Reklama

Reklama

Šťastný a veselý Madagaskar

(TV film)
  • USA Merry Madagascar (více)

Je to už skoro rok, co se čtveřice oblíbených hrdinů z Madagaskaru ocitla na exotickém ostrově. Blíží se Vánoce a mají jedno velké společné přání – strávit svátky ve své milované newyorské zoo. Jenže jejich plán na dlouhý let balónem do zimního New Yorku zhatí zlobivý král Jelimán. Aby toho nebylo málo, ještě se jim přitom podaří nedopatřením sestřelit sobí spřežení se Santou. Ten se při pádu praští do hlavy a ztratí paměť. Vánoce jsou ve vážném ohrožení a jedinou naději představují Marty, Alex, Melman a Glorie. Společně musí zastat roli Santových pomocníků a včas doručit dětem dárky. Podaří se jim nakonec zachránit Vánoce? (Česká televize)

(více)

Recenze (121)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Obdoba Shrekoledy. Všechny chvíli slavné animáky musí mít svoji vánoční verzi, ať je sebehloupější a podivnější. Hlavně, že v nich je Santa nebo někdo obdobně vypadající. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Šťastný a veselý džulianár.“ – „Čože?“ – „Pomenovali sme to po svojom vodcovi.“ Séria MADAGASCAR (dva celovečerné filmy, vianočný kraťas THE MADAGASCAR PENGUINS IN A CHRISTMAS CAPER) je zaujímavá tým, že kým štyria ústrední hrdinovia (žirafa, lev, zebra, hrošica) sú nudní, situáciu zachraňujú božské podporné figúrky. Okrem komanda špičkovo vycvičených tučniakov je to národ madagaskarských lemurov, pozostávajúceho zo samoľúbeho vodcu Džuliana, jeho suchého zástupcu alebo drobučkého, zraniteľného a ustráchaného Morta, ktorému stále niekto ubližuje. V roku 2009 priletel ďalší krátkometrážny počin z madagaskarského univerza – ŠŤASTNÝ A VESELÝ MADAGASKAR. Štyria hrdinovia sa takmer už-už dostali z ostrova, resp. nad ostrov... keď sú zostrelení naspäť. Miestni obyvatelia si ich totiž pomýlili s „Tučným červeným škriatkom“. Čoskoro zostrelia aj túto tajomnú bytosť, aby sa ukázalo, že je to samozrejme Santa Claus. Po páde však trpí amnéziou a tak sa lev, žirafa, zebra a hrošica rozhodnú rozniesť darčeky namiesto neho. Do koča namiesto sobov zapriahnu adrenalínom natrepaných tučniakov. Medzitým samoľúby Džulian na ostrove zistí, že dávať je krajšie, ako brať. Ak pominieme trápne moralizovanie a k sérii už automaticky patriacu školácku animáciu, ostane k dobru hŕstka nápadov (súdruhovia zo Severného pólu, „Ja tak rád trsam trsam“). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dej je zasazenej nekam mezi prvni a druhej dil a nejde tu o nic jinyho, nez dorucovani darku misto Santy, coz uz tu bylo nekolikrat. A tohle neprinasi nic moc novyho, akorat tu jsou proste stary znamy postavy, infantilni vtipky a cely je to jeste jednodussi nez celoveceraky. Nicmene tech 20 minut je to docela zabava a sceny se Santou jsou fajn. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Sobíci jsou roztomilí, ale nelíbili se mi tak, jako jiní sobi v jiných filmech, navíc nevěřím na Santu Clause. O ostatních postavách vcelku zbytečné mluvit. Nemám zvláštní vztah k tučňákům, natož ke škaredým lvům, žirafám a hrochům. Moralizování o tom, jak je lepší dávat než dostávat mi potom vyloženě vadí. Nejlepší mi na tom přišla ta sněžící koule. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jde tu jen o to, připomenout prckům, že nějaký Madagaskar existuje, a že o Vánocích nejsou dárky to nejdůležitější. A je to vcelku zábavné, mimochodem. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla docela příjemná záležitost. Madagaskar se dočkal svého vánočního speciálu a já musím říci, že ze všech vánočních speciálů slavných animáků tohle dopadlo asi nejlépe. Navíc se musím přiznat, že na tohle jsem kouknul hlavně proto, že se mi docela stýskalo po seriálu "Tučňáci z Madagaskaru", ze kterého už jsem viděl všech 52 dílů, které Nova odvysílala, a tenhle vánoční speciál jsem tak bral především jako další díl výše zmíněného seriálu, a jako takový mě vůbec nezklamal, ale naopak potěšil. Tučňácké komando zde exceluje, jejich válka severopolních proti jihopolním , neboli válka tučňáků proti sobí letce Santa Clause byla okouzlující, stejně jako Vojínova láska ke člence létajícího sobího stáda, a létající tučňáci táhnoucí Santovy saně, to už byl jen příjemný bonus. Nesmím zapomenout taky na Jelimánoce, které neměly chybu, to byl přesně ten král Jelimán, jak ho znám a jak ho mám rád. A samozřejmě ústřední čtveřice zvířecích hrdinů ze seriálu Madagaskar, která roznášela dárky místo Santy a evidentně si to užívala byla taky úžasná. Celkově jsem velice spokojený, a proto uděluji lepší tři hvězdičky. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem vlastně úplně zbytečný, ale chvílemi přece jenom docela vtipný vánoční speciál, který mě ve své krátké stopáži pobavil skoro víc, než oba celovečeráky. To bude ale asi zřejmě tím, že o nich nemám zrovna valné mínění. K vánoční atmosféře to vcelku ujde. 50% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Při sledování s celou rodinou stoupá hodnocení podle toho, s kolika lidmi se na podobné ztřeštěniny člověk dívá :-). Tenhle krátký příběh ze známého animovaného universa je o dost lepší než podobně tématicky zaměřený krátký film se Shrekem. Hvězdičku k dobru přidávají opět výborní tučnáci, teď navíc ve spolupráci s kolegy sobíky, kterým ruský dialekt sluší snad ještě více. Je to vtipné, několik hlášek (santaklaustrofobie, "jééé, kokosový ořech!") bombastických a celkově se to ke 24.12. velice hodí... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

