Reklama

Reklama

Likvidace

(seriál)
  • Rusko Likvidacija (více)
Rusko, 2007, 14x45 min

Obsahy(1)

Moderně natočený čtrnáctidílný seriál představuje největší hvězdy současného ruského filmu, včetně Konstantina Lavroněnka, který ztvárnil ve filmu Kajínek postavu nejznámějšího českého vězně současnosti. Druhá světová válka sice již skončila, ale boje mezi civilisty pokračují dál. Maršála Žukova poslal Stalin v roce 1946 do Oděsy jako velitele vojenského okruhu. Situace ve městě je po válce značně kritická. Černomořský přístav je ještě v rozvalinách, bandy přepadávají lidi a vyhazují koleje do povětří. A policisté, v čele s Davidem Makarovičem Gocmanem, mají plné ruce práce, aby udrželi ve městě pořádek a zabránili šmelině, krádežím a vraždám, které jsou zde na denním pořádku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

italka63 

všechny recenze uživatele

Čeká mě šestý díl a je to absolutně skvělé. Zatím je to bez diskuze za plný počet hvězd. Oděsa po skončení války, bída, násilí, obrovská kriminalita včetně činnosti nejrůznějších etnik, které vedou Řekové. Úkol toto vše potlačit dostane přímo maršál Žukov od Stalina. A místní kriminálka maká co to jde. Tahle cesta je lemována mrtvolami. Perfektní obsazení a absolutně úžasná hudba. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Dost dlouho jsem se přemlouvala, abych si seriál pustila. Myslela jsem, že skončím po prvním dílu. Obrovské překvapení, seriál mě pohltil natolik, že jsem odmítla dělat jinou činnost dokud jej celý neshlédnu. Mentalita Rusů je zde vystihnuta dokonale a představitel Gocmana, mě přirostl k srdci. Seriál potěší i toho, který zásadně nesnáší Ruské filmy. ()

Reklama

Idealista 

všechny recenze uživatele

Zbožńuji Ruské válečné seriály a můžu z jistotou říct že tohleto tu ještě nebylo . Špičková výprava která se vyrovná seriálům z produkce HBO. Děj vás zcela vtáhne do sebe ( teď rozhodně vím že bych vážně válku a to kolem ní nechtěl prožít ). Málo který válečný film má takovou vypovidající hodnotu . Hlavní postavy nejsou černobílé a příběh je vyprávěn objektývně. Zde nejsou hrdinové a zlosynové zde jsou lidé z masa a kostí . PS: už nepochybuju o tom že K.Lavronenko bude skvělým Kájinkem. ()

sg.sysel 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen český dabing, takže nemůžu soudit originál; v české verzi mě ovšem poněkud zklamaly dialogy a dabing Mišky (dabing dětských postav se mi ovšem líbí jen výjimečně). Co bylo na druhou stranu úžasné, je obsazení některých postav - herci v rolích grázlíků a zlodějíčků se pro tyto role snad narodili. Kdo dokáže překousnout akční scény ve stylu Trestného praporu, může v Likvidaci objevit slušnou detektivku s poněkud grandiózním rozuzlením, kde konečně jednou odhalí viníka dřív než detektiv (to ale není zas tak velký ego boost vzhledem k tomu, že daný detektiv nezná Freuda, nerozumí slovu extrémní a místo ezoterika říká izuverika). ()

pm 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že víc jak 6-ti dílné tv seriály téměř nesleduji, je pro mne Likvidace dvojnásob zajímavá, protože už hodně dávno se mi nestalo, abych nějakému seriálu propadla natolik, abych se nebyla schopna soustředit na nic jiného, a každou volnou chvíli trávila prožíváním cizích osudů. Po pravdě: ta výsada patří spíš klasickým romancím z produkce BBC a i od těch jsem schopna si držet kritický odstup. „Likvidace“, 14-ti dílný ruský historický seriál zahýbal mým viděním. Takto si představuji dokonalé retro: černobílé ladění, nic líbezného, jen bída, šeď a bída, vytlučené interiéry a válkou zdevastované město i jeho obyvatelé. Je to pravdivé i poetické. Velkoryse zpracované. Poválečná Oděsa roku 1946: vraždy, intriky, zlodějny, ale také intimní osudy a emoce. Bandita a chladnokrevný vrah Čekan (Konstantin Lavroněnko) má také svou minulost a na pár vteřin nám dovolí uvěřit, že i srdce. Proti němu David Markovič Gotsman (Vladimír Maškov), šéf policejního týmu, který má na starosti likvidaci banditů, úkol ztížený bezcitným zrádcem ve vlastních řadách. Dvě silné postavy, obklopené výbornými hereckými spoluhráči. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (1)

  • Pro roli Fimy byl vybrán Andrej Krasko, během natáčení ale zemřel na infarkt. Jeho roli ve filmu si nakonec zahrál Sergej Makoveckij. Přesto se Krasko v jedné scéně objeví, ale pouze zezadu. (mvesper)

Reklama

Reklama