Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele otík k tomuto seriálu (49)

Pat a Mat (1979) 

Jednotlivé díly se sice liší svou kvalitou, především podle sérií a době vzniku, ale i tak jde o český fenomén, který milují děti i dospělí. Seznam jednotlivých sérií a dílů: 1. Kuťáci (1976, 1 díl) 2. ...a je to! (1979 - 1985, 28 dílů) - Tapety, Dílna, Koberec, Houpací křeslo, Obraz, Garáž, Světlo, Grill, Stěhování, Voda, Skokani, Zahrádka, Malování, Křížovka, Budka, Velké prádlo, Snídaně v trávě, Pračka, Déšť, Výlet, Vinaři, Gramofon, Tělocvična, Brusle, Jablko, Hrnčíři, Porucha, Klavír 3. Pat a Mat (1988-1989, 5 dílů) - Generální úklid, Klíč, Dveře, Střecha, Nábytek 4. Pat a Mat: ...a je to! (1990 - 1994, 14 dílů) - Sušenky, Vrata, Cyklisti, Dlaždice, Parkety, Okap, Kabriolet, Nehoda, Kulečník, Živý plot, Trezor, Blatník, Modeláři, Windsurfing 5. Pat a Mat se vracejí (2000-2004, 18 dílů) - Opékají špekáčky, Opravují střechu, Černá bedýnka, Natírají podlahu, Psí bouda, Kolečka, Skleník, Houpačka, Nezvaný návštěvník, Bodygárdi, Natírají okna, Puzzle, Velikonoční vajíčko, Automat, Autodráha, Akvárium, Zavařují, Rogalo 6. Pat a Mat na venkově (2009-2016, 13 dílů) - Bazén, Papírový servis, Podlaha, Postele, Vodovod, Vysavač, Promítačka, Suchý strom, Pomerančová šťáva, Rotoped, Kaktus, Obkladačky, Sluneční clona ()

Tapety (1979) (S01E01) 

Tohle je pravý, starý a dobrý Pat a Mat. Nejdříve nápad za všechny peníze jak vytapetovat pokoj zasviněný od gulášové konzervy, potom dobrá a poctivá práce a na závěr nápad, který vše obrátí vzhůru nohama - tak, jak jsme u starých Koumáků zvyklí. ()

Dílna (1979) (S01E02) 

Tak to dopadá, když místo výroby police na knížky v dílně ji Kuťáci vyrábějí v pokoji. Je to geniálně jednoduché, a když se k tomu přidá bezva nápad jak využít onu originální polici, je na dobrý závěr zaděláno. Jeden z mála starých dílů, který končí úspěšně dokončenou akcí. ()

Koberec (1979) (S01E03) 

Dva námi oblíbení chlapíci si svým způsobem poradí s čištěním koberce, stejně jako i s problémem jak se dostat z bytu a zpět do bytu, když dveře neslouží k otvírání. Jenže opět je tu jedno velké ALE, které jejich snažení zcela pokazí. Tentokrát mi ten konec přišel docela suchý, proto 80%. Hudba: Petr Skoumal ()

Obraz (1979) (S01E05) 

Geniální ukázka patovsko-matovského umění jak z jednoduché záležitosti udělat neskutečně složitou a ještě ji dokonale zbabrat. Výborný díl, jeden z nejlepších. ()

Skokani (1982) (S01E14) 

Přeci jen spíše nudnější díl, ve kterém se snaží Pat a Mat létat s rogalem, bohužel se jim to stále nedaří. Ale nakonec přijdou na to, jak se dostat do vzduchu. Škoda, že je tu jako vždy jedno velké ALE:-). Méně vtipný díl z první série vyrobené Československou televizí Bratislava. Petr Skoumal ()

Tělocvična (1983) (S01E18) 

Dva magoři si spletou obývák s tělocvičnou a zahrají si golf i tenis, vzpírají i šermují, skáčou o tyči i do výšky. A je samozřejmě jasné, že jejich pokoj pak bude také podle toho vypadat. Výtečný díl. ()

Hrnčíři (1985) (S01E26) 