O něco lepší než vánoční Shrek, ale nemůžu si pomoct tyto vánoční speciály mi prostě ani trošku nesedí. Jedním slovem ZBYTEČNOST. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

moc jsem nečekal, takže jsem zas až tak zklamanej nebyl... prostě podobně jako v případě shrekoledy povedených scén jako šafránu, zbytek plytká kaše pro mimina. špatný. 50% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Animace 7/10/// +tučňáci, hudba, k vánocům se to hodí -mohlo to mít klidně víc gagů, méně prostou zápletku/// Přijde mi, že se tady tvůrci opakují. Na Madagaskar 2 se teprve chystám, ale už tady se mi zdá, že s postavami se nikam moc nepohnulo. No ale je to pořád lepší než Šrekoleda, která je víc trapná a nudná. Šťastný a veselý Madagaskar je ještě celkem přijatelná sranda, která především na vánoce nemůže nikoho urazit./// Celkem 65%///PS: Naučil jsem se nové slovo: bipolární :-) ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem něco víc, hlavně víc tučňáků s jejich obvyklýma hláškama. Takže jsem byla trochu zklamaná, líbilo se mi to o něco míň než Vánoční Shrek, ale stejně vím, že v dalších letech na to budu koukat každé Vánoce, takže 4* ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Ach bóže. Po Shrekoledě další travestie, tentokrát s ruským přízvukem hovořícími soby a Santou, co ztratil paměť (sakra, vždyť zrovna včera jsem viděl pět minut čehosi hraného s tou samou zápletkou... kdyby se radši inspirovali Billy Bob Thorntonem a jeho Santou co chlastá a s oblibou provozuje anální sex...). Tenhle kraťas je jeden velký pastiš vykrádající Peter Pana a (proč mě to nepřekvapuje) nejslavnější citát z Casablanky, musím mu ale přiznat to, že to ubíhá docela svižně a jako půlhodina mi to nepřišlo. A Jelimána nedabuje Sacha Baron Cohen. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

O mnoho slabší než oba celovečerní filmy či obdobný kraťas Shrek the halls. Pár vtípků ovšem pobaví. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejchudších zemí světa si zaslouží lepší nakládání i ze strany tvůrců filmu, který toho nedbá a předkládá malým divákům řadu zmatečných informací o ostrově, kde se dá zažít něco dobrodružného. Asi jen málokdo by tam chtěl žít. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Vianočné tučniaky (Madagascar Penguins in a Christmas Caper) sa mi páčili viac. Je však chválihodné, že vznikajú takéto bonusy - deti budú nadšené. Nám ostatným by sa nič nestalo, keby tento film nevznikol... Je tu však pár prijateľných fórikov, aj základná zápletka je fajn, len je to vážne trochu zbytočné... ()

Reklama

Reklama