Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodružný western italské produkce je situován na Divoký západ do města Silver City a do krajiny Inků. Nalezneme zde prvky kovbojek i indiánek. Bandita Jerry Damon zavraždí farmáře a svůj čin svede na kovboje Alana Foxe. Má dojít k jeho lynčování, ale v poslední vteřině se Foxovi s pomocí přítele Samsona podaří utéct, zatímco se bandité snaží zmocnit bájného pokladu Inků. (Mariin)

(více)

Recenze (4)

majo25 

všechny recenze uživatele

Nenáročný špageťák s Alanom Steelom, ktorý kombinuje viacero prvkov, na prvý i na druhý pohľad nezlúčiteľných. Už len to, že sa tu miešajú dve zápletky - jedna o ochrane banditami krivo obvineného vraha, druhá o Inkoch a ich zlatom poklade. Napriek naivnému scenáru a podpriemernej akcii nenudí. Akcie je dostatok a pre talianske westerny typickí charizmatickí záporáci sú celkom presvedčiví, čo sa už nedá povedať o klaďasoch. Toporný Alan Steel sa hodí iba ak na početné pästiarske súboje a pretrhávanie reťazí, ďalší dvaja-traja majú zasa problémy aj sami so sebou. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Příjemně naivní westernově-dobrodružné béčko s lacinými kulisami, svalnatým kovbojem Samsonem, indiánskou dívkou Misjou, bandity, prériemi i jeskyněmi. Některé prvky připomínají Siodmakovy mayovky Poklad Aztéků a Pyramidu boha Slunce, či pozdější Marischkův Poklad Inků, které jsou ovšem po všech stránkách kvalitnější. Hudbu složil F. A. Lavagnino, stejně jako k Pokladu Inků (a hraje tu rovněž ve vedlejší roli Carlo Tamberlani). Dávám tomu silně nadsazené čytři hvězdičky s ohledem na tu roztomilou, až pohádkovou naivitu. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama