Reklama

Reklama

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic

  • USA Hansel & Gretel: Witch Hunters (více)
Trailer 1

VOD (1)

Malého Jeníčka a Mařenku zavedl jejich otec do hlubokého lesa a tam je nechal osudu. Jeníček s Mařenkou našli perníkovou chaloupku, ve které byla ježibaba a ta je chtěla vykrmit a sníst. Když chtěla hodit Jeníčka do pece, děti ji přemohly a upekly v peci. Od té doby loví čarodějnice... Jeníček a Mařenka už jsou dospělí a putují po světě. V jednom městě chce šerif Berringer upálit ženu jménem Mina, kterou obvinil z čarodějnictví. Jeníček s Mařenkou ji ale na poslední chvíli zachrání, protože poznají, že to není ježibaba. Poté se vydají na lov čarodějnice v blízkém lese. Čarodějnici sice chytí a zabijí, ale jejich hlavním úkolem od starosty je najít unesené děti – a ty zatím nenašli. Mezitím se parta lovců snaží chytit čarodějnici, která děti unesla. Čarodějnice Muriel ale všechny zabije. V hospodě se Jeníček a Mařenka seznámí s Benem, který se o čarodějnice také zajímá. Do toho přiběhne jeden z lovců, který všem řekne, že čarodějka zabila jeho kamarády, a sám pak vybuchne. Jeníček s Mařenkou se vydají lovit čarodějnici do lesa... Nalákají ji na volání dítěte o pomoc. Jeníček s Mařenkou čarodějnici, což je Murielina pomocnice, chytí a zjistí, že čarodějnice potřebují ke svému rituálu získat dvanáct dětí. Nyní jich mají jedenáct a jdou si do města pro poslední... (TV Prima)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (1 689)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nafuckované R-ko podle pohádky bratří Grimmů. Wirkola, který naposledy režíroval oživlou armádu wermachtu v MRTVÉM SNĚHU je ve svém živlu. Krev čarodějnic cáká po litrech, umírají děti (hodně) a "hodný" trol tu rozmačkává hlavy jako pukavce. Jeníček Renner je jako vždycky sympaťák, jen chudák vyfasoval cukrovku a Mařenka Artertonová vypadá k světu. Taky mlátí lidi s vyslovenou chutí, to prosím za notného povzbuzování diváků v kině. Vrchní čarodějce Famke Janssen to taky sluší. A ty zbraně mmm... dětský sen. Svěcení rotačního kulometu? Hell yeah! Hlavně nelezte do baráku z perníku. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Už teraz kandidát na guilty pleasure roka. Zmiešajte Van Helsinga a Bratov Grimmovcov a pridajte úderné fakovacie hlášky, strašne veľa krvi, vybuchnutých hláv a čliapucich vnútorností (fakt neviem, ako to chceli zostrihať na PG-13) a k tomu obrovské porcie nadupanej béčkovej zábavy. Výsledok bude vyzerať presne takto. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Janko a Marienka sú vlastným otcom odvedený a ponechaný v hlbokom lese napospas osudu. Obaja padnú do rúk zlej čarodejnici. Nakoľko sú však chytrejší, podarí sa im babu jagu strčiť do pece a za živa upáliť. Toto, ale nie je koniec príbehu. Práve naopak! Súrodenci sa rozhodnú postaviť temnote tvárou tvár a bojovať s ňou, až kým ... Milé prekvapenie. Úprimne povedané, nečakal som, že sa mi to bude páčiť. Nápadito, originálno, zábavná "rozprávka" okorenená o prvky hororu na najvyššej úrovni. Lakačky či výrazné dejové napätie nečakajte, ale "gore" Vás nejeden krát prekvapí natoľko, až sa budete zamýšľať sami nad sebou, či bolo najrozumnejšie zobrať do kina aj Vašu malú sestru - 75%. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Spíš než Jeníčka a Mařenku mi to připomínalo vymítače ďábla… Doporučuji pouštět dětem před spaním, pokud máte chorobnou touhu vyměňovat jim plenky i v pubertě. Jinak obyčejný akční film, který se snažil mít vtipné hlášky, ale moc mu to nevyšlo. Je to sice divná matlanina všeho možného, ale koukat se na to dá. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Díry ve scénáři, že by jimi propadli všichni herci, vršící se náhody, nelogičnosti, neprokreslené charaktery, divný mix středověku a moderních technologií a celková nekonzistence, ale vem to čert. Nebo spíš čarodějnice. Film má vynikající úvodní titulky, které tvoří papírové postavičky a výseky z dobových novin, zábavnou akci, využité 3D, kvalitní děsivé masky čarodějnic a hlavně "troll Edward":), občas však docela nevěrohodné (zejména krev). Arteton má konečně nějaké charisma, ale Renner působí poněkud zplihle a nevýrazný Thomas Mann (oslavenec z Project X) je nějak podezřele v kurzu, protože hraje i v dalším únorovém filmu - Nádherné bytosti. Gore je v rámci žánru nečekaně drsný, ale nikoliv samoúčelný. Horší je to však s vulgarismy, které působí rušivě a některé hlášky vynuceně (You gotta be fuckin' kidding me). *Spoilery* Za největší scenáristicky nesmysl považuji to, že sourozenci nepoznali, že se vrací do svého rodného města. Ano, žili za ním, ale to se tam nikdy nevypravili, neslyšeli jeho jméno nebo snad utrpěli amnézii? Nemluvě o klíčových motivacích čarodějnic, které se po zamyšlení jeví jako zcela scestné. Mají za to, že pokud jim neublíží oheň, budou neporazitelné. Jenže lovci čarodějnic dokazují, že babizny lze rozstřílet rotačákem, vytrhnout jim srdce, prostřelit mozek hořícím šípem, useknout hlavu lopatou nebo nasekat vnitřnosti na masovou směs, když prolétnou nastraženými železnými lanky. P.S. Otravná byla také zrzka, která byla vždy ve správnou chvíli na správném místě. 70 %. [Kino, 3D s titulky] ()

