Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozvedená Mary Kee je vystrašená telefonáty od neznámé ženy. Když neznámá sdělí, že je z minulosti, Mary se pokouší kontakt ukončit. Volající se však nedá odbýt a chystá děsivou pomstu. (LIVINGDEAD)

Recenze (63)

verbal 

všechny recenze uživatele

Haló? To je Parkhill? Tady verbal, debile! Volám z roku 2000. Sáhnout takovým hovadským způsobem na můj oblíbený film, tos neměl, vole, dělat! Zrovna se ti zato chystám multiotvorově zprznit matku! Ještě jeden takový amatérský, brutálně nelogický plagiát něčeho z mé topky a vrhnu se ti na labradora! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Filmařina čistě průměrná, ale ten způsob, jakým je hlavní postava terorizována, ten mě teda dostal. Předem jsem očekával jenom nějakou běžnou duchařinu, takže o to víc jsem byl podstatou zla v tomhle nenápadným hororu překvapenej - fakt originální nápad, alespoň já si teda nepamatuju, že bych viděl film, v němž tohle bylo použitý ... Představa, že bych se dostal do takovejch sraček jako zdejší hrdinka a současně bych byl stejně bezmocnej jako ona, na mě zkrátka zapůsobila tak, že v nejsilnějších momentech filmu jsem zapomněl na nenápaditou režiii i pár dírek ve scénáři a zauvažoval jsem o čtyřech hvězdách. O ty snímek přišel poslední scénou, která se sice vzhledem k předchozím událostem dá obhájit, ale je neuvěřitelně zbytečná a jen a pouze kazí výsledný dojem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,UŽ MI NIKDY NEVOLEJTE!!!“....... /// (možná by stačilo jen vytáhnout šňůru ze zástrčky) Byteček je jako klícka. Jen ten přístroj...., ale co, každej někdy potřebuje přítelkyni na telefonu. Obzvlášť, když kolem krouží psychopatickej ,,ex“. A že Mary díky ní začne životem provázet paranoia ? – to oceňuju asi víc já, než strachy pološílená nájemnice. A to ještě holka nevidí ten ,,vlezlej“ pohled kameramana. (Myslím, že ji bohatě stačí poslouchat výtvor zvukařův.) Z lekavejch kravin mám husí kůži a líbí se mi, že nevím, komu hrabe a co se stane. ,,NEZAVĚSÍTE MI, ŽE?“ Film o bytu, v němž díky telefonu mladá holka neprožívá nejkrásnější období svýho života, má sympatický obsazení, jednoduchej příběh a solidní napětí. Děsivý vzpomínky, zjevení či duchové na mě vždycky zabíraj! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, proč by každá správná hospodyňka měla mít zednickej kurz. 2.) Přítel(kyně) na telefonu mi v balíčku poslal(a) prst. 3.) Vobčas si nejsem jistej, jestli jsem náhodou nesouložil s mrtvolou. 4.) Thx za titule ,,pedroo“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ *** ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pekný hororík. Neviem síce, či najoriginálnejší, pretože som v ňom objavil prvky z viacerých kúskov (napr. When a Stranger Calls / The Resident / Stir of Echoes), ale ako celok to funguje veľmi dobre. Námet je jasný: Hlavná hrdinka sa nasťahuje do nového bytu, no okrem jej expriateľa ju terorizuje záhadná ženská na telefóne, a tak musí odhaliť pár vecí z minulosti. Je to dostatočne napínavé a atmosferické, herečka v hlavnej úlohe je kosť, pochváliť môžem aj výbornú hudbu a pár krát som sa slušne zľakol, takže tá štvorka to musí byť. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

I když námět sliboval celkem originální hororovou podívanou, rozhodně jsem čekal větší zábavu. Víc než půlka filmu je nudná výplň, kterou jsem prozíval. Obzvláště bych ze scénáře vyškrtal všechny výstupy s tyranizujícím exmanželem, které tu byly jenom proto, aby se stopáž natáhla do celovečerní délky. Naopak výborných je posledních 10 minut. Konečně nakopnou to bídné tempo a gradují do skvělého, překvapivě úderného finále. Právě za to přidávám hvězdu navíc, jinak když snímek vynecháte, o nic nepřijdete. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Slušný mysteriózny horor o žene, ktorá sa snaží zbaviť svojho psycho manžela, no po presťahovaní do nového bytu začne dostávať na svoj tunajší, štýlový starý telefón podivné hovory. Volá jej zmätená žena, ktorá tam najprv hľadá svojho manžela, potom sa chce aspoň rozprávať a nakoniec začne byť taká otravná, že telefón bude treba vypojiť. A tak hlavnej hrdinke ostanú na krku rovno dvaja psychopati a keďže podivnou volajúcou je stará známa Lorna Raver, ktorá svoju démonickú stránku ukážkovo predviedla už v "Drag Me to Hell", tak je jasné, že to najlepšie ešte len príde. "The Caller" síce nie je bohvieako originálny a spája v sebe myšlienky a nápady už použité vo viacerých hororoch i nehororoch, no tie našťastie tvoria vcelku hutný a zaujímavý celok, ktorý má občas atmosféru aká by sa dala krájať a pár krát sa tu dá aj slušne zľaknúť. Príbeh je vcelku pomotaný a po dopozeraní treba ešte chvíľu rozmýšľať a ukladať si to v hlave všetko dokopy, no bohužiaľ je to miestami aj akési nudné a fádnejšie, takže znovu by sa mi to už asi pozerať nechcelo. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Tak to bol snáď najpredvídateľnejší a najlacnejší scenár, aký som kedy videl. Jediný dôvod prečo som neklikol "odpad!" a tiež dôvod, pre ktorý som to dopozeral až do konca, je Rachelle Lefevre. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Napínavej horor se zajímavým nápadem a skvělou Rachelle Lefevre. Vzhledem k místnímu hodnocení o to větší překvapení, jak dobře natočenej a zábavnej film to byl. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Telefon nepřetržitě drnčí… Mary začíná být nervózní____chvíle ticha… taková situace přímo vybízí pro neočekávané baf… jenže prd; to jen soused spustil plynovou kanonádu(máme tenký stěny)… a to je tak jediný rozpoznatelný projev, který dává nějaký smysl. The Caller si to namíří do kytek… Parkhill bere ještě zednické náčiní; nech toho Matte a dojdi radši pro sváču. ()

darkrobyk odpad!

