Reklama

Reklama

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic

  • USA Hansel & Gretel: Witch Hunters (více)
Trailer 1

VOD (1)

Malého Jeníčka a Mařenku zavedl jejich otec do hlubokého lesa a tam je nechal osudu. Jeníček s Mařenkou našli perníkovou chaloupku, ve které byla ježibaba a ta je chtěla vykrmit a sníst. Když chtěla hodit Jeníčka do pece, děti ji přemohly a upekly v peci. Od té doby loví čarodějnice... Jeníček a Mařenka už jsou dospělí a putují po světě. V jednom městě chce šerif Berringer upálit ženu jménem Mina, kterou obvinil z čarodějnictví. Jeníček s Mařenkou ji ale na poslední chvíli zachrání, protože poznají, že to není ježibaba. Poté se vydají na lov čarodějnice v blízkém lese. Čarodějnici sice chytí a zabijí, ale jejich hlavním úkolem od starosty je najít unesené děti – a ty zatím nenašli. Mezitím se parta lovců snaží chytit čarodějnici, která děti unesla. Čarodějnice Muriel ale všechny zabije. V hospodě se Jeníček a Mařenka seznámí s Benem, který se o čarodějnice také zajímá. Do toho přiběhne jeden z lovců, který všem řekne, že čarodějka zabila jeho kamarády, a sám pak vybuchne. Jeníček s Mařenkou se vydají lovit čarodějnici do lesa... Nalákají ji na volání dítěte o pomoc. Jeníček s Mařenkou čarodějnici, což je Murielina pomocnice, chytí a zjistí, že čarodějnice potřebují ke svému rituálu získat dvanáct dětí. Nyní jich mají jedenáct a jdou si do města pro poslední... (TV Prima)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (1 690)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dlho som odolával, cielene som za filmom nešiel a pritiahla ma až premiéra na tv Markíza. Podľa očakávania je to trochu nezmyselná hororovo-rozprávkový guláš, ktorý sa vezie na vlnách brakovej zábavy ako trefne píše Sawy. Je z kategórie filmov typu Van Helsing a Kliatba bratov Grimmovcov, čo mi veľmi nesedelo. Niektoré momenty ušli, ale musel by som toho vo filme veľa zmeniť, aby mi to sadlo. Najviac do očí bijú moderné zbrane, nezničiteľnosť hlavných hrdinov a čo je najhoršie, museli sa od všetkých odlíšiť super moderným koženým ohozom ala Matrix...Keby príbeh bežal v klasickej rovine, kde by mali miesto obtiahnutej kože otrhané handry, miesto zbraní rozum a odhodlanie, strih by bol kľudnejší a prehľadnejší, tak verím, že výsledok by bol o dosť lepší. Zaujal ma len ten obor, inak na jedno pozretie. 60%. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Díry ve scénáři, že by jimi propadli všichni herci, vršící se náhody, nelogičnosti, neprokreslené charaktery, divný mix středověku a moderních technologií a celková nekonzistence, ale vem to čert. Nebo spíš čarodějnice. Film má vynikající úvodní titulky, které tvoří papírové postavičky a výseky z dobových novin, zábavnou akci, využité 3D, kvalitní děsivé masky čarodějnic a hlavně "troll Edward":), občas však docela nevěrohodné (zejména krev). Arteton má konečně nějaké charisma, ale Renner působí poněkud zplihle a nevýrazný Thomas Mann (oslavenec z Project X) je nějak podezřele v kurzu, protože hraje i v dalším únorovém filmu - Nádherné bytosti. Gore je v rámci žánru nečekaně drsný, ale nikoliv samoúčelný. Horší je to však s vulgarismy, které působí rušivě a některé hlášky vynuceně (You gotta be fuckin' kidding me). *Spoilery* Za největší scenáristicky nesmysl považuji to, že sourozenci nepoznali, že se vrací do svého rodného města. Ano, žili za ním, ale to se tam nikdy nevypravili, neslyšeli jeho jméno nebo snad utrpěli amnézii? Nemluvě o klíčových motivacích čarodějnic, které se po zamyšlení jeví jako zcela scestné. Mají za to, že pokud jim neublíží oheň, budou neporazitelné. Jenže lovci čarodějnic dokazují, že babizny lze rozstřílet rotačákem, vytrhnout jim srdce, prostřelit mozek hořícím šípem, useknout hlavu lopatou nebo nasekat vnitřnosti na masovou směs, když prolétnou nastraženými železnými lanky. P.S. Otravná byla také zrzka, která byla vždy ve správnou chvíli na správném místě. 70 %. [Kino, 3D s titulky] ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Záhada Blair Witch vyřešena! Už nikdy žádný turista nebude muset bloudit lesem a hystericky smrkat na roztřesenou kameru, protože Jeníček, Mařenka a jejich hi-tech hračky s nekonečnou municí spolehlivě skolí každou agresivní čarodějnici. Co jsem od filmu s takhle jeblým námětem čekala, to jsem taky dostala: temnou pohádku pro krvelačné dopěláky s poněkud šáhlým smyslem pro humor. Překlad jmen do češtiny tomu dodával ještě parodičtější formu: kdykoliv byl drsňák Renner osloven "Jeníčku", uniklo mi zoufalé zachrochtání, Mařenku jsem překousla o něco snáz (i když taky s obtížemi). Ujetá akční jízda poněkud drncala na nedomyšleném scénáři (SPOILER: např. proč ježibaby tolik bažily právě po srdci Mařky, vždyť měly přímo pod nosem jinou bílou čarodějku; nebo jak se hlavní hrdinové ocitli u dráty nafiletované letky čarodějnic pár vteřin po "nehodě" - past byla na míle daleko a Jenda s Mařenou neměli košťátka, jen vlastní nohy). Abych své dojmy nějak shrnula: docela jsem se bavila, ale na patře zůstala pachuť nevyužitého potenciálu. 65% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Džej a Em mají své scénáristicky slabší chvilky, nad tím ale mávnete hned po první dvacetiminutovce koštětem. Když si totiž Jeremy Renner dělá z čarodějnic boxovací pytle a Gemma Artenton k tomu pálí z kuše na všechny strany, hlásí se o slovo poctivá fantasy rubanice, jaká v kinech dlouho nebyla. A nejspíš zase ani nebude. Kdy naposled fungovaly v podobně laděném snímku trefné gagy? Wirkola má pod čepicí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobré, poctivé béčko, ktoré dopredu vie, že béčkom bude a béčkom aj ostane. V podobnom duchu sa niesol napríklad minuloročný Dredd. Tvorcovia za pomerne málo peňazí naservírovali obrovskú porciu muziky. S rozpočtom sa neplytvalo, vizuálne pôsobivé, kostýmom a prostrediu stredoveku je venovaná veľká pozornosť a to všetko sa podpísalo na kvalite atmosféry. Akcia je nápaditá, drsná a efektná, naozaj som sa nenudil, ducharina a čarodejnice sú spracované tak, aby to celé nepôsobilo gýčovito. Takže ak máte chuť na šialenú, hard-core rozprávku, ktorá sa s ničím neserie a hlavne sama seba neberie príliš vážne, tak určite odporúčam. 80%. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (34)

