Reklama

Reklama

Soukromý detektiv Tony Rome v podání Franka Sinatry vyráží opět do akce ve volném pokračování s názvem Žena v betonu podle stejnojmenné detektivní novely Marvina Alberta. Charismatický detektiv se tentokrát zaplete do vyšetřování vraždy krásné blondýnky bez identity, kterou objevil na mořském dně s nohama zalitýma v betonu při potápění v místech, kde by se údajně měly nacházet vraky španělských galeon se zlatým pokladem. Následná pitva odhalí, že záhadnou krásku zavraždil někdo už dávno předtím nožem s dlouhou úzkou čepelí, která pronikla do jejího srdce. Tony vzápětí přijímá jinou pochybnou zakázku a dostává za úkol vypátrat pohřešovanou dívku Sandru Lomaxovou. Pátrání po špinavých klubech a černých hernách ho přivádí na stopu krásné a svůdné Kit Forrestové (Raquel Welchová), na jejímž večírku strávila Sandra celou minulou noc. Zdánlivě nesouvisející případy se začínají nebezpečně proplétat. Tony Rome hledá odpovědi a znovu se ocitá ve špinavé smrtící hře, v níž rychle přibývá dalších obětí. (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Krimi, ve které až tak moc nejde o detektivní zápletku, obvykle zabije hned v zárodku své naděje na úspěch, ale tentokrát je to jiné. Alespoň u mne, protože já jsem velkým fandou cynicky hláškujících detektivů a tím Tony Rome rozhodně je. A když mu při vyšetřování sekunduje hustá kštice neuvěřitelně krásné Raquel Welch, tak mi k naprosté spokojenosti chybí opravdu jen ten příběh zaměstnávající mozkové závity. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Žena v moři je druhým volným pokračováním detektivky Tony Rome. Jde vlastně o klasický detektivní příběh ze staré školy v tomto případě trošku ochucený humorem (to neznamená, že to přeroste v komedii). Na pokračování se sešel téměř stejný výrobní tým a taky je to znát. Já viděl oba díly v jeden den (noc) těsně po sobě a vůbec mě nenudily. Tony Rome je typově z těch drsných detektivů, který mám rád. umí rozdávat rány i přijímat je, rozumí svýmu řemeslu a s humorem glosuje skoro na všechny, co vidí. Ty jeho glosy mi přijdou jako předchůdce dnešních hlášek, které jsou mnohdy to jediné, co si kdo z filmu zapamatuje. Díky nedlouhé stopáži a takové té domáckosti a humoru snímek není zbytečným pro žádnýho milovníka detektivek. Jen ti, kteří nesnáší tento žánr budou mít asi menší problém. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když si čtu komentář, co napsal monolog, tak za sebe musim říct, že si teda druhej den pamatuju akorát ty hlášky Franka Sinatry. A potom ještě samozřejmě Raquel Welch. Je to taková pohodová komedie - detektivka, u který jsem se občas pobavil, ale za pár dní si na film pravděpodobně ani nevzpomenu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Můžeme se jen dohadovat, proč originální název Lady in cement dostal počeštění na Ženu v moři, asi se tento stavební materiál zdál distribuci příliš vulgární. Každopádně považuji za pozitivní, že u tohoto pokračování filmu Tony Rome jsem se nenudil tolik jako u jedničky. Sinatrovi role stárnoucího detektiva s dobrými kontakty ale i spoustou zapřísáhlých nepřátel seděla, filmový scénář je však poněkud mdlý a připomíná nekonečné seriály typu Jake a tlusťoch či nedej bože To je vražda, napsala, respektive prostředím také Tropical heat. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Začátek je velkolepý - nález mrtvého těla je velmi originální, hlášky střídají jedna druhou, má to marlowovský nádech, Sinatra hraje svého suchého poldu skvěle... ale tak nějak od návštěvy Kit v podání Raquel Welch (která tedy se nepředvedla ani herecky, ani sexy mi moc nepřipadala) se to tak nějak drolí, hlášek ubude, nelogičnosti se naopak vrší, a nakonec to vlastně nedává smysl celé to házení viny na někoho, když prostě stačilo provést třeba nějakou jako sebevraždu podobně promyšlenou, a ne přepadení za bílého dne. Navíc mě dost štvalo, že to hodně kopíruje právě jednu marlowovku, Sbohem buď, lásko má. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Solidní oddychová podívaná s hláškujícím Frankem Sinatrou a půvabnou Raquel Welch. Potěší především tropická atmosféra Miami šedesátých let, koráby silnic, které dnes už můžeme vidět pouze na Kubě a krásné dívky. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Solidní detektivka s občasnými záblesky humoru, sympatickým Frankem Sinatrou a krásnou Raquel Welchovou.. Vyšetřování případu ženy uvězněné na mořském dně s betonovým náramkem kolem nohou vedou policisté a soukromé očko přijímá nového klienta, který hledá svou přítelkyni Sandru.. Oba případy se protnou v okamžiku, kdy zemře spolubydlící Sandry.. Bezproblémově koukatelné, ode mne 3,5*.. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný film. Kriminální béčko podle střihu americké drsné školy. (Hlavně je tak stylizován hlavní hrdina.) Na Raymonda Chandlera to sice nemá, Čínské čtvrti se nepřibližuje ani náhodou, ale stejně stojí za koukání. Moc se mi líbily venkovní scenérie, auta i interiéry. Móda šedesátých let je super. K tomu nesmím zapomenout jazzem říznutou hudbu a krásné herečky. Tento film není noir - je založen spíše na humoru, a proto je lehčí se na něj dívat. Na rozdíl od klasických románů Chandlera a Hammeta nekončí deziluzivně - přibližuje se spíš "americkému" happyendu. Syžetově i tematicky tak jde o zjednodušení daných vzorů. Je to prostě béčkový film s přímočarou akcí. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Franka Synatru moc nemusim /uz notoricky su zname jeho angazman s mafiou/ , ale tu bol vynimocne dobry, mozno hlavne pre reziu talentovaneho neznameho Gordona Dougalsa /Fort Dobbs 1958, Yellowstone kelly 1959/. Zacina sa to dobre - zenska bola vhodena do mora aj s betonom okolo noh - neviem presne odborny nazov, vypadlo mi to, no. Vysetrovania sa ujma Frank Sinatra, ktory sa zhostil roly detektiva velmi dobre. Natocene je to dobre, fajne starsie auta, exteriery na urovni, kulisy konecne namakane. Dialogy do pohody, tak kvalitne rozhovory som uz dlho nepocul. Okrem Sinatru tu hrala aj perfektna Raquel Welch /Tri musketyri, Zvire 1977/ - zvysnych hercov som uz potom nepoznal. Musim pozriet, kto to bol a o koho ide. nemusim velmi detektivky premiesane s komediou - mam rad drsne spinave tvrde detektivky kde sa nemilosrdne potiera zlo - a na smiech proste ani nepomyslim. Preto nebude 5 spuntov . 77 % ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Fajn komediální detektivka stojící především na dobrém obsazení hlavních rolí a několika dobrých hláškách. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Nalehko, vystavená na o(b)div korálů, planktonu. Těžko ji dostat na udici, ze dna. Slečna Vodičková, mokrá Evička bez trička, aneb další džob pro našeho modroočka, s proklatě suchým humorem, který vytáhne z rákosí. Pokárá, kdo kosí, zanechává za sebou mokvající, dlouhé řasy... Borůvkový baryton z hausbótu zabere i na ni, krásku z bazénu, miss bikini. Rybář div z charakterových bažin. Tleskají mu vlny. Zažene ji do podpalubí. Zlehka. Na velké divy. Užene ji na bermudy. Unese, notabene na Bermudy. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Obstojná detektivní klasika s hláškujícím pohodářem Tony Romem Franka Sinatry, kterému role padne jak ušitá, s nezbytnou kráskou po svém boku (tentokrát v podání mladé Raquel Welchové). Hned při své prvním výstupu u bazénu potěší Raquel oko každého zdravého muže, aby následně strhávala pozornost (v negativním smyslu) obludně vystupňovanými účesy. 65% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Start roku 1968 a příjemná krimi komedie. Frank Sinatra hraje cynického, hláškujícího detektiva, který na dně oceánu objeví dívku s betonovými galošemi a začíná pátrat kdo ji zabil. Celé je to sice béčkové a vypadá to jak natažený díl televizního seriálu, ale zároveň je to pohodovka. Spousta hlášek, občas nějaká ta rána pěstí, najde se i krátká přestřelka a honička. Případ samotný je docela zamotaný plný grázlů, ranařů a pěkných holek, hrdina je nakrátko i obviněný z vraždy. Napětí je nulové, ale dobře jsem se bavil a ani chvíli nenudil. Mezi 3-4*, ale ty 4 si schovám na větší pecky. ()

RedDuck 

všechny recenze uživatele

Tony Rome se mi líbil o stupínek víc, nicméně i Žena v moři je fajn. Vedle F.Sinatry a R.Welche mě tu zaujal pořízek Dan Blocker. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Boty z betonu už vyšly z módy..V obou dílech si povšimněme asi pětisekundového běhu Tonyho Roma.Tak to nebyla Frankova silná stránka salonního seladona.Hihi. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka s nefalšovanou atmosférou 60. let. Ideální pro dokonalé vyčištění hlavy, která se při tom nemusí ani trošku namáhat a ještě se i občas zasměje. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Na svoji dobu velmi efektní detektivní drama, F. Sinatra podruhé jako soukromý detektiv Tony Rome, Raquel Welchová v době své vrcholící hvězdné kariéry. Promítnuto na Filmfóru v Brně roku 1969 ()

Reklama

Reklama