Reklama

Reklama

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic

  • USA Hansel & Gretel: Witch Hunters (více)
Trailer 2

VOD (1)

Malého Jeníčka a Mařenku zavedl jejich otec do hlubokého lesa a tam je nechal osudu. Jeníček s Mařenkou našli perníkovou chaloupku, ve které byla ježibaba a ta je chtěla vykrmit a sníst. Když chtěla hodit Jeníčka do pece, děti ji přemohly a upekly v peci. Od té doby loví čarodějnice... Jeníček a Mařenka už jsou dospělí a putují po světě. V jednom městě chce šerif Berringer upálit ženu jménem Mina, kterou obvinil z čarodějnictví. Jeníček s Mařenkou ji ale na poslední chvíli zachrání, protože poznají, že to není ježibaba. Poté se vydají na lov čarodějnice v blízkém lese. Čarodějnici sice chytí a zabijí, ale jejich hlavním úkolem od starosty je najít unesené děti – a ty zatím nenašli. Mezitím se parta lovců snaží chytit čarodějnici, která děti unesla. Čarodějnice Muriel ale všechny zabije. V hospodě se Jeníček a Mařenka seznámí s Benem, který se o čarodějnice také zajímá. Do toho přiběhne jeden z lovců, který všem řekne, že čarodějka zabila jeho kamarády, a sám pak vybuchne. Jeníček s Mařenkou se vydají lovit čarodějnici do lesa... Nalákají ji na volání dítěte o pomoc. Jeníček s Mařenkou čarodějnici, což je Murielina pomocnice, chytí a zjistí, že čarodějnice potřebují ke svému rituálu získat dvanáct dětí. Nyní jich mají jedenáct a jdou si do města pro poslední... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 689)

verbal 

všechny recenze uživatele

Diabetický Jeníček, mongoloidní Mařenka, těžký kulomet, rychlopalná hi-tech kuše, motorkářské ohozy a perníková chaloupka, co vypadá jako břichobol kolotočářské dcerky. Podle těchto tagů něco, co přinutí Grimmovic bráchy zase nasraně mlátit ohnilou lebkou do víka rakví. To by to ovšem nesměl dostat do ruky ultimativní norský řezník, který je schopen i z takových ingrediencí namíchat temný, výpravný a zábavný anihilační koktejl, u něhož opět budou hnědopichové hrát Logika a dštít síru na abdéritní a infantilní percepci jejich pomatené müsli, avšak slaboduchý divák opustí Cinestár se širokým, blahoslaveným úsměvem. Jen je trochu škoda, že Jeníček s Mařenkou tu první ježibabu, co způsobila jejich doživotní trauma, nesežrali. Bylo by to dokonalé. Upřímně doufám, že po tomhle brzy napadne další Mrtvý sníh! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdyby to bylo jen o Mařence jak v latexu loví čaroděje, určitě by to bylo lepší, ale co na plat i ženský si hold musej užít a tak musím chtě - nechtě překousknout přítomnost Jeníčka. Nebudu však tentokrát za škarohlíka, ty honičky s čarodejnicema po lesích byly fajn, mít ty jejich košťata, tak střihám neblaze proslulou Open Card nasedám na koště a dávám pápá všem pražské MHD. Jinak jsem měl ale ve filmu celkem bordel, čarodejnice tam lítali tak rychle, že není v možnostech lidského oka cokoli vidět, do toho ještě střihovej chaos, kdy se člověk nestačí uprdnout a už je v tý gemrnaský vesnici, za chvíli zase u ježibaby, dialogy dodala asi americká střední škola pro nenadaný, ale co to je hold současná kinematografie, vyzkoušet možnosti pc, nechat pubertální děti producentů ať vymyslí do filmu vtipy, dát tomu krásný barvy a pak už jen stát s kasičkou před kinem a počítat dukátky, jooooo umění si žádá své. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Už teraz kandidát na guilty pleasure roka. Zmiešajte Van Helsinga a Bratov Grimmovcov a pridajte úderné fakovacie hlášky, strašne veľa krvi, vybuchnutých hláv a čliapucich vnútorností (fakt neviem, ako to chceli zostrihať na PG-13) a k tomu obrovské porcie nadupanej béčkovej zábavy. Výsledok bude vyzerať presne takto. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Brutální, bláznivá, efektivní, zábavná jednohubka. Na druhou stranu je to takový ten jednoduchý film, co je naprosto o ničem. Příběh má nulovou vypovídající hodnotu a celé je to vytvořeno z jednoho naprosto prostého důvodu - aby diváka zabavil. To se mu daří. Ještě aby ne, když v hlavní roli má Jeremyho Rennera, v roli Jeníčka, co si píchá Inzulín, protože ho v mládí čarodějnice vycpala sladkostmi a on teď je rád, že vůbec žije a na druhé straně Gemmu Arterton, která je od dob Prince z Persie zase neuvěřitelně sexy, za což samozřejmě může i latex, ale také i její kůl hlášky a celková přinasranost a vostrost jak Mařenky, tak Jeníčka. Každopádně zábava na 87 minut naprosto optimální. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $55,703,475Tržby Celosvetovo $225,703,475Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,425,563 //počet predaných kusov 556,133Tržby za predaj DVD v USA $12,468,196 //počet predaných kusov 751,359║ najprv ma odradila samotná ukážka k filmu, prišlo mi to strašne béčkovo laxné ale nakoniec, keď som sa k tomu dostal to bolo až nečakane konzumné príjemné popcorňové krvavé béčko, z dobrou uletenou akciou, sympatickou ústrednou dvojicou Jeremy Renner a Gemma Arterton(maškrtne obratná Marienka)), fajn masky, triky, Van Helsing dostal viac než silných protivníkov /80%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Tam, kde Gilliamův přespříliš analytický přístup u Bratří Grimmů selhal, tam Wirkola triumfuje. Skvělé obsazení, skvělé fóry, skvělý gore! A jako bonus zábavné titulky, 3D roztomile mlátící do očí a... i ta Gemma Arterton je najednou sexy. Černá magie? Ne, jen se s tím prostě norský šikula příliš nemazal. Víc takových do našich kin! ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Od Famkinho entre na scenu som jej drzal palce a v hlave zivil priamu umeru o tom,ze cim skor zabije toho chlapceka s tecucim mliekom po brade a wannabe tough action babiku, tym skor to skonci. Mimo jedneho uskrnu pre mna kolosalny fail. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Brutálně zábavná, krvavá komedie / pohádka. Hlavní duo tam furt hláškuje a zabíjí čarodějnice arzenálem za kterej by se nestyděl ani Blade. Dávaj jim dělový rány do ksichtu boxerem a prostě je likvidujou nejrozmanitějšími, pokud možno krvavými způsoby. Neustále se něco deje. Jeníčka balí sexy čarodějka dobračka a k všudypřítomným bitkám hraje rocková hudba. Něco takhle bezva tu nebylo od Příběhu Rytíře. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu se dá dobře ukázat určitý trend v kinematografii, kdy čím víc informací o příběhu obsahují trailery, tím méně příběhu obsahuje film samotný, a obráceně. Tudíž zatímco v minulosti měly filmy regulérní příběh a trailery z něho téměř nic neprozrazovaly, dneska spousta filmů jako třeba tenhle vlastně žádný příběh nemá a příběhový je hlavně ten trailer na ně. Nestačí tudíž konstatovat známou pravdu, že trailery dnes bez skrupulí převypráví film od začátku až do konce, ale je třeba to dát do souvislosti s ohledem na to, kolik toho vlastně převypráví samotné filmy. Jsem zkrátka toho názoru, že čím příběhovější jsou trailery, které dnes poskytují divákovi enormní množství informací, tím méně příběhovější jsou filmy, které podobně jako Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic připomínají spíš nějaký MTV klip než skutečný příběh. Je ale na druhou stranu logické, že pokud sledování traileru často připomíná sledování samotného filmu, pak sledování filmu musí připomínat zas něco jiného jako třeba ony MTV klipy nebo koláž akčních scén bez narativu, který by divák beztak přeskákal. V minulosti tomu bylo na druhou stranu přesně obráceně: trailery neprozrazovaly příběh a o to příběhovější byly filmy. Až někdy v sedmdesátých letech se to změnilo a struktura traileru byla nahrazena jinou strukturou, která shrnuje celý příběh filmu. Důvody, proč to nastalo, jsou vedle nijak objevného „vše je čím dál rychlejší, doba dynamičtější atd.“ v zásadě dva: za prvé je dnes příběhová roztříštěnost filmů zapříčiněná tím, že se předpokládá, že si divák doplní mezery jinými médii, jako jsou komiksy nebo videohry. A pochopitelně za tyto média zaplatí. Za druhý na rozdíl od minulosti, kdy měly trailery přilákat diváky do kin, dnes plní opačnou roli: odradit od návštěvy kina diváky, kterým daný film není určený. Tudíž toho musejí říct co nejvíce. Důvodem této situace je fakt, že současné filmy jsou specifičtěji zacílené na vybraný typ publika. Pokud chcete oslovit určité publikum, musíte zajistit, aby na film nechodili diváci, kteří do kina nepatří, protože ti by po návratu z kina vyprávěli svým přátelům, na jak pitomém filmu to byli. Všichni profesionálové z oboru filmové propagace vědí, že špatná ústně šířená reklama může odrovnat jakýkoli film, a proto věnují mnoho úsilí tomu, aby zamezili jejímu vzniku. Profesionálům motajícím se kolem tohohle filmu se to povedlo – jenom v kině vydělal pětinásobek. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

3D verze /// ,,ZŮSTALI JSME SAMI DVA A PO UVĚZNĚNÍ V TOM DOMĚ JSME SI ODNESLI DVĚ PONAUČENÍ: VYHNI SE DOMŮM Z PERNÍKU A KDYŽ CHCEŠ ZABÍT ČARODĚJNICI, SPAL JI NA POPEL“...... /// Honza závislej na perníku a Mařka rozdávající rány čelem jsou vskutku povedená dvojka. Teda jestli vás bavěj takový ty věci s krví vystříkanejma místnostma, fucking hlášky, rozjebaný orgány a akční ,,B“ jízda. Dokonce bych vyzdvihnul i vcelku sympatický 3D. Víc nechtějte (a předpokládám, že ani nečekáte). Bohužel (fakt nechcu vypadat jako prudič), ale takovej stejně laděnej RE: Retribution, byl vo kus…. zajímavější (jako myšlenkově?.... čuráku….). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Seru na klasiku. 2.) Potřebuju návod, jak zatočit s tou sviní z druhýho patra. 3.) Thx za titule ,,František Fuka“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Paramount // Počet premietajúcich kín v USA: 3,375 // Otvárací Víkend USA: $19,690,956 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nechtě děti DOMA! Tahle klasická pohádka je zábavná směs Hororu a Humoru a je to krvavé až je to vulgární! Obsahovalo to více gore, než by Mel Gibson stihl praštit pěstí! Tohle není intelektuální,stimulující film, takže není potřeba se zabývat zbytečnými Detaily a příběhem, tohle je Legračně zábavný Pop-Corn flick s Over Topovou Akcí,nereálnými zbraňěmi, zábavnými Hláškami a Úžasným Make Upem čarodějnic! Všichni co očekávají skvěle napsaný scénář, kompletní příběh a nadprůměrné herecké výkony Ruce Pryč!! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ste dobrý strelec?“ – „Nie.“ - Chvíľa hrobového ticha. - „Preto mám brokovnicu." Bizarný mix fantasy, hororu a morbídnej komédie a do toho prekvapivo krvavé detaily. Tvorcovia sa na logiku a históriu samozrejme totálne vybodli, takže tu nájdete v pohode aj také geniálne šialenosti (resp. iba šialenosti?), ako že Janko od traumatického zážitku z detstva trpí cukrovkou (!). Čo oceňujem? Napríklad sa mi páčili masky čarodejníc. Tie boli fakt super. A dvakrát som sa nahlas na cca tri a pol sekundy zasmial. Na zahodenie nebol ani „obor“ Edward, pár suchých hlášok a pôvabne ma pobavili detaily čarodejnice, lietajúce na metlách a konároch. Pamätal som si ich z detstva, ale nemyslel som, že tieto bizarnosti raz niekto sfilmuje. Páčili sa mi aj posledné sekundy a to dokonca tak veľmi, že som si v tej chvíli prial vidieť sequel. Našťastie ma to pomätenie zmyslov o pár sekúnd prešlo. Je prekvapivé, že pri celosvetovej tržbe 226 miliónov (pri 50-miliónovom rozpočte) dodnes nevznikla dvojka. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se fakt tesil a ve vysledku musim bohuzel rict, ze takova jizda, jako jsem cekal, to fakt neni. Renner i Arterton jsou sice maximalni sympataci, i kdyz se Renner obcas tvari jako totalni asocial, ale bohuzel s charismatem je to trochu slabsi. Ani tomu nepridava neustaly volani Jenicku, Marenko. Pribehove samozrejme naprosty becko, coz by mi ale v takovymhle pripade vubec nevadilo. Dva lovci honi carodejnice s opakovaci kusi a nejakou jakoze brokovnici, proti tomu prece nikdo nemuze rict ani popel, obzvlast, kdyz se vetsina carodejnic efektne rozcakne na vsechny strany a sem tam padne nejaka solidni hlaska nebo zabavnej moment. Jenze problem je, ze ty akce neni zas tolik a co si budem povidat, to mela bejt hlavni deviza tohohle filmu. Obcas se tak jen tak nezazivne tlacha a bohuzel atmosfera neni tak strasidelna, aby to nevadilo a ani to neni zase takova sranda, aby se clovek aspon pri tech neakcnich momentech trochu nasmal. Nicmene zaver to precejen na tu ctvrtou hvezdicku vytahnul. Skoda, ze krome brutality tu uz takovejhle filmu byla spousta, ale i tak si s chuti pustim pripadnej druhej dil. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se hrozně těšil, bohužel mě to trochu zklamalo ... A to tak nějak celkově. Herecky je to teda v pohodě, prostředí taky fajn, ale ... choreografie soubojů je pro mne fakt špatná. Na to, že je to dost akční, tady nejsou v soubojích žádné zajímavé vychytávky a to v dnešní době,kdy u těchto scén při natáčení fungují většinou již nějací ti martial arts choreografové, fakt zamrzí. Prostě se to tady řeže jak v nějakých 60. letech ... Gorescény jsou až neuvěřitelně viditelně umělé díky počítačové úpravě a řekl bych, že počítače ani nebyly moc výkonné ..ehm, umělá krev, umělé digitální části těl atd. Opět mínus. No a pak jsou tady scény, u kterých jsem se fakt zasmál, aniž to byl záměr tvůrců. Prostě pitomosti, který mi evokovaly, že se vlastně koukám na zfilmovanou pohádku pro děti. Jenže pro děti to rozhodně nemá být, protože je to docela "gore-brutální" ... Takže je to takové ani to, ani tamto, a celé mi to přišlo rozpačité. Závěrečná řežba v chatě byla ale nejlepší a jako by mi z duše vykopala tradiční kultovní "chatovej horor" Evil Dead (1981), to bylo fajn ... ;-) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus, i přes všechny ty ustřelené hlavy a lítající končetiny, je to pořád jen sladkej popcorn. A já radši slanej, sýrovej, i ten máslovej mi přijde lepší... Witch párty s bezbolestnou však vypadala stylově. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Jako nedivím se že na to studio dalo prachy. Oni se totiž při rozhodování na co padnou prachy většinou scénáře nečtou a čtou se jen náměty, no a tady ten námět co si budem je prostě kurva geniální :D. Vidím v tom ale strašně promarněného potenciálu. Dialogy jak napsané prasetem občas obohacené nějakou rádoby cool béčkovou hláškou, která sedne ale asi jen dvakrát za film. No a pak ten bez kontinuální střih, který vás jen mate a hází vás z místa na místo... Ale jo béčko je to dobrý a nebudu lhát že nejednou jsem fakt byl nucenej koutkem zavrtět do horního čtvrt horizontu. ()

