Reklama

Reklama

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic

  • USA Hansel & Gretel: Witch Hunters (více)
Trailer 1

VOD (1)

Malého Jeníčka a Mařenku zavedl jejich otec do hlubokého lesa a tam je nechal osudu. Jeníček s Mařenkou našli perníkovou chaloupku, ve které byla ježibaba a ta je chtěla vykrmit a sníst. Když chtěla hodit Jeníčka do pece, děti ji přemohly a upekly v peci. Od té doby loví čarodějnice... Jeníček a Mařenka už jsou dospělí a putují po světě. V jednom městě chce šerif Berringer upálit ženu jménem Mina, kterou obvinil z čarodějnictví. Jeníček s Mařenkou ji ale na poslední chvíli zachrání, protože poznají, že to není ježibaba. Poté se vydají na lov čarodějnice v blízkém lese. Čarodějnici sice chytí a zabijí, ale jejich hlavním úkolem od starosty je najít unesené děti – a ty zatím nenašli. Mezitím se parta lovců snaží chytit čarodějnici, která děti unesla. Čarodějnice Muriel ale všechny zabije. V hospodě se Jeníček a Mařenka seznámí s Benem, který se o čarodějnice také zajímá. Do toho přiběhne jeden z lovců, který všem řekne, že čarodějka zabila jeho kamarády, a sám pak vybuchne. Jeníček s Mařenkou se vydají lovit čarodějnici do lesa... Nalákají ji na volání dítěte o pomoc. Jeníček s Mařenkou čarodějnici, což je Murielina pomocnice, chytí a zjistí, že čarodějnice potřebují ke svému rituálu získat dvanáct dětí. Nyní jich mají jedenáct a jdou si do města pro poslední... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 689)

L_Johnny 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem do čeho jdu a byl jsem velice překvapen. Čekal jsem spíše blbost na způsob Princ a pruďas, ale tento film velice potěšil. Kategorii "horor" jsem si fakt u Jeníčka a Mařenky neuměl představit a ono to fakt funguje, a ještě k tomu s docela svěží dávkou humoru. Jeremy jako jeníček, tyvole to je samo osobě docela vtipné. A Gemma Arterton parádní mařka! ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Sice s v souhrnu jedná o ptákovinu, ale já se bavil. Jak Jeremy Renner, tak Gemma Arterton byli sympatičtí, akční scény více než dobré a masky byli úžasné. Vše však kazí herecké výkony. Kromě ústřední dvojice a Famke Janssen jsem měl po celou dobu pocit, že si každý snaží nadmíru přehrávat a celku to zkazilo dojem. Škoda, mohlo se jinak jednat o fakt skvělou podívanou. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Nářez jak prase!! Tenhle film neskutečně žeru. Praktické efekty ještě nevymřeli a tady je důkaz, a když už se použije CGI, není to vůbec špatný. Hudebně parádní, ten Rock k tomu sedí. Herecký obsazení fajn. A i ten příběh vlastně stojí za to. Ultra akční finále je podívaná přesně pro mé oči. Kurva proč není pokračování, z tohohle by mohla být klidně i parádní oddechová trilogie. CHCI DALŠÍ DÍLY!! PROSÍÍÍM! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Výborné. Plnokrvná akcia od samého začiatku až do konca. Túto rozprávku asi rodičia malým deťom púšťať nebudú, ale od malička ma lákalo vedieť, ako to s upálením ježibaby malými deťmi v perníkovej chalúpke vlastne bolo. Tu to dostanete naservírované pekne po lopate hneď v prvých sekundách a to tak chladnokrvne bez mrknutia brvou, ako by to nezvládli ani iní akční hrdinovia. To je však len začiatok a milé detičky vyrastú do sily aj krásy nevídanej a aj tá svojská krása Marienky nenechá chladného žiadneho obdivovateľa pred obrazovkou a ani vo filme. Mimo streľby, bojových póz a výskokov ide obidvom súrodencom pekne od pusy aj fakovanie, akoby ich jedna mater mala. --- Yeah, yeah, yeah. Whatever you do, don't eat that fucking candy. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Více fantazie a rozšíření zápletky, pak by to bylo rozhodně zajímavější. Kravinka, co nic nepokazí. 53%. ()

