Reklama

Reklama

Království Surikat: Příběh začíná

  • USA Meerkat Manor: The Story Begins (více)

Obsahy(1)

Není pochyb, že každý velký příběh má svůj kouzelný začátek. Zvlášť, když vypráví o každodenním dobrodružství nevšední surikatí rodiny Whiskersových a jejich roztomilé dcerky Flower. Dokument, který tvoří předfilm k seriálu Království surikat, zachycuje přeměnu nezkušeného surikatího mláděte ve vůdkyni. Sledujte, jak Flower postupně rozkvete v pozoruhodnou dominantní samici a převezme vládu ve smečce žijící na jednom z nejdrsnějších míst naší planety – v nelítostné poušti Kalahari. Fascinující snímek o obdivuhodné životní pouti surikatí samičky Flower, kterému propůjčila svůj hlas držitelka Oscara* Whoopi Goldberg, vás zahřeje u srdce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

Radko 

všechny recenze uživatele

Podobne ako v ázijskych filmoch som mal problém rozoznať jednotlivé postavy. Koncepcia deja postavená na dokumentárnych záberoch zarámovaná do filmového deja s poetizujúco romantizujúco dramatickým komentárom mi tiež veľmi nesadla. Takže vo výsledku jemný nadpriemer, ktorý je daný najmä výzorom a správaním samotných surikát a oboznámením sa s ich spôsobom života v skupine. ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Je to prírodopisný film s dejom. Surikaty sú také smiešne toporivé tvory, ktoré žijú v krajine, ktorá už ani nemôže byť nehostinnejšou. Považovať tento film za smutný iba preto, že v ňom zopár surikát ukončí svoju životnú púť je ignorovaním pravidla zožrať alebo byť zožratý. Časť scenérií a detailných záberov sa vydarila a tak som mal z filmu celkom príjemný dojem. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hej, já to nechápu. Když už si oblíbím někoho i v dokumentu (!!), stejně to je záruka, že brzo umře. Já už bych nikomu fandit neměl, já těm postavám dávám polibky smrti... Ale co, tenhle dokument, co má dokonce i překvapivě děj, je celkem zajímavý. Vím, že jsem se na seriál díval jako malý a měl jsem ho strašně rád a taky jsem hrozně moc chtěl vidět ten film, no, tak k tomu došlo až dnes. Dokonce to má i snesitelnou délku (73 minut) a tím pádem se u toho člověk skoro ani nenudí. Na 5* to není, ale v rámci dokumentů nejmíň na 4* ano. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Pekne zdramatizovaný chvíľami smutný príbeh s láskou, odvahou, hrdinstvom a množstvom citu. A tiež nechýba boj o územie, postavenie v spoločenstve a vzťah k opačnému pohlaviu. Len hlavnými hrdinami nie sú ľudské postavy, ale surikaty, netradičné malé milé cicavce. Pohľad na ne je tentokrát zvolený celkom mimo bežných prírodopisných seriálov, žiadne popisné komentáre, ale je to hraný film, kde hlavné postavy ani nevedia, že hrajú. Možno je časť príbehu aj pravdivá, to ani nie je podstatné, dôležitý je dojem a filmárske umenie, a to všetko sa podarilo. ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně natočené, prima namluvené (Whoopi!), ale stříhal bych mnohem více, takováhle stopáž je neopodstatněná. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama