Reklama

Reklama

Na základě skutečných událostí vzniklo moderní válečné drama, vracející se do dob války v Perském zálivu. Film se soustředí na osudy elitní jednotky amerického námořnictvy „SEAL Team VI“, která byla nasazována armádou Spojených států už od dob 2. světové války. Nyní jsou vojáci vysláni na přetěžkou misi – mají navádět palbu na nepřátelské pozice v průběhu operace zvané Pouštní štít. Při zaměřování posledního cíle jsou však odhaleni. Podaří se jednotce přežít a tím i přispět ke zdárnému výsledku války, která vedla k zásadnímu oslabení moci Saddáma Husajna na Blízkém východě? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Lenii 

všechny recenze uživatele

Film není tak špatný a autentické záběry z války jsou pro film i přínosem, nejen zkažením filmu, jak se zde dočítám od ostatních. Možná se měl film více zaměřit na jednotku SEALS jako takovou, protože mi přijde, že se spíš zaměřil na velitele týmu a jeho život, což bylo i nezbytné kvůli pointě - proč byli tak dlouho mimo radary apod. Jinak herecké výkony nepatří zrovna k nejlepším, to je pravda. 35% ()

Wopat odpad!

všechny recenze uživatele

Škoda, že je to akční film a ne komedie. To bych dal určitě čtyři hvězdičky, protože takhle jsem se už dlouho nezasmál. To snad ani není možné, že někdo dokáže zplodit takovou hrůzu. Nebudu chrlit negativa, protože to bych se upsal k smrti. Pokud se chcete zasmát trapným kecům, vojenské stránce filmu nebo efektnímu střihu, vřele doporučuju. Pokud se však chcete podívat na válečný film z války v zálivu, tak se tomuhle paskvilu zdaleka vyhněte! ()

Reklama

drankeryth odpad!

všechny recenze uživatele

Megasracka pospajana vsemoznymi zaplatami, ktore ako celok vobec nedrzia, ale skor sa rozkladaju do roznych smerov. Takyto dojem mam z tohoto filmu. Nezmyselny mismas mi kazil dobru naladu. Toto ze mal byt akcny film? Ani omylom. Tvorcovia sa snazili z toho urobit realnu akciu, ale tak urobenu amaterskym sposobom, ze som vobec nechapal, co som to vlastne videl. Dokopy tam nic neukazali a to som sa najviac tesil, ako prejdu cez nebezpecnu zonu plnu tankov. Na moje nemile zdesenie som len zasol, ako to previedli do konecnej podoby. Hnus a des. A o dialogoch sa ani nebudem vyjadrovat. Je to v podobnom duchu, ako cely tento paskvil. ()

VanThomass 

všechny recenze uživatele

Trochu přemýšlím, zda tohle je myšleno vážně, nebo je to jen chabý pokus o film. Neměl bych nic proti nakombinování reálných záběrů se zfilmovanými pasážemi s herci, ovšem muselo by to mít svoji kvalitu. Tady je neskutečně vidět, že je vše uplácené dohromady opravdu amatérsky.... O kvalitě kulis a přesvětlených scénách při pobytu v poušti nemám sílu se ani rozepisovat. Za odvahu a zajímavý námět, který je ale totálně zmršený dávám 10 %.... ()

Langy10 

všechny recenze uživatele

Je těžké hodnotit tento film, protože najednu stranu bych dal odpad za takovou "Frašku", která mě docela urážela! Například kamera mi přišla jak z mobilního telefonu, absolutně na ho*no nebo plamen výšlehu ze zbraní Seals byl viditělně hnusně umělý! A nejvíc, co bych hodnotil negativně je - málo akce! A příběhově bylo dílo docela slabé, ale jelikož jsem fanoušek válečných filmů, tak vždy je co ocenit a tady mě nejvíc ponořil ten konec! Za ten konec bych dal 5 hvězd, parádně dojemnej, suprově udělanej i "Kamera" jakoby na 15 závěrečných minut byla vyměněna za opravdovou kameru a konec dostal náboj..... 55% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Velitel týmu v boji nesundá kryt z optiky své pušky, a to ani během detailních záběrů jeho míření. (Wopat)
  • Zakladateľom a prvým veliteľom skutočného Seal Team VI. bol Richard Marcinko, ktorého rodičia pochádzali zo Slovenska. (AxelWers)
  • Ve scéně seskoku si namísto kyslíkových dýchacích přístrojů nasazují zastaralé plynové masky a nemají u sebe padáky. Během seskoku je noc, do vody však dopadají za jasného dne. (Wopat)

Reklama

Reklama