Související novinky

Jeníček a Mařenka mají nový dohled

Jeníček a Mařenka mají nový dohled

09.08.2015

Dva roky stará fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic, v níž se slavní sourozenci stali akčními hrdiny, vydělala 226 milionů dolarů. Vzhledem k padesátimilionovému rozpočtu jí tak bylo rychle… (více)

Jeníček a Mařenka uloví další čarodějnice?

Jeníček a Mařenka uloví další čarodějnice?

22.09.2014

Loňská akční fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic vydělala 226 milionů dolarů. To je při padesátimilionovém rozpočtu jasná komerční výhra, kterou by studio Paramount chtělo přetavit do druhého… (více)

Dwayne Johnson: Lovec démonů

Dwayne Johnson: Lovec démonů

02.09.2013

Hon na všelijaké ošklivé potvory a ježibaby je pořád v kurzu. Jeníčkovi a Mařence to šlo pěkně od ruky, Vin Diesel se čarodějnicím podívá na zoubek v akčním hororu The Last Witch Hunter a teď touží… (více)

Jeníček a Mařenka podruhé a ještě šílenější

Jeníček a Mařenka podruhé a ještě šílenější

09.06.2013

Rozpočet 50 milionů, celosvětové tržby 226 milionů. Snadná matematika, i když vezmeme v úvahu, že téměř polovina utržených peněz zůstává kinařům. O možné trilogii se mluvilo už před premiérou, a teď… (více)

Reklama

Reklama