Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšný divadelní agent Charlie Y. Reader žije ve svém newyorském bytě stylem věčného svobodného mládence, který je neustále obklopen milými a krásnými ženami. K příslušnicím druhého pohlaví se dokáže chovat nedostižně šarmantním způsobem a možná až příliš lehce navazuje milostné vztahy. Změnu v jeho životě způsobí nečekaný příjezd dávného přítele Joea McCalla a příchod mladé herečky Julie. Přítel z dětství přijel na pár dní s jednoduchým plánem: odpočinout si od manželky a užít si krátké svobody. Rozhodně více zaskočí Charlieho půvabná a milá dvadvacetiletá uchazečka o roli v nové hře, zejména tím, jak důkladně si naplánovala svoji budoucnost. Právě kvůli této ženě vždy klidný a vyrovnaný Charlie najednou zcela ztrácí pevnou půdu pod nohama. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená konverzační komedie s velkoryse dávkovaným humorem a bez problémů plynoucím dějem. V dnešní době zaujme především podrobný, i když pochopitelně dost poupravený, pohled na problematiku vdávání, shánění manžílků a vlastně celého amerického rodinného života padesátých let. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Kouzelná Debbie Reynoldsová a vcelku vtipné dialogy. Zato největší divácké lákadlo - Frankieboy - se s odstupem padesáti let ukazuje být nejslabším článkem filmu. Podotýkám, že jeho písně uvádím dokonce v listině nadepsané "ZAHRAJTE MI NA POHŘBU", takže nic osobního ;-), ale Sinatrovy herecké výkony byly tragikomické. Trochu jako když navléknete instalatéra do lékařského pláště. Na první pohled nepoznáte rozdíl, ale jakmile se vám začne vrtat v zubech francouzským klíčem, hned víte, která bije. 50 % ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nelze se od samého počátku sledování filmu ubránit srovnání s o deset let mladším Marriage on the Rocks, který je v kontextu Sinatrovy filmografie Něžné pasti určitě nejblíže. Rodinný život členů americké poválečné společnosti, plno komických situací a povedené dialogy, a hlavně přítomnost Franka. Trochu nechápu "lov na čarodejnice" v podání několika místních kolegů, Něžná past je filmovým zpracováním divadelní hry, nikoliv výpravnou peckou natočenou z 99 % v exteriérech. Naprosto odmítám zatracovat Sinatrovo herectví, nicméně v newyorském bytě Charlieho Readera se mi víc líbil charismatický výkon Davida Waynea. A mimochodem, Debbie Reynolds je tu v některých záběrech dost podobná Zuzaně Norisové. ()

raroh 

všechny recenze uživatele

50. léta v USA holdovala přízemně konzervativním hodnotám, jejichž oslavou Tender Trap je nepochybně, třebaže to podává jemnou formou. Pro mě je na snímku nejzajímavější vizuální stránka dokumentující dobové americké maloměšťácké představy o typické domácnosti, které nám dnes spotřební kultura vnucuje v mírně inovované podobě jako "moderní". Něžná past (Debbie Reynold navíc bude - až se vdá - opravdu nesnesitelnou manželkou) reprezentuje svět, který nesdílím vůbec, ale podán je téměř jako něco interesantního. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Konverzační komedie o tom, kterak se Frank Sinatra nechce vzdát svého staromládeneckého života, nakonec se však do sítě do níž chytá mladé slečny lapí sám, a přijde na to, že vlastně potřebuje lásku. Vidět ten film v divadle, řekněme na Broadway, asi bych se bavil. Filmové zpracování ale maximálně šustí papírem... Z dialogů trčí inscenovanost, snaha přijít na konci každé scény s nějakým vtipným bonmotem, vygradováním. Nepůsobilo to na mě přirozeně, ale věřím že v 50. letech musel film být velice atraktivní, hlavně díky Sinatrově přítomnosti. Celý děj je totiž postaven na faktu, že Sinatra je neodolatelný starý mládenc, že je vtipný, charismatický... V dnešní době už ale Sinatrovo kouzlo přeci jen trochu vymizelo (alespoň co se jeho herectví týče), tudíž ztrácí svou hlavní přednost. Představte si, že byste sledovali film s Karlem Gottem starý tak 40 let, v němž by Mistr hrál roli neodolatelného lamače ženských srdcí. A to by bylo všechno, co by film nabízel. Před těmi desítkami let by slečny pravděpodobně nemohli spustit oči z plátna... dnes by to u většiny (nepočítám li Gottovi zaryté faninky) diváků vyvolávalo spíš jen lehké pousmání... ()

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Sinatrovy modré oči a (na svou dobu) shic kostýmy a účesy jsou hlavní doménou této konverzační komedie o jednom záletném agentovi. Škoda, příběh odehrávající se jenom v několika málo interiérech (v pozadí na plátně Manhattanský most:) mi nepřišel příliš konzistentní a nedokázal mne zaujmout až do konce, pořád někdo přicházel nebo odcházel, chlapi se dvořili a ženský cvrlikaly... ()

Curunír 

všechny recenze uživatele

Výborná romantická komedie s kouzelnou Debbie Reynolds a chlapáckým Frankem Sinatrou, která nás zavede do "pohodových"padesátých let. Ol' Blue Eyes nejenže geniálně zpívá, on je také !!velmi slušným hercem!! a některé zdejší komentáře, které ho přirovnávají k nejslabšímu článku filmu a ke Karlu Gottovi, jsou poněkud hodně nefér. P.S. Po druhém podívání, musím přidat ještě jednu hvězdičku.Ani nevím jak, ale stala se z toho srdcovka... ()

sigf07 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý na to, až uvidím Franka Sinatru a Huga Haase společně v jednom filmu. Bohužel, jak jsem zjistil, Haasovi evidentně nějakou dobu trvalo než se v Hollywoodu prosadil a než mu byly svěřovány významnější role. Přestože jsem si pozorně prohlížel i osoby v pozadí, na českého rodáka jsem tentokrát prostě nenarazil. Což je však jen mé osobní, ryze subjektivní zklamání, které nic nemění na skutečnosti, že je Něžná past příjemnou romantickou komedií v hlavní roli s božským Frankem ve vynikající formě. Role elegantních starých mládenců mu sedí a film mu přesto to nabídl – trocha toho povinného zpívání a především popíjení s přáteli a flirtování s každou sukní v dosahu. ()

Reklama

Reklama