R1CH1E 

všechny recenze uživatele

Tommy Wirkola mě zaujal už jeho dřívějším filmem Mrtvý sníh. Proto jsem šel na Jeníčka s Mařenkou s nadšením a jistým očekáváním. A to se vyplnilo do posledního puntíku. Byla tu skvělá akce, nechyběl tu humor a hlavně tu byla spousta rozumně dávkovaného násilí a krve. K tomu připočtěte skvělou hudbu, úžasné úvodní titulky a 3D, které tu výjimečně opravdu k něčemu bylo a jen nekurvilo dojem a máte jednu z nejlepších akčních oddychovek tohoto roku. ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle kousek jsem šla s tím, že jdu na totální hovadinu. A to bylo možná dobře, protože to bylo velmi nad moje očekávání. Jsem fakt překvapená. Moc mě to bavilo a to i přesto, že oba hlavní představile vůbec nevyhledávám, právě naopak, vůbec je nemusim. Akční scény i kostýmy byly naprosto perfektní, celý film se svižně ubíral, žádná nudná chvilka a dokonce! (což jsem nečekala) jsem byla dvakrát dojatá k slzám... Ještě musím dodat, že být dítě, který ještě naivně věří na čarodějnici z Jeníčka a Mařenky, tak bych se v tomto případě totálně podělala strachy. :D Pěkný, určitě si to ještě někdy ráda pustím. ()

Kali4 

všechny recenze uživatele

Babice jim vzaly dětství, sourozenci jim za to na oplátku berou životy. Mařenka s poněkud závislým Jeníkem v podání černohumorných, krvelačných scénáristů a norského řezníka, kterému navzdory tlakům mainstreamové žumpy zůstala trocha té osobitosti. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

3D. Oh my god. Nikdy jsem nebyl na hraném filmu v 3D a tento snímek byl příchodný. Trochu to shrnu... perfektní masky, perfektní efekty a perfektní kostýmy. Scénář - zajímavě pojatý, který nás vyvede ze světa pohádky a zavede do dospěláckého světa, kde nám Jenda a Máňa prozradí mnoho tajemství. Snímek splnil mé očekávání. Troška krve, ale také trochu vášnivé touhy po ní a také tak trochu po lásce (spíše i sexu), s humorným nádechem. Není to snímek století, ale je mnohem lepší než další stovky snímků, které jsem kdy viděl... ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Bez ohľadu na to, že Famke i Gemmu rád vidím pred kamerou a hrať vedia. Aj napriek tomu, že fantasy je môj obľúbený žáner a na reálnosť v tomto druhu filmu si bezprostredne nepotrpím. Bez ohľadu na to, že rád pri ovečkovských filmoch vypnem a mimo zabitia (oddychom) cca. 90tich minút mi film nič nedá... A bez ohľadu na to, že z filmu mi nebolo na vracanie a nebol horší ako BEZDUCHÝ priemer lacnej zábavy. Aj napriek tomu všetkému a mnohému ďalšiemu dávam takto nízke hodnotenie. Asi hlavne preto, že aj keď mi film vôbec nevadil a nemal som z neho zlý pocit, po 8 hodinách, po vzhliadnutí vo mne z neho ostalo asi toľko ako po zásahu šutromdo hlavy a následnej strate pamäti... Hercov bolo naozaj škoda v niečom takomto plytkom a bezvýraznom. Jediné šťastie, že aspoň kamene letiace vzduchom nestoja toľko premrhaného ľudského času ako bolo venované na tvorbu tomuto filmu. //možno je moje hodnotenie ovplyvnil i fakt, že "dnes" som videl dva veľmi odlišné filmy// ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Neskutečná kravina v tom dobrém i špatném slova smyslu. Prostě další film, který je od začátku nutné brát s nadhledem, protože jinak by nešlo vydržet více než prvních pár minut. Obsazení je dobré, masky jsou taky dost povedené, ale režie některých trikových scén bohužel nestojí za nic. Celkově to mohlo být víc "cool", s lepšími hláškami a lépe využitými postavami (tím nemyslím příběhově, na příběh se tu samozřejmě moc nehraje). 55 % ()

