Reklama

Reklama

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic

  • USA Hansel & Gretel: Witch Hunters (více)
Trailer 2

VOD (1)

Malého Jeníčka a Mařenku zavedl jejich otec do hlubokého lesa a tam je nechal osudu. Jeníček s Mařenkou našli perníkovou chaloupku, ve které byla ježibaba a ta je chtěla vykrmit a sníst. Když chtěla hodit Jeníčka do pece, děti ji přemohly a upekly v peci. Od té doby loví čarodějnice... Jeníček a Mařenka už jsou dospělí a putují po světě. V jednom městě chce šerif Berringer upálit ženu jménem Mina, kterou obvinil z čarodějnictví. Jeníček s Mařenkou ji ale na poslední chvíli zachrání, protože poznají, že to není ježibaba. Poté se vydají na lov čarodějnice v blízkém lese. Čarodějnici sice chytí a zabijí, ale jejich hlavním úkolem od starosty je najít unesené děti – a ty zatím nenašli. Mezitím se parta lovců snaží chytit čarodějnici, která děti unesla. Čarodějnice Muriel ale všechny zabije. V hospodě se Jeníček a Mařenka seznámí s Benem, který se o čarodějnice také zajímá. Do toho přiběhne jeden z lovců, který všem řekne, že čarodějka zabila jeho kamarády, a sám pak vybuchne. Jeníček s Mařenkou se vydají lovit čarodějnici do lesa... Nalákají ji na volání dítěte o pomoc. Jeníček s Mařenkou čarodějnici, což je Murielina pomocnice, chytí a zjistí, že čarodějnice potřebují ke svému rituálu získat dvanáct dětí. Nyní jich mají jedenáct a jdou si do města pro poslední... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 690)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když necháte mou sestru a děti odejít ... ještě si rozmyslím, zda vás opravdu všechny zabiju." Dosud jsem při každým setkání s čarodějnicí pouze cudně klopil oči a nasucho polykal, ale s tím je nyní konec. Když jim může Jeníček s Mařenkou ustřelovat koště zpod zadnice, tak já můžu taky. Jen zatím nemám ten správnej arzenál a taky mi trochu chybí Mařenka, která by mne spolehlivě vytáhla z průšvihu. A určitě bych se do něj dostal, protože i Jan s Marií prochrápali začátek každýho souboje s čarodějnicí a nechali s sebou pěkně poházet, než přelstili její čárymáryfuk. Nicméně na nedostatek krvavý zábavy si rozhodně nehodlám stěžovat u Evropský komise a ani americkou vojenskou misi za záchranu klasickejch pohádek nepovažuju v tuto chvíli za adekvátní řešení. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Velice slibný počátek se zvráceným přístupem k pohádce a několika cool šílenými nápady rychle vyšumí. Scenárista vyložil karty příliš brzo (resp. měl jich málo), již v polovině filmu nemá takřka nic, čím by vybočil z konceptu triviálních, ba snad i primitivních akčních béček. Závěr pak k absenci pestrosti přidává ještě závažné logické díry... Nicméně sledování sexy latexové Mařenky a hlav čarodějnic vybuchujících s pravidelností tiku švýcarských hodinek zůstává i tak zábavné. Tempo filmu zabraňuje vzniku nudy. Jeníček a Mařenka v sobě snoubí jistou dávku originality a klasické výplachové akční zábavy. Není to kulervoucí nářez, ale stále se jedná o uspokojivý zážitek. 6/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Spíš než Jeníčka a Mařenku mi to připomínalo vymítače ďábla… Doporučuji pouštět dětem před spaním, pokud máte chorobnou touhu vyměňovat jim plenky i v pubertě. Jinak obyčejný akční film, který se snažil mít vtipné hlášky, ale moc mu to nevyšlo. Je to sice divná matlanina všeho možného, ale koukat se na to dá. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Brutální, nekorektní a zábavná řezničina. Potud dobrý. Bohužel, řezničina to byla i ve střižně a na filmu je to občas až příliš vidět. Díky tomu nepůsobí kompaktně a i na poměry hrdého béčka je až příliš roztříštěné. Potěší drobnosti, trol a krev, ale občas skutečně brutální střihové zásahy a obecně občas neohrabané řemeslo mi nedovol jít nad tři... ()