Galerie (100)

Zajímavosti (34)

  • Když Jeníček (Cedric Eich) a Mařenka (Alea Sophia Boudodimos) jako děti stojí před vchodem do perníkové chaloupky, on jí barevné cukroví a ona bílé. Když jdou však dovnitř, ústa obou jsou barevná. (SFalconJ)
  • Když Jeníček (Cedric Eich) s Mařenkou (Alea Sophia Boudodimos) dorazí k perníkové chaloupce jako děti, Mařenka utrhne kousek bílého "rampouchu" a sní ho. V příštích několika záběrech je však rampouch opět celý a neporušený. (SFalconJ)

Související novinky

Jeníček a Mařenka mají nový dohled

Jeníček a Mařenka mají nový dohled

09.08.2015

Dva roky stará fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic, v níž se slavní sourozenci stali akčními hrdiny, vydělala 226 milionů dolarů. Vzhledem k padesátimilionovému rozpočtu jí tak bylo rychle… (více)

Jeníček a Mařenka uloví další čarodějnice?

Jeníček a Mařenka uloví další čarodějnice?

22.09.2014

Loňská akční fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic vydělala 226 milionů dolarů. To je při padesátimilionovém rozpočtu jasná komerční výhra, kterou by studio Paramount chtělo přetavit do druhého… (více)

Dwayne Johnson: Lovec démonů

Dwayne Johnson: Lovec démonů

02.09.2013

Hon na všelijaké ošklivé potvory a ježibaby je pořád v kurzu. Jeníčkovi a Mařence to šlo pěkně od ruky, Vin Diesel se čarodějnicím podívá na zoubek v akčním hororu The Last Witch Hunter a teď touží… (více)

Jeníček a Mařenka podruhé a ještě šílenější

Jeníček a Mařenka podruhé a ještě šílenější

09.06.2013

Rozpočet 50 milionů, celosvětové tržby 226 milionů. Snadná matematika, i když vezmeme v úvahu, že téměř polovina utržených peněz zůstává kinařům. O možné trilogii se mluvilo už před premiérou, a teď… (více)

Reklama

Reklama