Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (260)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Když mne tohle jako malé dítě svým relativně inteligentním humorem dostávali do křečí smíchu a pláče smíchu, nemůže snad být nic pro děti lepšího ... (a navíc se něco púřiučí ...) ;-))) ()

Mr.Apache

všechny recenze uživatele

Původní a dlouhá léta jediný platný název téhle taškařice byl rozhodně "A je to". Vím to jistě, protože si pořád ještě něco pamatuju. Kdepak Pat a Mat. Tu lobotomii mi furt nějak nestihli udělat, milé děti. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mě ti dva moulové dost často iritovali, což ale znamená, že se někomu podařilo vytvořit naprosto dokonalou podobu světa neumětelů, kazisvětů, břídilů a přetrhdílů a to v podobě dvou naprosto milých a sympatických postaviček. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Buď součástí svého projektu! Znáte zářivější příklad převedení rčení "účel světí prostředky" do praxe..? ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Vynikající nápad stvořit něco tak kouzelného jako je legendární Pat a Mat. Dva sousedé, kteří si pomáhají, když něco jednomu nejde, nebo se dostal do svízelné situace, stačí zabušit smetákem o strop nebo o podlahu a druhý příjde na pomoc . :-) Vždycky se mi líbily jejich skvělé nápady a zlepšováčky a skoro pokaždé mě mrzelo, že se jim nakonec výsledek moc nepovedl. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri hodnotení tohto konkrétneho titulu som akosi v rozpakoch. Nie preto, že by som mal problém vyjadriť sa ku kvalite tohto animovaného seriálu alebo ku tomu ako som sa pri ňom bavil. V tom mám celkom jasno. Príbehy dvoch nešikovných majstrov Pata a Mata ma dokázali väčšinou vždy dobre pobaviť. Ako decko som sa na nich vyslovene tešil, keď to bežalo ako večerníček a aj teraz v dospelosti si rád občas pozrem niektorú epizódu, keď na ňu náhodou natrafím. No nejde mi do hlavy prečo sa tu (na csfd) dajú hodnotiť a komentovať niektoré časti tejto serié ako samostatné snímky a popri tom sa tu môžem ešte ku tomu vyjadriť aj ako ku celku. V tom mám trocha chaos. *** ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

"A je to" Šikulové je asi slabé slovo. Tahle dvojka Vám ukáže jak si se vším poradí a žádná věc jim nestojí v cestě. Když nevíte, jak si něco sami postavit nebo vylepšit, tak se podívejte na tento večerníček "Pat & Mat", vám určitě poradí. Zajímavost - Nikdy se na sebe nezlobí. Postavy se při činnosti vždy pozorně sledují a nikdy neprojevují pochybnosti i při zjevně chybných pokusech toho druhého o řešení problému. Když se ukáže, že se situace skutečně místo vyřešení zhoršila, nikdy se nezlobí, jen zavrtí hlavou a i to působí spíše jako konstatování zjevného neúspěchu než negativní hodnocení úsilí toho druhého. / Viděné epizody *78.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pat a Mat. Dva šikulové si umí vždy poradit, za jakékoli situace. Prvotřídní zábava, ale pro mě to na plný počet není, myslím, že jsem ani všechny díly neviděl. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je zkrátka klasika, která nestárne a nerezaví. Stále funguje a šlape jako správně namazaný stroj. Některé epizody jsou opravdu velmi zábavné a i ty méně zábavné jsou pořád nadprůměrné. Oceňuji obrovskou nápaditost, zpracování, ale rovněž vtip a hudbu. Kdo by neznal slavnou znělku "Pa pá pa! Pa pá pa!"! Suprsupr. ()

lamps 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je pro mě naprostá srdcovka. Co ti dva už všechno zbabrali, a stejně mě nikdy nepřestanou překvapovat. Člověk by čekal, že z toho vyrostu a budu se na to dívat trochu víc skepticky, ale když to prostě nejde, já se můžu vždycky smíchy potrhat. A jen tak pro zajímavost... Na dovolené v Chorvatsku jsem brousil na nějakejch arabskejch kanálech a mezi všemi lehce oděnými dívkami vrhajícími vyzývavé pohledy, koho nevidím... Pat a Mat osobně! ()

petaspur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dva teoretičí inženýři v jednotlivých epizodách dokazují, že ani výměna žárovky, vymalování bytu nebo sklizeň ovoce nejsou triviálními záležitostmi, pokud si na ně posvítí jejich tvořivý intelekt. S teoretickými vědomostí největších géniů fyziky a strategickou zručností vojenských generálů se vrhají do všech problémů, jejichž řešení by mohl vymyslet snad jen dlouholetý pacient psychiatrické kliniky. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Nemluvní kutilové Pat & Mat se v každé epizodě většinou snaží něco vylepšit, ale vše jenom zhorší a nakonec zdánlivě opraví tím nejméně vhodným způsobem... Kuťáci Pat a Mat oslavili v roce 2016 svoje 40. narozeniny. V roce 1998 vznikla neautorizovaná 50. epizoda Karty, která v Česku v televizi neběžela a nevyšla ani na DVD. Dvojka nešikovných kutilů má doposud na svém kontě celkem 90 oficiálních epizod. ...A je to! ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žádné "Pat a Mat", nýbrž "A je to", prosím (odtud též "ajeťáci"). A jak mi z duše mluví PollyJean (v komentáři k Tapetám) ohledně dalších sérií: oslabení, někdy i výrazné, v řadě dalších a dalších tématických dílů by se dalo prominout. Ale ta svatokrádežná rozbředlá parafráze původního kultovního hudebního motivu (související zřejmě s nepochopitelnou dobovou potřebou intoxikovat diváka nechutnou muzikou), to se neodpouští. Proto za komplet jen tři hvězdičky, ať se ví, zač je toho loket. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

To se musí vidět! A taky vyzkoušet...           Vždy, když si po svých kutilských pokusech myslím, že už jsem opravdu vyzkoušel všechny myslitelné způsoby, jak si pořádně zdevastovat domácnost a utrpět všeliká zranění (o ztrátě otcovské autority ani nemluvě), tihle dva šikulové mě dokážou inspirovat a otevřít mi další a další obzory. A já se radostně chopím třeba kladiva a šroubováku a rukou v chňapce od vařiče pevně sevřu kokosový ořech... A rodinní příslušníci, zbaběle ukrytí za barikádou z nábytku, čekají, odkud a co na ně přiletí... Konkrétně tohle ovšem není ze seriálu, to je ze života ;-) ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Jak řekl můj kamarád: "Proč bych se měl dívat na dve piče, který stejně nic neuměj a navíc i to stejně vždycky poserou!" Ale já ty dvě piče mám rád, jako všechny piče... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nejedná sa náhodou o skrytú satirickú kritiku mohutnej "kvalitnej" panelákovej výstavby na našom území? Dopadlo to predsa rovnako, ako s dielom tejto dvojice. Jeden diel by sa mhohol venovať trebárs v súčasnosti tak populárnemu zateplovaniu týchto našich príbytkov. To by dopadlo! ()

Reklama

Reklama