Morien 

všechny recenze uživatele

U takových filmů je vždycky škoda, že se tvůrci rozhodnou znesvěcovat hroby, ale místo aby je pořádně potřeli psychedelickými barvami, poházeli konfetami a udělali kolem bludiště s falešnými perspektivami, jenom si tam stoupnou s takovou tou trumpetkou, co se používá na oslavách narozenin, a jednou do ní fouknou a ono to jednou zahučí. A teď dost metafor. Zajímalo by mě, jestli Wirkola lepší scénář opravdu nenapsal, a nebo ho hollywooďané donutili to zjemnit (otupit). Je pravda, že celou tou koncepcí se člověk tak nějak baví, ale při hlubším pohledu je to vlastně divně poskládané. Černého (ani jiného) humoru tam není tolik, jak bych od autora Mrtvého sněhu čekala, a některým skladebným rozhodnutím se dost divím - prostřihávat scénu, kdy šerif s pohůnky docela surově mučí Mařenku, se záběry na Jeníčka roztomile se plácajícího v tůni s nahatou ženskou, mi až zavání nějakou patologií. A celkově abych unesla ten dost velký kotel násilí, potřebovala bych zkrátka na druhou stranu hooodně přidat i temný humor, protože jinak je to samoúčelný sadismus. Když si můžou dovolit nechat krvavé kusy čarodějnic lítat po celém lese, tak by si mohli snad dovolit i trochu divočejší a odvážnější vtipkování, ne. Něco v duchu navrhovaného v jeho komentáři uživatelem verbalem: "Jen je trochu škoda, že Jeníček s Mařenkou tu první ježibabu, co způsobila jejich doživotní trauma, nesežrali." ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Že je Tommy Wirkola režijní zoufalec, jsem věděl už dřív a že je ten film blbý jako putštok, jsem pochopil už z traileru, takže nejde o žádné překvapení. Film se naštěstí nebere vážně, pod tou nadsázkou se dá ale schovat prakticky cokoliv. Že je to pitomé, filmu odpouštím, že je to místy nevkusné, to už pominout nemůžu. Jednu hvězdičku mají u mě Jeníček a Mařenka za obsazení a za animované titulky. Je to o tomtéž jako Kletba bratří Grimmů, ale ta představuje naprosto odlišný level filmařiny. Je docela ostudné, že má výrazně slabší hodnocení než tahle popkulturní slátaninka. Holt je to daň za věkový průměr uživatelů serveru. Celkový dojem: 15 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Wirkola tam pere akci, nápady, fóry a krvavé chuťovky, co to dá, k ruce má fajn cast a i když to není vyloženě jízda (mimo jiné by to chtělo méně generické záporáky), je to sympatické kinobéčko. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film rozhodně není mým šálkem kávy, to je potřeba říct hned na úvod. Ale přesto jsem asi čekal o něco větší průser. Vizuálně a technicky je snímek vcelku hodně podmanivý, zase tak moc nenudí a sem tam se dá považovat za „cool“ (což je jeden z jeho cílů). Našel jsem zde dokonce i pár úsměvných scén, přestože celkově na mě humor filmu moc nefungoval. Ale že je to „fantasy hovadina na efekt“ mi asi těžko někdo vymluví. Normálně bych se podobnému filmu už z dálky vyhnul, avšak když už mi ho osud přivál do cesty, nelituju, že jsem ho viděl a hodnotím slušným průměrem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stydlivý cukrovkář Jan a jeho kurvující sestra Marie se kdysi vstupem do víkendové chaty Willyho Wonky stali lovci čarodějnic a nyní jsou, považte, mediálními hvězdami své éry.. Chaoticky zrežírované, podivně sestřihané, s akutním nedostatkem humoru, či naopak temné atmosféry. Byť úvodní animované titulky, či zašlápnutí ploštice čeledi Stormare mělo své nepopíratelné kouzlo, čekal jsem od toho bláznivého Nora něco mnohem radikálnějšího, co by mi nestáčelo myšlenky jen na to, jak Famke vymést pavučiny v její čarodějnické komůrce. Přesto vše: „K Wirkolovi vchodem, k Sommersovi zády!“ ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Díry ve scénáři, že by jimi propadli všichni herci, vršící se náhody, nelogičnosti, neprokreslené charaktery, divný mix středověku a moderních technologií a celková nekonzistence, ale vem to čert. Nebo spíš čarodějnice. Film má vynikající úvodní titulky, které tvoří papírové postavičky a výseky z dobových novin, zábavnou akci, využité 3D, kvalitní děsivé masky čarodějnic a hlavně "troll Edward":), občas však docela nevěrohodné (zejména krev). Arteton má konečně nějaké charisma, ale Renner působí poněkud zplihle a nevýrazný Thomas Mann (oslavenec z Project X) je nějak podezřele v kurzu, protože hraje i v dalším únorovém filmu - Nádherné bytosti. Gore je v rámci žánru nečekaně drsný, ale nikoliv samoúčelný. Horší je to však s vulgarismy, které působí rušivě a některé hlášky vynuceně (You gotta be fuckin' kidding me). *Spoilery* Za největší scenáristicky nesmysl považuji to, že sourozenci nepoznali, že se vrací do svého rodného města. Ano, žili za ním, ale to se tam nikdy nevypravili, neslyšeli jeho jméno nebo snad utrpěli amnézii? Nemluvě o klíčových motivacích čarodějnic, které se po zamyšlení jeví jako zcela scestné. Mají za to, že pokud jim neublíží oheň, budou neporazitelné. Jenže lovci čarodějnic dokazují, že babizny lze rozstřílet rotačákem, vytrhnout jim srdce, prostřelit mozek hořícím šípem, useknout hlavu lopatou nebo nasekat vnitřnosti na masovou směs, když prolétnou nastraženými železnými lanky. P.S. Otravná byla také zrzka, která byla vždy ve správnou chvíli na správném místě. 