Když je špinavé nádobí, není nic jednoduššího než vzít vrtačku a nádobí umýt ve vaně. Jenže když potom vana nevleze do chalupy a všechno se rozbije, je na čase projevit své hrnčířské dovednosti. No a ty samozřejmě u Pata a Mata jsou sice objevné, ale nijak velkolepé. A nakonec na výrobu samozřejmě přijdou s řadou neobvyklých vylepšení. ()

Porucha (1985) (S01E27) 

Úvod televizního fotbalového zápasu obstará svým komentářem Karol Polák s útočícím Šulekem, jenže pak přijde porucha obrazu a Pat je celý nesvůj. Mat se mu snaží pomoct montováním antény, jenže televize stále neposlouchá. A ruský styl opravy mlátit do televize také nepomáhá. Pak přijde Mat s geniálním nápadem - pustí rádio a sám s loutkami hraje v bedně od televize fotbal. A to byl počátek českého kalča. :-) Jinak díl nic extra. ()

Jablko (1985) (S01E28) 

Celá jabloň je sklizena, všechny jablíčka jsou v bedýnkách, jenže jediné, a zrovna to nejkrásnější, zůstalo na stromě. A to je pro Pata a Mata výzva a také téměř neřešitelná situace. Jenže nebyli by to naši oblíbení chasníci, aby to nakonec pomocí všech dostupných prostředků zvládli. Díl velmi povedený, ale za břicho se popadat nebudeme. Chybí totiž ono geniální vyvrcholení. ()

Sušenky (1992) (S03E01) 

Mat nabídne Patovi sušenky, jenže všechny sežral a žádná nezbyla. A tak je čas pro upečení vlastních. Ovšem to, co se při pečení sušenek dá vše využít, na to můžou přijít jen naši milí koumáci (míchačka, necky, hrabě, válec, roura, záchodový zvon). Pointu všemu dává závěrečné uplatnění sušenek tvrdých jak skála. Parádní díl. ()

Vrata (1992) (S03E02) 

Opět jeden z těch opravdu povedených vtipných dílů, kdy oba kuťáci tak dlouho vymýšlejí co s vraty do garáže, až to vyřeší naprosto geniálně. ()

Cyklisti (1992) (S03E03) 

Totální destrukce dvou kol v podání Pata a Mata mohla jen mít lepší pointu, ale jinak je to klasická naprostá likvidace všeho možného. ()

Dlaždice (1992) (S03E04) 

Při dláždění chodníku se mohou dít i neuvěřitelné věci, jako je rozbití všech dlaždic, mazání dlaždic olejem, stavba domácího pásového posunovače, kladky a opětného ničení dlaždic. Neuvěřitelně roztomilá hovadinka. ()

Parkety (1992) (S03E05) 

Hodně potrefené kratičké setkání s packaly všeho druhu, kteří ve snaze vyčistit parkety je zničí, přičemž si však užijí hodně zábavy. ()

Okap (1992) (S03E06) 

Pat a Mat natírají okap svého domečku, aby po vykoumání, jak to nesložitěji půjde, okap natřeli a ... jak jinak, opět své dílo zničili. Zajímavá je hudba, hodně netradiční na tento seriál. ()

Kabriolet (1993) (S03E07) 

Tentokrát věrní kamarádi Pat a Mat nic extra nezničí, ale při snaze o výlet si zažijí hodně zábavy a taky strachu o sebe, neboť Pat létá bez padáku a jen díky své odvaze a šikovnosti vše zvládne na výbornou. Jeden z mála dílů, kde známí šikulové nedostojí své pověsti a nic extra nerozbijí. Ba i ten stan jim drží. ()

Nehoda (1994) (S03E08) 

Geniální díl, ve kterém nám kuťáci předvedou, že při opravě píchnuté duše u kola se dá zlikvidovat i silnice. Vtipné a geniální. ()

Kulečník (1994) (S03E09) 

Asi jeden z nejšpičkovějších dílů, který se svým humorem, absurditou a možná až idiocií obou představitelů rovná prvním dílům celého cyklu, které byly asi nejlepší. Ale tento díl potvrdil, že stále se dá vymyslet příběh, u kterého se můžeme pořádně a od plic zasmát. ()

Živý plot (1994) (S03E10) 

Není nad to ostříhat si živý plot tak, že už živý není. Ale Pat a Mat mají na vše řešení a já jim ho jako vždy přeji. ()

Reklama

Reklama