Reklama

Reklama

Karate sabuk hitam

  • USA Bad Guys Wear Black (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Mladík Tommy (Larry Lee) nosí občerstvení řidičům rikš, ale jeho sen je stát se karatistou. Brzy začne studovat na vysoké škole v Indonésii, ze které je ovšem záhy vyhozen. Pozná tam však obávaného Ramose, který chce mít postupně pod palcem všechny školy vyučující karate. Tommy si posléze chce otevřít svojí školu a z Ramose se brzy stává Tommyho úhlavní nepřítel. (Epistemolog)

(více)

Recenze (2)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

V Indonéském flicku se skvěle blýsknou karatisti Larry Lee a Bruce Leung. Nepříliš známý Larry Lee vyhrál titul šampióna karate v několika provinciích. Dobře známý karatista Bruce Leung v snímku Karate sabuk hitam (1977) vytvářel i bojovou choreografii. Větší roli má i jeho neméně známý bratr Tony Leung. Krom stunta Lung Chana odkope solidní práci taekwondista Tao Chiang a hudebně utkví dirigent a bojový umělec Frankie Chan. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Z tohoto raritního "martial-arts - KARATE" kousku jsem byl docela příjemně překvapen. také jsem se zájmem koukal, jaký martial arts film mohl vzniknout koncem 70.tek v zemi jako je Indonésie ... Myslím, že tam hrají někteří hongkongští herci jako "výpomoc", ale jinak zde vystupuje stále spousta postav - žáků karate v bílých kimonech a de facto je to velmi slušná exhibice karate. O ději se snad nebudu ani zmiňovat, škola karate, příjde do ní mladý nový žák - otloukánek, vypracuje se, několik oficiálních turnajů v karate ho posouvají stále výš, škola má problémy s pouličními mafiány ... prostě klasika. Docela těžké je si zvyknout na hlavního hrdinu (to snad ani nejde ...) a většinu komparzu, protože jsou to s prominutím opravdu oškliví lidé ... Samozřejmě to samé si mohou říct oni o nás, ale prostě už ten hlavní hrdina mohl vypadat jinak, takhle je to maličký, vyhublý týpek s obrovskou hlavou a nejméně půl roku neostříhanými vlasy, k tomu silně nepřitažlivý vzhled v obličeji a opááálení jsou zde kluci že se to hned tak někde nevidí ... Tolik tmavých asiatů jsem pohromadě snad ještě neviděl, zvlášť vyniknou v těch bílých kimonech ... Ale za to, jak kdo vypadá, prostě nemůžeme a hlavní, o čem film je a čím je zaplněn, tak je karate - můj oblíbený bojový styl. A musím uznat že to je na svoji dobu a původ docela vrchol. Naprostá realističnost, žádné skoky, dráty, triky, absolutní minimm střihu a úžasná kamera, která zabírá krásně oba soupeře. To bylo fakt super. Navíc karate zde umí snad každý z komparzu a to velice slušně. Mraky soubojů, tréninku, lámacích a drtících technik (cihly, kusy ledu, dřevěné desky, ..atd.) prostě vyloženě pastva pro oči. Takhle reálně podané karate jsem viděl jen v neporovnatelném a úžasném Black Belt (2007), což ale není tak docela starý film. Navíc jsou souboje doprovázeny těmi výbornými "bouchacími efekty", kdy do sebe soupeři mlátí a zní to jak rány do bubnu nebo do sudu, paráda! Díky tomu, že 90% děje zabírají jen souboje a tréning, tak jsem film v pohodě skoukl a jsem zas o něco ... "dál" ...:-) ()

Reklama

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama