Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele petaspur k tomuto seriálu (4)

Pat a Mat (1979) 

Dva teoretičí inženýři v jednotlivých epizodách dokazují, že ani výměna žárovky, vymalování bytu nebo sklizeň ovoce nejsou triviálními záležitostmi, pokud si na ně posvítí jejich tvořivý intelekt. S teoretickými vědomostí největších géniů fyziky a strategickou zručností vojenských generálů se vrhají do všech problémů, jejichž řešení by mohl vymyslet snad jen dlouholetý pacient psychiatrické kliniky. ()

Houpací křeslo (1979) (S01E04) 

Vyrobit houpací křeslo ze židle a kola od vozu by za normálních okolností nebyl pro dva zkušené kutily problém - tedy pokud by z toho omylem nevyrobili raketoplán. Jenže zrovna v tuto chvíli není práce se zubatou pilou nejšťastnějším řešením a do nemotorných prstíků přibývá jeden zásek za druhým. Ovšem každý génius musí přinášet oběti, aby prostý lid pochopil genialitu myšlenky a tihle plastelínovi čepičáři jsou vždy ochotni zariskovat budoucí hybnost svých prstíků. ()

Garáž (1979) (S01E06) 

Pat s Matem mají pravděpodobně vysloven zákaz řízení motorových vozidel na dobu neurčitou. Proto se s automobilem vždy pohybují mimo vyznačené pozemní komunikace. V tomto případě si patrně dali po obědě pár vychlazených dvanáctek a pak se pokusili zajet s autem do garáže, jejíž umístění je natolik nešikovné, že by do ní nedokázal zaparkovat ani řidič kamionu kočírující Smart. Heslo "V jednoduchosti je síla" naši hrdinové zjevně neuznávají a tak svými divokými kousky zlikvidují vozidlo i garáž a jediným výsledkem celodenní snahy je vědomí toho, že parkovat auto do garáže je naprosto zbytečné. ()

Světlo (1979) (S01E07) 

Dva teoretičtí odborníci všeho druhu tentokrát dokázali přinést tato poučení: 1. Hrát šachy bílými proti bílým je poněkud nepřehledné, 2. Pokud se na černo obarví všichni pěšci, tak to na přehlednosti hry nepřidá, 3. Zárukou zdařilého vyšroubování žárovky občas není ani akademický titul, 4. Eliminovat nepadnoucí šroubení žárovky se světlem dráty, kladivem a hřebíky vede k výbuchu, 5. Stejně je nejlepší rozehrát partii šachu na čerstvém vzduchu. ()

Reklama

Reklama