Killda 

všechny recenze uživatele

Tohle se rozhodně nehodí do červených čísel. Scénař stupidní, efekty žádná sláva, a dokonce i choreografie soubojů nestojí za nic, masky... pff. A nebýt sexy Arterton hodnocení by šlo ještě dolů. ()

Ev.D. 

všechny recenze uživatele

,,Vypadá naštvaně. Ano, taky bych byl naštvaný kdybych takhle vypadal." Na tento kousek jsem se hodně těšila a očekávání se splnila. Gemma je skvělá herečka a tak i ostatní osazenstvo. Občas je to dost hnusný a o čarodějnicích ani nemluvě. 5*****. ,,Whatever you do, don't eat the fucking candy." ()

svobik 

všechny recenze uživatele

Je příšerná škoda, že střih kontaktních scén je dost pochybný. Wirkola se s tím jinak moc nesere a přináší nahláškovaný gore-fest, kde vybuchují hlavy na potkání, nešetří se krví a hrdinové nejsou overpowered nesmrtelné postavy. Jako bonus potom přichází závěrečná férovka s lopatou, které se nikdy nic nevyrovnalo. Zkrátka příjemná oddychovka, která však mohla být ještě dotaženější. 6/10 ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Veľmi sa mi páči podobný druh fantasy akčných zhmotnení rozprávkových klasík ako je Janko a Marienka či Červená Čiapočka. Veľmi dobre som sa bavil, nedalo sa odpútať od televízie a naskytol sa mi veľmi kvalitný akčný zážitok. Navyše herecké duo hlavných hrdinov pôsobilo sympaticky a vierohodne. za mňa 75%. ()

s.e.p.p 

všechny recenze uživatele

Asi úplně nechápu, o co tady tvůrcům šlo. Pomocí krve, fuckování a násilí vůči dětem a ženám udělají z klasické pohádky R-ko pro dospělé, o které ale většina dospělých lidí ani nezavadí a stejně na tom budou opravdu ujíždět maximálně MTV puberťáci. Má to momenty, kdy člověku zacukají koutky a Wirkola rozhodně nepůsobí úplně marně, ale celkově je ten film prostě zbytečný, debilní a místy vyloženě trapný. ()

Související novinky

Jeníček a Mařenka mají nový dohled

Jeníček a Mařenka mají nový dohled

09.08.2015

Dva roky stará fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic, v níž se slavní sourozenci stali akčními hrdiny, vydělala 226 milionů dolarů. Vzhledem k padesátimilionovému rozpočtu jí tak bylo rychle… (více)

Jeníček a Mařenka uloví další čarodějnice?

Jeníček a Mařenka uloví další čarodějnice?

22.09.2014

Loňská akční fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic vydělala 226 milionů dolarů. To je při padesátimilionovém rozpočtu jasná komerční výhra, kterou by studio Paramount chtělo přetavit do druhého… (více)

Dwayne Johnson: Lovec démonů

Dwayne Johnson: Lovec démonů

02.09.2013

Hon na všelijaké ošklivé potvory a ježibaby je pořád v kurzu. Jeníčkovi a Mařence to šlo pěkně od ruky, Vin Diesel se čarodějnicím podívá na zoubek v akčním hororu The Last Witch Hunter a teď touží… (více)

Jeníček a Mařenka podruhé a ještě šílenější

Jeníček a Mařenka podruhé a ještě šílenější

09.06.2013

Rozpočet 50 milionů, celosvětové tržby 226 milionů. Snadná matematika, i když vezmeme v úvahu, že téměř polovina utržených peněz zůstává kinařům. O možné trilogii se mluvilo už před premiérou, a teď… (více)

Reklama

Reklama