Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V daleké budoucnosti, kdy planeta Země čelí kvůli silnému znečištění neodvratnému zániku, se hrstka lidí vypraví v záchranných lodích najít nový obyvatelný svět. Na vzdálené planetě narazí na rasu inteligentních ještěrů, kteří lidem nabídnou útočiště. Fascinováni člověkem, ještěři časem upraví svá těla téměř k nerozeznání od lidských a ovládnou většinu pozemských technologií. Lidé byli však svými hostiteli zrazeni. Pronásledováni a nuceni žít ve vyhrazených rezervacích, musí výměnou za vzácnou vodu původním obyvatelům poskytovat další technologie i své dcery. Existuje však proroctví, podle kterého se jednou narodí ten, který svrhne totalitu ještěrů a dovede zotročené lidstvo ke svobodě. (Mitopus)

(více)

Recenze (92)

kagemush odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je asi odpověď na to,proč se u nás netočí sci-fi,aneb jak zabít zájem investorů o daný žánr asi tak na vždy.- Pro mě největší zvěrstvo co jsem zatím viděl. ()

Pirabin odpad!

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se necítil jako když užívám těžké drogy, tenhle film to ve mě vyvolal. Trip mého života! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Slabá hvězdička za ještírky. Ne že by mě nějak jejich vzhled zaujal, naopak vypadá strašně levně a chatrně jako zbytek filmu, ale v devadesátkách si získala sekta Vesmírní lidé největší popularitu, varovala před zlými ještírky a občas mě napadlo, jestli se náhodou na natáčení nepodíleli :D Jinak jsem si u Nexusu vzpomněl na Souboj bájných tvorů. To je taky podobně levné a mizerné, ale tam to bylo aspoň vtipné (ať už chtěně nebo nechtěně), zatímco tady to spíš byla jen hodně špatná nevtipná nuda. Navíc tohle je ten typ sci-fi, co mě vůbec nezajímá, jelikož je to celé spíš fantasy. A pokud mě v něčem takovém (ať už to má vysoká hodnocení nebo ne) nezaujme ten svět, neosloví mě ten film vůbec. A to byl i případ Nexusu, ke kterému se ale přidává to, jak je to celé strašně levné, nepovedené a špatné. Skutečně si to zaslouží takovou pověst, jakou to má... Slabá 1* ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem mel v hledacku nekolik let a konecne jsem se dockal! Pokud mate na vyber, urcite se na tento film nedivejte strizlivy, ja tak bohuzel ucinil a okradl jsem se o jeste hlubsi prozitek. Divak nevi, zda si z nej tvurci delaji srandu nebo to mysli vazne, odvaha jim ale bezesporu nechybela. Na nase pomery nezvykly namet, scenar ale hodne drhne a dialogy jsou doslova ozdobou filmu:-). Herci katastrofalni. Jednu hvezdicku za fakt, ze z filmu nespustite oci a druhou jen tak z recese a pro radost, velmi hluboky kulturni zazitek, na ktery divak nezapomene... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Niečo medzi fantasy a scifi mi nikdy nešlo dokopy. Aj v tomto prípade sa to iba potvdzuje (proroctvo a mentálne scopnosti vs. kyberpunk a mimozemšťania). Celé spracovanie je v štýle 80. rokov, čo pravdepodobne autori nemali v pláne, skôr asi zaspali dobu. Efekty aj masky sú povedzme na priemernej úrovni, porovnateľné z C-čkovými západnými produkciami. Mimo kulís, podpriemerných hercov však najžalostnejšie vyznieva príbeh, resp. jeho naivné spracovanie. ()

ewi 

všechny recenze uživatele

"Moc není vždycky pravda a pravda není vždycky moc. Moc toho nevím..." .... Aaaa... tenhle film jsem opravdu celý probrečela, smíchy. To je tak strašně strašné! Ty dialogy! "Kdo jsi?" "Zilie" "Jak ses sem dostala?" "Nevím. Kde to jsme?" "Také to nevím" "Ty jsi nikdy neviděl ženu?" "Ne, nikdy" "Takže ses ani nelíbal?" "Ne, co to je?" [polibek] "Takže ty ses už líbala?" "Ano" "S kým?" "S tebou, když jsi spal" WTF?!! Čeští herci jsou třešnička na dortu. Prostě až budete ve 4 ráno zhulení a opilí a budete se chtít na něco podívat, Nexus je jasná volba. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Podle komentářů i hodnocení to vypadá, že jsem se asi díval na jiný film. Udělal jsem si chvíli a na tento zapomenutý snímek se podíval. Podle mě je to vynikající film, jehož atmosféra se nedá opakovat. Nic nevykrádá, nic nekopíruje, má originální námět a dá se použít jako pokračovaní sci-fi filmů, kde se lidé rozhodnout hledat novou planetu osídlení. Zde ji našli, ale jejich budoucnost v novém domově vůbec není růžová. Za triky se rozhodně stydět nemusí a herecké obsazení taky překvapilo. Moc rád jsem viděl známé tváře v jiných rolích. Od plného počtu hvězd však dělí fakt, že film místy působil trochu neuspořádaně. ()

noriaki odpad!