70 %. [Kino, 3D s titulky] ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Tommy Wirkola | Hudba: Atli Orvarsson | Produkcia: Will Ferrellm Adan McKay, Kevin Messick, Beau Flynn | Distribúcia: Paramount Pictures, MGM | Štúdio: MTV Films, Gary Sanchez | Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 225,703,475 $ || Vrámci Fantasy Horor v B kategórií neskutočne funkčné. Vlatne by sa dalo povedať, že od momentu, keď si človek zvykne na gýčovitú perníkovú chalúpku a kostými, tak je to pútavá jazda od začiatku do konca. Dopomáha tomu kontrolovaná metráž a výborná réžia: bitky a strelba ešte nikdy neboli tak "realistické" - vrámci žánru a kategórie. Ešte raz by som to ale asi nedal, takže nie 4, ale veľmi silné 3. 70% | Blu-Ray 3D, THX, HU DTS | ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobré, poctivé béčko, ktoré dopredu vie, že béčkom bude a béčkom aj ostane. V podobnom duchu sa niesol napríklad minuloročný Dredd. Tvorcovia za pomerne málo peňazí naservírovali obrovskú porciu muziky. S rozpočtom sa neplytvalo, vizuálne pôsobivé, kostýmom a prostrediu stredoveku je venovaná veľká pozornosť a to všetko sa podpísalo na kvalite atmosféry. Akcia je nápaditá, drsná a efektná, naozaj som sa nenudil, ducharina a čarodejnice sú spracované tak, aby to celé nepôsobilo gýčovito. Takže ak máte chuť na šialenú, hard-core rozprávku, ktorá sa s ničím neserie a hlavne sama seba neberie príliš vážne, tak určite odporúčam. 80%. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Přetažený videoklip z produkce MTV. Konečně, tuhle povrchní jízdu bez potřeby jediné myšlenky propagují už léta. Popkulturních legrácek hodně, bohužel pro Famke nevyzbylo na kostymérku a musela většinou hrát nenalíčená, no fuj. Taky německému venkovu to jako divokému západu vyloženě seklo, kdyby bylo opravdu v každé nuzné chýši tolik munice, němci by v minulé válce byli američanům vyrovnanějším soupeřem. Jestli bylo tohle Rko, škoda takové nedotaženosti, šlo výrazně přitvrdit (tím nemyslím digitální krev a vnitřnosti). ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Alergici a diabetici pozor, komentář může obsahovat stopové množství spoilerů! Mám jeden velký problém ... vstřebat brutalitu páchanou na dětech a brutalitu páchanou dětmi. Zastávám radikální názor, že v takových rolích děti nemají co dělat a tím u mě film okamžitě padá dolů. Mimo to Jeníček na inzulínu? Když jsem viděla, jakou koňskou dávku si intramuskulárně do sebe vždycky vrazil, tak jsem si mohla hlavu ukroutit se slovy "no to si dělají prdel"?! Záchvat smíchu mě rozkuckal pokaždé, když mu zapípaly hodinky a on okamžitě zvadnul, ale sotva si šlehnul, tak byl hned jako rybička ... oh dios! Příběh jsem vnímala jako slabý, i když honitba za čarodějnicemi byla pokaždé působivá. Jako další pozitivum jsem brala jistou nadsázku, s jakou se s nimi vrhali do boje a jaký arzenál zbraní přitom použili. Dokonce mně asi dvakrát i hororově secvakly půlky a nepublikovatelně jsem zaklela, jenomže těch pár světlých okamžiků nedokázalo zachránit celkový dojem. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Kam dal Jeremy Renner svaly? Teď už mi je jasné na co šla většina rozpočtu The Bourne Legacy. Jinak je ale Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic zábavná šleha, která skončí dřív, než začne nudit. Dvojka by na skladě nebyla? Uvítal bych jí s chutí víc, nežli pokračování běsnící Sněhurky a lovce. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nafuckované R-ko podle pohádky bratří Grimmů. Wirkola, který naposledy režíroval oživlou armádu wermachtu v MRTVÉM SNĚHU je ve svém živlu. Krev čarodějnic cáká po litrech, umírají děti (hodně) a "hodný" trol tu rozmačkává hlavy jako pukavce. Jeníček Renner je jako vždycky sympaťák, jen chudák vyfasoval cukrovku a Mařenka Artertonová vypadá k světu. Taky mlátí lidi s vyslovenou chutí, to prosím za notného povzbuzování diváků v kině. Vrchní čarodějce Famke Janssen to taky sluší. A ty zbraně mmm... dětský sen. Svěcení rotačního kulometu? Hell yeah! Hlavně nelezte do baráku z perníku. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jeníček a Mařenka se mi líbili asi nejvíc ze filmovaných pohádek poslední doby. Sněhurka a Lovec byl vyloženě špatný film, takže teď už jen zbývá si počkat na další, protože je teď zřejmě trend točit pohádky, hm...Každopádně sourozenecká chemie mezi Gemmou Arterton a Jeremy Rennerem funguje na výbornou a film jsem si užil. Nečekejte zázraky, ale kdejaké brutální zabití čarodějnice dokáže diváka uspokojit. Absolutně chválím R rating, bez toho by to nebylo ono...70%...[1.03.2013_Kino Šumava_Klatovy] ()