Související novinky

Jeníček a Mařenka mají nový dohled

Jeníček a Mařenka mají nový dohled

09.08.2015

Dva roky stará fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic, v níž se slavní sourozenci stali akčními hrdiny, vydělala 226 milionů dolarů. Vzhledem k padesátimilionovému rozpočtu jí tak bylo rychle… (více)

Jeníček a Mařenka uloví další čarodějnice?

Jeníček a Mařenka uloví další čarodějnice?

22.09.2014

Loňská akční fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic vydělala 226 milionů dolarů. To je při padesátimilionovém rozpočtu jasná komerční výhra, kterou by studio Paramount chtělo přetavit do druhého… (více)

Dwayne Johnson: Lovec démonů

Dwayne Johnson: Lovec démonů

02.09.2013

Hon na všelijaké ošklivé potvory a ježibaby je pořád v kurzu. Jeníčkovi a Mařence to šlo pěkně od ruky, Vin Diesel se čarodějnicím podívá na zoubek v akčním hororu The Last Witch Hunter a teď touží… (více)

Jeníček a Mařenka podruhé a ještě šílenější

Jeníček a Mařenka podruhé a ještě šílenější

09.06.2013

Rozpočet 50 milionů, celosvětové tržby 226 milionů. Snadná matematika, i když vezmeme v úvahu, že téměř polovina utržených peněz zůstává kinařům. O možné trilogii se mluvilo už před premiérou, a teď… (více)

Reklama

Reklama