Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jihočeském městečku žijí v malé vilce sestry Fany a Andělka. Všichni je považují za poněkud bláznivé, ale mají pro jejich svérázné nápady shovívavé pochopení. Toho dne, kdy přijíždí na nečekanou návštěvu jejich neteř Hermínka, aby jim představila svého snoubence, číšníka Michala, se však Fany stane očitou svědkyní loupežného přepadení místní spořitelny. Shodou okolností a nešťastných náhod však považuje za pachatele chudáka Michala. Situaci ještě zhorší rozhodnutí obou tet zahájit vlastní vyšetřování s cílem pomoci dopadnout pachatele. Sice kapitánu Jedličkovi občas pomohou, ale každá pomoc se nejprve musí prodrat jejich roztržitostí a svéráznými názory. Vyděšená Hermínka, která sleduje, jak tety neomylně vedou vyšetřovatele na Michalovu stopu, vyplašeného přítele raději "uklidí" zpět do Budějovic. I když se situace vyjasní a Michal je přijat jako snoubenec, tety se nevzdávají lákavé myšlenky, že by přece jen mohl být lupičem ze spořitelny. Zejména když se ukáže, že nerudný soused Tomeček, další vyhlédnutý pachatel, není ten pravý. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

Figu 

všechny recenze uživatele

Kriminálka Miami pro pamětníky, akorát že namísto Carusa alias Horatia, případ vyšetřuje Gollová se Svobodovou. Do toho jim skvěle sekunduje malý/velký muž Hrzán a jeho snoubenka Janžurová. Je to svižný, rychlý, má to spád a navíc ty babky mají elánu a energie za celej tým z Miami. Na československou komediální kriminálku docela solidní! 55% ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

No vida, takovej program SETI na vyhledávání mimozemšťanů spolkl milióny dolarů, zaměstnal tisíce počítačů na celém světě, které by přitom svůj výkon mohly věnovat ušlechtilejším věcem, třeba těžení bitkojnů, a nenašel nic. A přitom stačilo, aby se vědci zaregistrovali na csfd a zjistili by, že se ufouni stahujou právě na tenhle web. Jednak se stačí podívat na úroveň zdejších diskuzí, jednak na hodnocení určitých filmů. Třeba tomuhle filmu by každý normální pozemšťan dal čtyři až pět hvězdiček, neb se jedná o snímek velmi vtipný, s kriminální zápletkou, že by i Columbo koukal, a v neposlední řadě s perfektními hereckými výkony. Ovšem zdejší mimozemšťané mají evidentně jiný vkus. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Zjevení. Normalizační komedie, která někam směřuje, není nudně nasnímána (kamerou hýbal Miroslav Ondříček), agresivně nám nepodsouvá, jak fajnově se v reálném socialismu žilo (na konci se sice všechno vrátí k naprosté harmonii, ale z hrdiny je magor) a své občasné výlety k muzikálu nebo černé komedii dokáže obhájit převažujícím střeleným tónem. Teprve v poslední třetině film vyjevuje pár výraznějších nedostatků. Tempo vinou nadbytku slov slábne, Hrzánovo chování pozbývá posledních znaků lidskosti, vychází najevo, jak zbytečnou postavu hraje Janžurová a kriminální podzápletka je vyřešena příliš zbrkle. Tety jsou ovšem, po vzoru jejich vrstevnic z Jezinek a Bezinek nebo Pěti lupičů a staré dámy, neodolatelně nesnesitelné od začátku do konce. 70% Zajímavý komentář: Marthos ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Řeknu to nejdůležitější rovnou na začátku. Kdo má/měl rád Jiřího Hrzána, přijde si asi na své. On zase vytahuje to své zmatené tajtrlíkování, které má být asi vtipné, ale já se mu nesměji, naopak mi leze krkem, stejně jako v "Homolkáčích". K tomu ještě tři otravné důchodkyně, uff, tohle je silná káva. ()

mosem 

všechny recenze uživatele

Tříhvězdičkové hodnocení je výsledkem kompromisu. Pokud bych hodnotil dějovou nápaditost, na víc než dvě hvězdy by to nebylo. Režie tak za 3 - nic oslnivého, odvedená řemeslná rutina. Nejlepší na tomhle filmu byly herecké výkony - i když nepopírám, že pozitivní vliv může mít vztah k některým osobnostem, které se podílely. Docela mně vadilo že chování dvou starých dam se snažilo připodobňovat (nebo tam bylo tlačeno) filmům o slečně Marplové. Nicméně dějová plochost scénáře vedla k tomu, že obě dámy (i přes úctyhodný herecký výkon z jejich strany) působily spíše trapně než zábavně. Ale možná je to pohled až s dnešním odstupem času, ve své době a v nabídce našich kin tenhle film mohl působit docela zábavně. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • Iva Janžurová poprvé ve filmu vystupovala se svými vlastními vlasy, které paradoxně filmařům moc nevyhovovaly. „Měla jsem je až do pasu. Potěšilo mě, že jsem je konečně mohla uplatnit,“ uvedla herečka Iva Janžurová. (SONY_)
  • Iva Janžurová (Hermínka) je známá tím, že čekací pauzy při natáčení vyplňuje pletením či háčkováním. O jedné takové pauze si háčkovala šaty pro filmový festival a když je viděla výtvarnice filmu Irena Greifová, nadchli ji tak, že byly použity ve filmu. (sator)

Reklama

Reklama