Související novinky

Jeníček a Mařenka mají nový dohled

Jeníček a Mařenka mají nový dohled

09.08.2015

Dva roky stará fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic, v níž se slavní sourozenci stali akčními hrdiny, vydělala 226 milionů dolarů. Vzhledem k padesátimilionovému rozpočtu jí tak bylo rychle… (více)

Jeníček a Mařenka uloví další čarodějnice?

Jeníček a Mařenka uloví další čarodějnice?

22.09.2014

Loňská akční fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic vydělala 226 milionů dolarů. To je při padesátimilionovém rozpočtu jasná komerční výhra, kterou by studio Paramount chtělo přetavit do druhého… (více)

Dwayne Johnson: Lovec démonů

Dwayne Johnson: Lovec démonů

02.09.2013

Hon na všelijaké ošklivé potvory a ježibaby je pořád v kurzu. Jeníčkovi a Mařence to šlo pěkně od ruky, Vin Diesel se čarodějnicím podívá na zoubek v akčním hororu The Last Witch Hunter a teď touží… (více)

Jeníček a Mařenka podruhé a ještě šílenější

Jeníček a Mařenka podruhé a ještě šílenější

09.06.2013

Rozpočet 50 milionů, celosvětové tržby 226 milionů. Snadná matematika, i když vezmeme v úvahu, že téměř polovina utržených peněz zůstává kinařům. O možné trilogii se mluvilo už před premiérou, a teď… (více)

Reklama

Reklama