Reklama

Reklama

Milla Jovovich jen o vlásek unikla útoku sériového vraha. Když se s těžkým poraněním hlavy probudí v nemocnici, zjistí, že není schopná rozpoznávat obličeje. Nyní je nucena žít ve světě, kde se rysy tváře mění pokaždé, když je ztratí z dohledu, zatímco vrah je stále nablízku a vždy připraven zlikvidovat případného svědka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

hladass 

všechny recenze uživatele

Řemeslně dobře zvládnutý mysteriózní thriller, bohužel ničím nepřekvapující, zdlouhavě nudný a se zcela zbytečnou romantickou linií... Během sledování filmu mi asi unikla jedna věc... Chápu, že člověk postihnutý "obličejovou slepotou" se učí rozeznávat lidi podle gest, oblečení atd., ale to opravdu nerozezná lidi (minimálně své přátelé, policisty...) podle hlasu? No, na jedno podívání za nevlídného odpoledne, proč ne, ale pochybuji, že si tenhle kus ještě někdy pustím... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

... SÉRIOVÝ VRAH ZNÁMÝ TAKÉ JAKO "MASTURBUJÍCÍ FŇUKNA JACK“ I NADÁLE TERORIZUJE OBLAST EAST SIDE....... /// Tejden v komatu jako trest za debilní vyzvánění mobilu při setkání s šílencem roku – asi klika. Trpět PROZOPAGNÓZIÍ (možná taky klika, když se kolikrát dívám kolem sebe...) může bejt (občas) k nasrání. Zvlášť, když je Anna jediná, kdo ,,malíře úsměvů od ucha k uchu“ viděl v akci (a přežil). Všechno celkem fajn funguje cca 40 minut. Baví mě spolu s ,,ní“ vidět jiný tváře a čekám na další překvapení. Tím je podivně provedená vražda a romantika 40cátníků (nic ve zlým, ale ,,nefunguje TO“ mezi nima...). Připadá mi, jako by ze sebe najednou začali dělat idioty, jen aby vypointovali pointu. Tý, ale chybí uvěřitelný napětí, protože stejně jako Marfuška nikdy nebude carevna, Milla se nestane charakterní herečkou. A řekl bych, že navíc prošvihne i policajtskej ples. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Závidím lidem raka. Mám obličejovou slepotu. 2.) Zajímá mě, proč Milla prošvihne policejní ples. (Proč Marfuška nebude carevna (už) vím). 3.) Thx za titule ,,ni.na29“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

A prdelka přestala rozpoznávat nejen tváře, ale i hlasy. Možná by to dopadlo líp, kdyby přišla o zrak úplně, pak by jí třeba došlo, kdo je vrah a člověk by nemusel dvě hodiny čumět znuděně do blba a chválit filmaře za to, že alespoň Mille nechali ten její roztomilej ksichtík po celou dobu filmu. Bez ní by tenhle béčkovej skvost měl asi stejnou hodnotu jako reklama na vložky, alespoň přesně tak funguje, může být sebelepší, ale jak zjistíte, o co že jde, dál už vás nezajímá. 40% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

"This-type-of-movies-blind!" Podle nosa poznáš kosa (přinejmenším Barbru Streisand), ale co když by to najednou nebylo možné? Faces in the Crowd je podivný film, který snad musel propadnout časoprostorovou trhlinou přinejmenším z roku 2000, kdy se kiny proháněl Keanu Reeves v podobně (ne)atmosférickém thrilleru Sleduje tě vrah. FITC je tak další hororový přírůstek bez výrazu, který se ztratí v záplavě ničím nevyčnívajících rádoby detektivek se silnou ženskou hrdinkou v hlavní roli. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Faces in the Crowd měl potenciál stát se téměř kultovní věcí, jako svého času Memento, ale svou zářivou budoucnost si zabil mizerným zpracováním. Těžko říct kdo přišel na myšlenku ženy kterou pronásleduje sériový vrah využívající toho, že po jeho útoku trpí neschopností rozpoznávat lidské tváře, ale už jenom tenhle inovativní prvek funguje jako závan svěžího vzduchu v dlouho nevětraném pokoji. Originalita je navíc umocněna tím, že stejně jako je zmatená představitelka, jsou zmatení i diváci, protože Julien Magnat důsledně dodržuje pravidlo, "když nepozná tvář hlavní hrdinka, nepozná ji nikdo", a stěžejní herce s každým záběrem mění. Výsledný dojem je, no špatný, ale to lze přičíst výhradně na vrub její podprůměrné režii a stěží průměrným hercům. O definitivní pád do nezáživné šedi se postarala kombinace roztahanosti, lacinosti a nezvládnutí gradace. Pokud někdy nějaký film volal po okamžitém hollywoodském remake, tak je to tenhle. Při pomyšlení na to, co by s touto látkou zvládl Nolan a nebo Fincher, se mi podlamují kolena. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v kanadském Winnipegu a v americkém státě Illinois od 8.5 do 13.6.2010. (Terva)
  • Anne (Milla Jovovich) je diagnostikovaná prosopagnóza, známa aj ako „tvárová slepota“, pri ktorej je schopnosť rozpoznávať známe tváre, vrátane tej vlastnej, narušená, zatiaľ čo ostatné aspekty vizuálneho spracovania (napr. rozlišovanie predmetov) a intelektuálne fungovanie (napr. rozhodovanie ) zostávajú nedotknuté. Neexistujú zatiaľ žiadne široko akceptované spôsoby liečby. Zo známych hereckých osobností ňou trpeli Alan Alda, Stephen Fry, Joanna Lumley, Brad Pitt, ale aj napríklad Victoria, korunná princezná Švédska či Steve Wozniak. (Arsenal83)
  • Kým Anna (Milla Jovovich) číta svoj horoskop, dozvieme sa, že je Býk. Podľa informácií uvedených na jej účte na sociálnej sieti Facebook sa však Anna narodila 22. januára. Ľudia narodení v tento deň sú známi ako Vodnár. (Arsenal83)

Reklama

Reklama