Reklama

Reklama

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic

  • USA Hansel & Gretel: Witch Hunters (více)
Trailer 1

VOD (1)

Malého Jeníčka a Mařenku zavedl jejich otec do hlubokého lesa a tam je nechal osudu. Jeníček s Mařenkou našli perníkovou chaloupku, ve které byla ježibaba a ta je chtěla vykrmit a sníst. Když chtěla hodit Jeníčka do pece, děti ji přemohly a upekly v peci. Od té doby loví čarodějnice... Jeníček a Mařenka už jsou dospělí a putují po světě. V jednom městě chce šerif Berringer upálit ženu jménem Mina, kterou obvinil z čarodějnictví. Jeníček s Mařenkou ji ale na poslední chvíli zachrání, protože poznají, že to není ježibaba. Poté se vydají na lov čarodějnice v blízkém lese. Čarodějnici sice chytí a zabijí, ale jejich hlavním úkolem od starosty je najít unesené děti – a ty zatím nenašli. Mezitím se parta lovců snaží chytit čarodějnici, která děti unesla. Čarodějnice Muriel ale všechny zabije. V hospodě se Jeníček a Mařenka seznámí s Benem, který se o čarodějnice také zajímá. Do toho přiběhne jeden z lovců, který všem řekne, že čarodějka zabila jeho kamarády, a sám pak vybuchne. Jeníček s Mařenkou se vydají lovit čarodějnici do lesa... Nalákají ji na volání dítěte o pomoc. Jeníček s Mařenkou čarodějnici, což je Murielina pomocnice, chytí a zjistí, že čarodějnice potřebují ke svému rituálu získat dvanáct dětí. Nyní jich mají jedenáct a jdou si do města pro poslední... (TV Prima)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (1 689)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stydlivý cukrovkář Jan a jeho kurvující sestra Marie se kdysi vstupem do víkendové chaty Willyho Wonky stali lovci čarodějnic a nyní jsou, považte, mediálními hvězdami své éry.. Chaoticky zrežírované, podivně sestřihané, s akutním nedostatkem humoru, či naopak temné atmosféry. Byť úvodní animované titulky, či zašlápnutí ploštice čeledi Stormare mělo své nepopíratelné kouzlo, čekal jsem od toho bláznivého Nora něco mnohem radikálnějšího, co by mi nestáčelo myšlenky jen na to, jak Famke vymést pavučiny v její čarodějnické komůrce. Přesto vše: „K Wirkolovi vchodem, k Sommersovi zády!“ ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Už teraz kandidát na guilty pleasure roka. Zmiešajte Van Helsinga a Bratov Grimmovcov a pridajte úderné fakovacie hlášky, strašne veľa krvi, vybuchnutých hláv a čliapucich vnútorností (fakt neviem, ako to chceli zostrihať na PG-13) a k tomu obrovské porcie nadupanej béčkovej zábavy. Výsledok bude vyzerať presne takto. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobré, poctivé béčko, ktoré dopredu vie, že béčkom bude a béčkom aj ostane. V podobnom duchu sa niesol napríklad minuloročný Dredd. Tvorcovia za pomerne málo peňazí naservírovali obrovskú porciu muziky. S rozpočtom sa neplytvalo, vizuálne pôsobivé, kostýmom a prostrediu stredoveku je venovaná veľká pozornosť a to všetko sa podpísalo na kvalite atmosféry. Akcia je nápaditá, drsná a efektná, naozaj som sa nenudil, ducharina a čarodejnice sú spracované tak, aby to celé nepôsobilo gýčovito. Takže ak máte chuť na šialenú, hard-core rozprávku, ktorá sa s ničím neserie a hlavne sama seba neberie príliš vážne, tak určite odporúčam. 80%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Téda, Tommy Wirkola poriadne prekvapil. Po nemastnom neslanom Dead Snow som neočakával veľa ale Hansel and Gretel: Witch Hunters je ideálna kombinácia gore hororu a rozprávky zjavne natočená veľkými fanúšikmi látky. Proste neviem prečo ale tie vychytávky ako zbrane, gramofón či paralyzér pôsobia milo a nie prehnane ako v prípade Van Helsinga. Nevadí ani dosť pozmenenie deja v úvode oproti klasickej perníkovej chalúpke, ale potešia lietajúce bosorky na konároch, nábeh trolla či záverečný sabat masaker. Viditelne najviac si natáčanie užívala Gemma Arterton a ohromne jej to sekne. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Brutální, bláznivá, efektivní, zábavná jednohubka. Na druhou stranu je to takový ten jednoduchý film, co je naprosto o ničem. Příběh má nulovou vypovídající hodnotu a celé je to vytvořeno z jednoho naprosto prostého důvodu - aby diváka zabavil. To se mu daří. Ještě aby ne, když v hlavní roli má Jeremyho Rennera, v roli Jeníčka, co si píchá Inzulín, protože ho v mládí čarodějnice vycpala sladkostmi a on teď je rád, že vůbec žije a na druhé straně Gemmu Arterton, která je od dob Prince z Persie zase neuvěřitelně sexy, za což samozřejmě může i latex, ale také i její kůl hlášky a celková přinasranost a vostrost jak Mařenky, tak Jeníčka. Každopádně zábava na 87 minut naprosto optimální. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (34)

  • Severoamerické tržby dosáhly 55,7 milionu dolarů, celosvětové 226,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Jeníček a Mařenka mají nový dohled

Jeníček a Mařenka mají nový dohled

09.08.2015

Dva roky stará fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic, v níž se slavní sourozenci stali akčními hrdiny, vydělala 226 milionů dolarů. Vzhledem k padesátimilionovému rozpočtu jí tak bylo rychle… (více)

Jeníček a Mařenka uloví další čarodějnice?

Jeníček a Mařenka uloví další čarodějnice?

22.09.2014

Loňská akční fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic vydělala 226 milionů dolarů. To je při padesátimilionovém rozpočtu jasná komerční výhra, kterou by studio Paramount chtělo přetavit do druhého… (více)

Dwayne Johnson: Lovec démonů

Dwayne Johnson: Lovec démonů

02.09.2013

Hon na všelijaké ošklivé potvory a ježibaby je pořád v kurzu. Jeníčkovi a Mařence to šlo pěkně od ruky, Vin Diesel se čarodějnicím podívá na zoubek v akčním hororu The Last Witch Hunter a teď touží… (více)

Jeníček a Mařenka podruhé a ještě šílenější

Jeníček a Mařenka podruhé a ještě šílenější

09.06.2013

Rozpočet 50 milionů, celosvětové tržby 226 milionů. Snadná matematika, i když vezmeme v úvahu, že téměř polovina utržených peněz zůstává kinařům. O možné trilogii se mluvilo už před premiérou, a teď… (více)

Reklama

Reklama