čáru. 60ˇ% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Takový ten klasický příběh chlapíka, kterého jednoho dne přepadnou, zmlátí, okradou, poníží, znásilní a vykastrují pouliční šmejdi. Chlapík se pak vydává na "cestu pomsty". Takový nejvýznamnější kulťák v tomto směru je dnes zřejmě špičkový první díl série Death Wish (1974). Tak tohle není přesně úplně ono, ale z tohoto subžánru film jednoznačně vychází. Jde zejména o řemeslně ztvárněné psycholgické drama, v němže se hlavní postava mění postupně v někoho a něco úplně jiného. I když se toho ve filmu moc neděje, rozhodně zaujme, nenudí, udrží pozornost, jde z filmu strach ... Závěr pak šokuje zejména nepřipraveného diváka opravdu vrchovatou měrou. Ještě jednou opakuji, že v tomto filmu o akci a zobrazování násilí primárně nejde ... ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Chladná a netradične pojatá cesta tichého a kľudného fotografa do totálneho šialenstva , spôsobeného nočným prepadom 2och výrastkov. Ako pamiatku na osudný večer , si so sebou nosí zjazvenú tvár a v hlave psycho guláš do ktorého nepatrí už ani Jeho láska . Dublin je mesto ako mnohé iné na svete , v ktorých sa hlavne v noci dejú radovánky typu okrádačiek , vykrádačiek a odeberania ľudských životov... Toto je úprimný pohľad na skrat v hlave nekonfliktnej obete , ktorá sa na to dianie okolo pozerala celý čas len z diaľky , ako štastista s foťákom , až kým ho do toho nedostala blbec náhoda. Potešila " vražedná "skúška na ovci ako aj nie celkom tradičný záver. Íri sú proste fayn. A ako bonus - nespomínam si na posledný film kde sa z človeka vydupala duša ( doslova ). ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Tento nenápadný filmík ponúka značne silný a depresívny zážitok. Ako tu už bolo spomenuté; po tom ako mladému fotografovi zničia život dvaja mladí hajzlíci, zisťuje aké to je ocitnúť sa na tej druhej, psycho strane. To, že nič nebude ako predtým je jasné, tiež filmov s podobným námetom už bolo mnoho, ale tento je spracovaný skvele. Darren Healy v hlavnej úlohe nemal chybu a tak ako na začiatku nie je práve najsympatickejší, postupne sa s ním divák zžije a jeho finálny drsný prerod je kapitola sama o sebe. Celý film pôsobí absolútne reálne, nič sa nepreháňa ani neprikrášľuje a realita je zachytená naozaj surovo. Dokonca som to počas pozerania pauzol a išiel si naliať pohárik, aby som sa trochu ukľudnil :-) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Za daných podmienok (miestami až amatérsky vyzerajúci televízny snímok, slabší herci, rozpočet) sa tento film podarilo natočiť veľmi presvedčivo, ucelene a uveriteľne. Veľmi pomalý film, zameraný na stav duše a psychickej povahy človeka a jej rozleptanie po psychopatickom útoku. Škoda, že moju pozornosť film upútal až zhruba po polhodine, odvtedy som však z neho nemohol spustiť oči a každá minúta bola nabitá skvelou atmosférou a napätím až do znepokojujúceho záveru. 75%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Až na úplný záver, čisto priemerná, priam TV záležitosť s hereckým obsadením na úrovni tele-shoppingu. Ak sa takto predstiera trauma z útoku, tak Ja som "Herko páter". ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama zoufalého mladíka v podstatě spadá do ranku rape and revenge. Cesta od oběti k pomstě byla mučivě dlouhá a vypadalo to, že Paul není schopen dojít do plánovaného konce. Násilí plodí násilí. Tenhle film je především o násilí psychickém, byť na počátku je krvavý útok. A nebýt poslední scény, tak film v rovině psychické zůstal. Současně je ukázáno, že povahu člověka nezmění ani peklo, jímž si projde. Alespoň ne hned. Dobře je to vidět na momentu, kdy Paul pronásleduje dva mladíky, ale když se mu do cesty postaví skupina, která ho odmítne pustit dál, stáhne ocas a spěšně odchází do ústraní. Závěr je bezhlavým činem, co nemůže přinést člověku uspokojení. Tenhle film totiž kopíruje život, nikoliv fantazijní filmy, v nichž vítězí spravedlnost a hlavní hrdina. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený revenge kousek, ve kterým jde o koule. Smýkat vám v nich nebude jako třeba V pasti, ale v pohodě by se tyto dva filmy daly zkombinovat, kdy by Surovost mohla být alternativním koncem pro V pasti. Abych moc nespoileroval - nedobrovolný eunuch s xichtem Collina Farrela se psychicky a fyzicky připravuje na zaslouženou pomstu. Přál jsem mu to, ale čekal jsem větší sadu na konec. Tohle se dá doporučit silným čtyřhvězdím. 85% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tvrdý, nekompromisný snímok o chlapíkovi, ktorého dobijú, dorežú a vykastrujú dvaja grázli a jeho postupnej duševnej premene. Snímok je o to dramatickejší, že vychádza z nepríjemnej reality okolo nás a udalostí, ktoré môžu číhať na každého bez výnimky. Tiež postupná premena hlavného hrdinu zo šedivej myšky až na "šialeného" agresora mi prišla ako niečo racionálne a logické, o to viac bol snímok depresívnejší a smutnejší, pričom jeho rozdelenie na kapitoly: strach, kontrola, hnev a pomsta vychádza z logickej psychologickej postupnosti ako obyčajne ľudia v takejto nepríjemnej situácii reagujú. Film má teda tendenciu diváka naplniť spravodlivým hnevom a držať chudákovi chlapíkovi palce až do samotného konca, aj napriek tomu, že nie je dvakrát príjemný. 85/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Silný psychologický drama/ rape and revenge. Příběh muže jenž je na ulici napaden, zmlácen do bezvědomí a vykastrován. Muž je zdeptán. Pschicky na dně a jen velmi pomalu sbírá zbytky sil ke kruté pomstě. Né nadarmo se říká, že zlo plodí jen další zlo.  Ze začátku jsem si říkal WTF co to tam dali za týpka. Ke konci musím smeknout. Dobrej výběr a neskutečnej přerod. Savage je celkově hodně drsnej film. Zejména pak posledních pár minut je síla. 4hvězdy. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem se jednou jet podívat do Irska, ale už se i ani nechce. :D Tohle je totální kravina o psychopatovi. Dobře, když chlápka přepadnou na ulici, zmátěj ho a "údajně" vykastrují, tak to neznamená, že se z něj stane kretén. Nejdřív mi ho bylo líto, protože to špatně nesl. Vypadal jako buzna, tak si oholil hlavu - potom vypadal drsně a dokonce i hezky. Soucit udělal svoje, zabouchla se do něj sestřička jeho otce. Začal chodil do posilky, kde si splašil steroidy, které mu vyvolávaly agresi a sílu. Zabil jak úchyl ovci a nakonec napadl bezdůvodně lidi na ulici. Oooo, opravdu z toho nejsem hotová. Spíše se mi dělá špatně a hlavní aktér, kterého jsem ze začátku litovala, se mi hrozně hnusí. Tohle se mi u zabijáckých a krvavých filmů stalo poprvé. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Zajímavé irské psychologické drama, jehož sdělením je obligátní upozornění na fakt, že nešvarem naší společnosti je to, že "násilí plodí násilí". SPOILER Ani vlastně nevím, zda se v závěru filmu Paul pomstí ONÉ dvojici výrostků, nebo to je pouze substituující duo, které se stane obětí jeho pomsty. Jenže ono je to jedno z několika důvodů. Paul je očividně psychicky nevyrovnaný jedinec (možná byl už před napadením a napadení samotné bylo jen spouští), který by měl podstoupit léčení, a tím pádem forma jeho pomsty nenabyla ryzí "čistoty". A tudíž je neomluvitelná. Je nebezpečný jak sobě, tak společnosti. Dalším důvodem je fakt, že už od třetiny filmu jsem čekal podobný závěr (a odhadoval jsem ho na obdobně krvavý) - tyhle snímky totiž často třičtvrtě času rozebírají psychologii postav, aby nakonec efektně film ukončili a diváka posadili na prdel. Já se tím nenechal "posadit", ale rozhodně filmu neodpírám jeho kvality. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Účelovo skonštruovaná írska dráma sa nás pokúša presvedčiť, že ulice veľkomiest sa menia na džungľu, v ktorej sú iba predátori a ich obete. A tiež o tom, že keď niekto vyzerá ako obeť a správa sa ako obeť, sa obeťou i stane. Brutálne, nezmyselné a ťažko uveriteľné prepadnutie spúšťa v hlave bulvárneho fotografa lavínu fóbií a hľadania ciest k stavu pred napadnutím. Psychický prerod hlavného hrdinu sprevádza aj obdivuhodná zmena jeho výzoru. Brutálne scény sú trochu nadbytočné a ich zmysel vidím iba v pritiahnutí divákov, ktorí ich potrebujú z terapeutického hľadiska. Film ako celok je určite nadpriemerný, aj keď spracovanie zaujímavého námetu má dosť slabín, Daren Healy podal spoľahlivý a uveriteľný výkon a zaujímavá Nora-Jane Noone, ktorú som si všimol už v Padlých ženách, by potrebovala viac priestoru. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

V živote sa môže človeku prihodiť kadečo a bohužiaľ, čas sa vrátiť nedá. Smutná a depresívna vec. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Slušná psychologická sonda do života fotografa z kterého se po přepadení stala naprostá troska a svůj problém začal řešit brutální pomstou. Darren Healy svojí roli zahrál dobře, ale film trpěl docela bídným scénařem, který bych očekával u českých TV kriminálek. ()

Reklama

Reklama