všechny recenze uživatele

To bylo tak hloupé, nudné a absurdní, a zároveň se to bralo tak zbytečné vážně, až jsem měl pocit, že se snad dívám na jednání Poslanecké sněmovny. Nexus je ukázkový příklad naprostého braku, na kterém je špatně úplně všechno. Ke slyšení jsou dialogy jako "Díváš na mě jako kdyby jsi nikdy neviděl ženu." "---" "Vážně? Tak to tedy neznáš co je to polibek." Scenárista zjevně lovil inspiraci mezi oblíbenými pornofilmy. Herecké výkony dojem nevylepšily. Obsazení se hemží známými tvářemi a každý jeden z nich působí jako úplné dřevo. Tak mizerného Kanyzu jsem ještě neviděl a Táborský hraje hůř než Michael Dudikoff. Děj je zmatený a tak hloupý, že jsem ho postupně úplně ignoroval. Přemýšlel jsem, že k hodnocení přihodím nějaké kladné body za pokus. Ovšem tohle je pokus ve stylu v jakém se Karius pokusil vychytat Real ve finále Ligy mistrů. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Před asi dvaceti lety jsem viděl na svém malém černobílém merkuru jakési podivné postapokalyptické sci-fi, které se mi tehdy docela líbilo, ale už jsem se nikdy nedopátral toho, co to bylo. Když jsem viděl v programu tento film, pojal jsem podezření, že by se mohlo jednat o tuto mou vzpomínku. A zhruba do poloviny filmu jsem tuto myšlenku ještě držel, ale neudržel... Tady kromě modýlku futuristického města a pár masek není nic. Akční scény jsou statické, atmosféra strnulá a příběh lehce nudný. A hlavně, princezna není moc atraktivní a taky zbytečně oblečená... Po mém ztraceném sci-fi musím pátrat dál a Nexusu udělit nelichotivé hodnocení. Ale odpad mu schválně nedám, protože na něj nemá... ()

Autogram odpad!

všechny recenze uživatele

Aštar Šeran by mal z toho radosť, ale ja nie. Prvých päť minút ako úvod do situácie sa okrem tragickych vesmírnych scén ešte dalo vydržať. Potom ale prichádzajú tie fajnové scény a dialógy, postavy sa len tak niekde objavia, niečo nezmyselné prednesú, zase sa objavia niekde inde a tak ďalej až do záverečného "veľkolepého" súboja. Celá zápletka spočíva v láske najmladšej dcéry Zilie počatej ešte na Zemi a pozemšťania môžu nad jaštermi zvíťaziť len s pomocou vrhača nožov, ktorému však najskôr musia dať meno. Viac vedieť netreba a keby bol niekto zvedavý, či sa cudná Zilia po celý čas oblečená vo zvodných šatách aj vyzlečie, tak nakoniec áno. ()

navorski odpad!

všechny recenze uživatele

Je to fakt šílený. Podivný mix pohádky a sci-fi se skvělým hereckým obsazením, parádními maskami, směšnými kostýmy a neuvěřitelnými hereckými kreacemi. Přál bych si být tenkrát na place a sledovat režisérovy pokyny hercům... Ten vzácný souzvuk odpadů!, který asi nikoho nenechá doufat, že to ve skutečnosti nemůže být tak hrozné, vynáší tento film do nečekaných výšin. Takže se přidám i já. A držím mu palce, aby se třeba jednou stal skutečně nejhorším filmem na csfd. Nexus si toto výsadní postavení opravdu zaslouží. ()

Wbcko 

všechny recenze uživatele

Festival otrlého diváka 2013: Já jsem se bavil královsky. Tak jako jsem se v kině už dlouho nebavil. Nevím co víc napsat. Samozřejmě je to brak jako poleno se vším všudy, ale některé věci jsou prostě tak nepopsatelně špatné, až jsou geniální. Nexus je přesně ten případ. Minimálně komedie roku. ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu je všechno špatně. Cizí béčkoví herci jsou obsazeni do hlavních rolí zatímco výborní čeští herci hrají pouze štěky. Hlavní záporák jako by z oka vypadl libyjskému vůdci Muamaru Kaddafímu. Herečka představující princeznu Zeliu má nulové charisma a sex appeal. Čeští herci mnoho uplatnění bohužel nenašli. David Prachař a Miroslav Táborský odvedli v rámci možností dobrý výkon a líbili se mi. Výprava, kulisy a masky jsou přímo tragické. Je velice dobře rozpoznatelné, že se jedná o papírové a bakelitové modely. Scénář je opravdu slátanina na pomezí scifi a fantasy. O filmu kolovalo několik let mnoho mýtů, protože ho nikde nebylo možno vidět. Jen diváci z počátků 90. let vzpomínali s nechutí na tento paskvil. Proto jsem velmi rád, že jsem mohl toto „dílko“ s odstupem času vidět v TV a udělat si vlastní názor. Není možné zavírat filmy do trezoru jenom proto, že jsou špatné. Jedna hvězdička je za výkon českých herců. ()

Opsha 

všechny recenze uživatele

Chaotická kravina s děsivými herci,dialogy a triky. Jediné kouzlo, které film pro Čecha může mít, je vidět české herce v sci-fi rolích - Jana Přeučila s Miroslavem Táborským jako zmutované záporáky a Jana Šťastného jako vzbouřeneckého vědce. Každopádně, kdo pochopil smysl a logiku tohohle filmu, nechť se ohlásí. ()

Reklama

Reklama