Reklama

Reklama

Milla Jovovich jen o vlásek unikla útoku sériového vraha. Když se s těžkým poraněním hlavy probudí v nemocnici, zjistí, že není schopná rozpoznávat obličeje. Nyní je nucena žít ve světě, kde se rysy tváře mění pokaždé, když je ztratí z dohledu, zatímco vrah je stále nablízku a vždy připraven zlikvidovat případného svědka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi kupodivu nezprotivila ani ta pydlooká fošna Milla! Ta, místo aby se nechala v páté minutě dejovovichovat sympatickým sériovým vrahem a zkrátila tak utrpení každého zdravého, heterosexuálního diváka, raději orazítkuje temenem traverzu, má pak kapku hokej v držkách a hyzdí film až do závěrečných titulků. Ale nevadí! I tak jde o vesměs originální, hitchcockovsky vytuněný ksichtový karneval, který potěší nejednoho "tits-blind" thrillerového fanouška. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Z jakého podivného časoprostoru tenhle poměrně drahý, nudný mysteriózní thriller (který se ani do kin nedostal) proboha vypadnul? Řemeslo fajn, ale jinak těžkej nezájem a škoda peněz. A horor ani trochu :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby Celosvetovo $2,078,672▐ zbytočne s tými tvárami prekombinované, neprehľadné, rozvláčne prezentovaným napätím /40%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

... SÉRIOVÝ VRAH ZNÁMÝ TAKÉ JAKO "MASTURBUJÍCÍ FŇUKNA JACK“ I NADÁLE TERORIZUJE OBLAST EAST SIDE....... /// Tejden v komatu jako trest za debilní vyzvánění mobilu při setkání s šílencem roku – asi klika. Trpět PROZOPAGNÓZIÍ (možná taky klika, když se kolikrát dívám kolem sebe...) může bejt (občas) k nasrání. Zvlášť, když je Anna jediná, kdo ,,malíře úsměvů od ucha k uchu“ viděl v akci (a přežil). Všechno celkem fajn funguje cca 40 minut. Baví mě spolu s ,,ní“ vidět jiný tváře a čekám na další překvapení. Tím je podivně provedená vražda a romantika 40cátníků (nic ve zlým, ale ,,nefunguje TO“ mezi nima...). Připadá mi, jako by ze sebe najednou začali dělat idioty, jen aby vypointovali pointu. Tý, ale chybí uvěřitelný napětí, protože stejně jako Marfuška nikdy nebude carevna, Milla se nestane charakterní herečkou. A řekl bych, že navíc prošvihne i policajtskej ples. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Závidím lidem raka. Mám obličejovou slepotu. 2.) Zajímá mě, proč Milla prošvihne policejní ples. (Proč Marfuška nebude carevna (už) vím). 3.) Thx za titule ,,ni.na29“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že je tenhle film tak podceněný. Já si myslím, že konkrétně Korejská kinematografie by byla spokojená, ta by se vyznala v těch tvářích oproti mně zela v pohodě. Jasně, že jsem měla v těch obličejích chvílemi také solidní hokej, ale to mě právě bavilo. Navíc je to originální oproti tisícům jiných krimošek a Mille Jovovich bych dala metál. Scénky u zrcadla byly superiózní. Jedině ten asi pětiminutový konec to trochu pošramotil, ale jdu s klidným svědomím na čtverec. Pachatel se dá odhadnout už docela brzy, ale váhala jsem mezi dvěma, přesto dávám palec nahoru. Žádná nuda se nekonala a to se cení. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Každá zajímavá nemoc by měla mít svůj film a tak se ho dočkala i prosopagnosie. Taková obličejová slepota je zkrátka chuťovka, při které bych se asi zbláznil, když bych v televizi nerozeznal Ronalda od Messiho, ale pak bych si bystře všiml drobných detailů, jakými jsou rozdílná barva dresů či inventární číslo na zádech a vše by se v dobré obrátilo. Horší však je, že mne ten film zkrátka nebavil a dost mne otravovalo, že slečna nemocná si nedokázala pomoci s identifikací osob ani za pomocí hlasů či vůně a takovou abnormalitu by vyřešil snad jedině Dr. House zasunutím teploměru do rekta. ()

Dellamorte

všechny recenze uživatele

Skoro až TV príspevok do filmografie M.Jovovich , ktorú obdivujem skôr ako človeka , nie ako herečku. Neuveriteľne zbytoćný snímok , akých zhliadneš na monitore milióny. Milla , v úlohe učiteľky ( aj producentky filmu ) sa stane svedkom podrezávačky pri sexy hrátkach a vďaka " prosopagnosii " vlastne celý ten filmový prefabrikát vznikol. Ona totiž nerozpozná tvár vraha , takže celú minutáž sa to rieši. Keďže Mi bolo jedno , ako to dopadne , spadnem na 2ku. Tie investigatívne vyšetrovania , zisťovania a tápania idú totiž mimo Mňa. Napnutá som bola akurát - ako to dlho ešte potrvá ?Mohutne nepresvedčivý snímok. Milla potrebuje do ruky mačetu a ohodiť sa dotieravou zombie bandou - toto je však " wrong way " ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Anna sa stane náhodným svedkom sériového vraha, ktorý vyčíňa v okolí, no po konfrontácii s ním sa stane tváro-slepou a nielen, že si nevie vybaviť jeho tvár, ale nespoznáva nikoho, dokonca ani samú seba. Tváre sa jej neustále menia a v tejto nezávideniahodnej situácii s ňou vrah rozohrá svoju psycho hru. "Faces in the Crowd" ma zaujímal prakticky od začiatku jeho oznámenia; jednak kvôli neopozeranému námetu a jednak kvôli Mille Jovovich v hlavnej úlohe. S výsledkom som prevažne spokojný, hoci sa nejedná o horor v pravom slova zmysle, ale skôr "iba" o napínavý thriller s niekoľkými žánrovými odbočkami; od psychologickej drámy až k niečomu komediálne ladenému, čo však film celkom dobre oživilo od stereotypu a vďaka tomu na mňa aj celé spracovanie tematiky prosopagnosie / tváro-sleposti / face-blindness pôsobilo komplexnejšie. Príbeh bol zaujímavý, Milla fajn ako vždy a tváre sa menili nielen jej, ale aj divákovi, takže sa stalo bežné, že v 1 úlohe sa tu postupne ocitlo x hercov, z čoho som bol zo začiatku zmätený, ale po chvíli som si zvykol a nevadilo to. Vrahova identita sa v rámci možností zamotávala, ale napriek tomu sa (bohužiaľ) dá odhadnúť / správne tipnúť skôr než je vhodné. Občas som sa aj trochu nudil, je tu viacero slabších úsekov a myslím, že 15 - 20 min. prestrihanie by v tomto prípade neuškodilo. Celkovo som ale potešený, spracovaním mi film miestami pripomínal trochu neprávom zavrhovaný a podceňovaný "Perfect Stranger", no tomuto sa snáď bude dariť lepšie. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Ano, hitchcockokovsky strukturovaný horor založený psychologicky nabízí nevšední podívanou na poněkud umělou konstrukci námětu i scénáře, která zřetelně vyčnívá nad obvyklý standard tohoto subžánru přes  jeho značně přeexponovaný závěr. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

"This-type-of-movies-blind!" Podle nosa poznáš kosa (přinejmenším Barbru Streisand), ale co když by to najednou nebylo možné? Faces in the Crowd je podivný film, který snad musel propadnout časoprostorovou trhlinou přinejmenším z roku 2000, kdy se kiny proháněl Keanu Reeves v podobně (ne)atmosférickém thrilleru Sleduje tě vrah. FITC je tak další hororový přírůstek bez výrazu, který se ztratí v záplavě ničím nevyčnívajících rádoby detektivek se silnou ženskou hrdinkou v hlavní roli. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatnej film s dost zajímavým nápadem a skvělou Millou Jovovich. Škoda, že to nebylo kratší, na takovou látku by bohatě stačila hodina a půl a tohle má skoro dvě. Naštěstí je skoro pořád na co koukat nebo se zabejvat myšlenkou, že bejt face-blind je opravdu na prd. Líbilo se mi, jak se Milla učila znovu orientovat podle pohybů, gest, nebo kravat, i pocit neustálý nejistoty, jestli je tenhle člověk její manžel nebo někdo úplně cizí. Vedle Milly, která tu hraje snad nejlíp za poslední roky, se mi líbili i další herci - psychiatrička, obě kamarádky - hlavně Sarah Wayne Callies. Juliana McMahona mám ráda a tady zahrál fajnovýho policajta (škoda, že měl ty fousy, který byly nakonec tak essential). Vyčíst by se dalo snad je lehký uhodnutí vraha, ale ono to o tom vlastně ani tak moc nebylo. Vzhledem ke zdejšímu přijetí o to větší a příjemnější překvapení. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Více než thriller, nebo nedejbože horror, jde o psychologické drama. A ne příliš podařené. Nápad nebyl špatný, ale realizace značně pokulhává. Jako by nestačilo, že hlavní hrdinka nepoznává lidi proto, jelikož si nepamatuje tváře, které se jí tak neustále proměňují. Aby se zřejmě divák do celé situace lépe vcítil, mění se každou chvíli i tváře samotných herců. V určitých momentech jsem v tom začínal mít hokej a nebavilo mě to. Samotná zápletka je vcelku jednoduchá a je jedno, zda se divákovi podaří odhalit vraha v polovině, nebo až na konci. Ostatně konec se mi rovněž nelíbil. Když už vše sklouzlo k červené knihovně, tak to u ní mohlo zůstat... Nejlepší ze všech byla Marianne Faithfullová. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalší film s mojou obľúbenou Millou Jovovich, ktorý som si nemohol nechať ujsť a stal sa jedným veľkým prekvapením, nebola tam ani chvíľka keby som sa nudil. Milla bola skvelá, príbeh bol obstojný a ako hovorím, bolo stále na čo pozerať a tak to odsýpalo raz dva. Skvelý thriller s Millou Jovovich, tá je svedkom vraždy sériového vraha a po konflikte s nim upadá do kómy. Keď sa zobudí, nerozoznáva tváre. Skvelý nápad, jednotlivé postavy v jej okolí hrá niekoľko hercov naraz a aj o napätie tú nieje núdza. Námet je veľmi dobrý, po filmoch kde svedok buď stratí pamäť úplne alebo má iný handicap, je zápletka s nemožnosťou rozpoznať tváre skvelým oživením. Dej ako taký má potom silnejšie a slabšie stránky, ako už býva zvykom. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

A prdelka přestala rozpoznávat nejen tváře, ale i hlasy. Možná by to dopadlo líp, kdyby přišla o zrak úplně, pak by jí třeba došlo, kdo je vrah a člověk by nemusel dvě hodiny čumět znuděně do blba a chválit filmaře za to, že alespoň Mille nechali ten její roztomilej ksichtík po celou dobu filmu. Bez ní by tenhle béčkovej skvost měl asi stejnou hodnotu jako reklama na vložky, alespoň přesně tak funguje, může být sebelepší, ale jak zjistíte, o co že jde, dál už vás nezajímá. 40% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Skvelý a originálny námet, pár brilantných nápadov a scén, stále krásna Milla Jovovich a... jej absolútna absencia aspoň štipky talentu, s pribúdajúcimi minútami stále citeľne slabší scenár, neustále odbiehanie od hlavnej dejovej linky s vrahom do absolútne zbytočných odbočiek (zamilovaný policajt, návštevy barov s kamarátkami...) a miestami pomerne nudný dej. S tým polmiliónom tvárí hercov, ktorí si vo filme zahrali asi tak 15 sekúnd, sa budete cítiť presne ako hlavná hrdinka -dezorientovaný, šokovaný a absolútne bezbranný voči tomu, čo sa na vás ešte len chystá. Dve hviezdičky za peknú Millu, charizmatického McMahona a pár vskutku luxusných scén ako metro alebo trik s kravatou. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá detektivka, ale těch indícií tam bylo pro pokročilé kriminalisty přeci jen hodně. Po půlce filmu už bylo po zábavě. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoc, ale mě Faces in the Crowd náramně bavil. Samozřejmě díky skvělé Mille Jovovich, protože ona je jako herečka fantastická. S takovým tématem jsem se ještě nesetkal a rozhodně zajímavý nápad. I tak se tento snímek nedá brát jako horor, ale spíše krimi/thriller, tak aby někdo po zhlédnutí nebyl zklamán. Já jsem od toho čekal dost a dostal jsem ještě víc díky převapení, které mě čekalo. Málo které krimi zaujme tak jako toto. Hudba, atmosféra a herecké výkony všech postav skvělé. K úplné dokonalosti něco málo chybí, ale i přesto kvalita.. 8/10 = 85% ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Slušná podívaná. Já měl v těch zaměnitelnejch ksichtech stejnej hokej jako Míla. A to jsem nespadl z mostu palicí na ocelovej nosník. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Rozhodne som čakal viac. Jednotlivé situácie a scény mi splývali do jednej beztvarej a málo záživnej masy podobne, ako tie tváre v dave hlavnej hrdinke - málo napätia, málo akcie, šedivé pátranie po páchateľovi... Navyše ten koniec mi prišiel až moc citovo vydieračský a vypočítavý, len aby sa vyžmýkalo čo to z emócií. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zajímavý návrat k naivně koncipovaným "oldschool" thrillerům. Milla Jovovich, která si film současně produkovala hraje ženu, která se stane korunní svědkyní v případu zvrhlého sériového vraha žen, který nad svými obětmi masturbuje a pláče. A za to dostal legrační přezdívku "fnukna Jack". Nikdo ho nikdy neviděl, policie nemá žádnou stopu, obětí přibývá a jen Anna měla to "štěstí" se s ním jednou v noci setkat, ale když se jeho útoku ubránila, utrpěla úraz hlavy po kterém jí byla diagnostikována zvláštní porucha mozku způsobující obličejovou slepotu. V praxi to znamená, že ženě i důvěrně známé obličeje před očima každou chvíli mění svoje rysy a to ji znemožnuje identifikaci jednotlivých osob. Vrah toho brzy využije a naváže s ní kontakt a ostatně nemusí se přece ničeho bát, protože postižená ho nepozná ani kdyby stál přímo před ní. Tohle je na tomto thrilleru to nejzajímavější a nesnadná orientace a zmatenost v neustále měnících se obličejích se postupně přenese i na totálně zmateného diváka a já bych to nazval hodně originálním a novátorským prvkem, který jsem ještě nikdy předtím v žádném thrilleru neviděl. Vraha sice není vůbec těžké uhádnout, ale ta hra s divákem je dokonalá a rozhodně se neomezí na plytké hádání vrahovy identity, kterou pravděpodobně stejně každý odhalí ještě dlouho před staromodně pojatým finále. Možná to přeženu, ale tenhle film má svým stylem blízko k filmům z dílny Hitchcocka, protože je z rodu těch inteligentních, vystačí si bez potoků krve a dokáže zabavit.svojí efektní rafinovaností. Velký podíl na tom má Milla Jovovich, jež je majitelkou pěkného "chrapláku", a její tvář je celkem uhrančivá, což k dobrému výsledku bylo jen ku prospěchu. Dobré herecké výkony také podal Julian McMahon a David Atrakchi. Pozadu nezůstal ani režisér Julien Magnat, který to kvalitně řemeslně zrežíroval a pochvalu zaslouží i velmi působivá kamera. Za brzké odhalení vraha plný počet nedám, ale ostatní solidně šlapalo. 90% ()

Reklama

Reklama