všechny recenze uživatele

K odpadu se uchyluji opravdu zřídka, ale tohle je megahovadina, jakou svět neviděl! Snad bych dal hvězdu za výbornou hudbu, ale celkově je film taková ztráta času, že si to nezaslouží. Neuvěřitelný blábol, kde nesympatické postavy se chovají jak nejhloupěji mohou a kde dělají jednu botu za druhou. Žena z minulosti začne manipulovat s budoucností. Kolik filmů si již bravurně zahrálo s časem, tenhle mezi ně ovšem nepatří. No a konec všemu narazil korunu. Nedoporučuji ani tehdy, kdy nic jiného nebude po ruce. Raději koukat z okna na hvězdy... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak tento mysteriózní horor má opravdu velmi zajímavou myšlenku. Film je chvílemi dost mrazivý a určitě není nezajímavý. Najdou se i hluchá místa, která trochu kazí dojem, ale jinak si film určitě zaslouží pozornost alespoň hororových fandů, kteří mají rádi trochu mystery. Mezi ty já právě patřím a tak jsem si film užil více než dobře. Trochu to vypadalo jako nějaká epizoda z Věřte nevěřte. Druhé zhlédnutí by bylo asi na místě. 60% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Znám rozhodně horší horory a ten nápad s mučením hlavní postavy je vynikající. Jedná se o víc než průměrné dílo. Děj je zvládnutý dobře, pár scén si dovolím říct, až excelentních. Škoda, že ten náboj nebyl ve filmu po celou dobu. Nebál bych se hodnocení ještě zvednout, ale i tak dílo, které rozhodně stojí za zhlédnutí. Pár nových nápadů uvidíte, tak že nejde jen o typický horor na milión způsobů. Za sebe rozhodně doporučuji... 6/10 = 65% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborný mysteriózny thriller s originálnym nápadom, nechápem to podhodnotenie. Volať niekomu z minulosti a tým, že dotyčný má všetky časové vlákienka vo svojej moci môže svoju obeť z budúcnosti vydierať, je naozaj nevídané a nie je veľa podobných filmov. Mám rád "hrátky s časom" takže tu som si pekne zgustol. Nechýba ani napätie, gradácia atmosféry, zaujímavý dej a na hlavnú herečku sa neskutočne dobre pozeralo, preto u mňa spokojnosť. 75/100 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Čo to kameraman používa za filtre, že aj červená vyzerá ako šedá? Hudba je tak zameniteľná, že ju v podstate ani nepostrehnete, a väčšina hercov charizmu nevidela. Je to vlastne umenie, natočiť film aby doslova všetko pôsobilo tuctovo a zaprášene, že vás to uspáva aj pri napínavých scénach. Párkrát som nad treťou hviezdou uvažoval, pretože nápad je to vskutku vynikajúci, ale zrealizovaný je taaaak strašne moc nezáživne. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

The Caller je šíleně nelogická sračka ! Námět slušný, ale přeplacaný a naprosto tragický závěr všechno pohřbil. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Dlouho to vypadalo zajímavě i trochu originálně, ale ten konec to doslova zazdil. Vemte si, že celou dobu vám rejža předhazuje nejrůznější varianty, různé nápovědy, a když se má rozkrýt, o čem vlastně celý tento překombinovaný horor byl, tak to utne a jedou titulky. To přece takhle nejde dělat! Obávám se, že mi tenhle horor zmizí z mých myšlenek dřív než mi zazvoní mobil. 25% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad vcelku originálny hororový thriller... naozaj však iba na prvý pohľad, lebo to, čo sa spočiatku javilo ako ďalšia z nekonečnej plejády novodobých duchárin sa po chvíľi vyvinulo v jasnú vykrádačku výbornej Hoblitovej Frekvencie z roku 2000, v ktorej sa James Caviezel prostredníctvom starej vysielačky rozprával so svojím, 30 rokov mŕtvym otcom a tým, že spoločnými silami menili minulosť sa pozmeňoval aj vzhľad prítomnosti, pričom na päty im šliapal nebezpečný šialenec. The Caller je de facto presne to isté, len v trochu inom obale, pričom sa tu objavujú aj niektoré takmer navlas rovnaké (okopírované) momenty, ako je napríklad hlavná hrdinka, rozprávajúca sa cez aparát so sebou samou v detskom veku. Napriek nulovej osobitosti a invencii mi však The Caller v danej chvíľi padol celkom vhod a objektívne vzaté ide o jeden z najlepších hororov roku 2011. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Sice průměrně natočené, ale musim uznat, že pokud šlo o samotné hovory, tak ty měly něco do sebe. Asi nejvíc to připomíná Frekvenci. Škoda, že režisér, nejspíš díky financím, nemohl děj trošku rozpracovat a skákat v čase. Podle mě by si to tenhle nápad docela zasloužil. 50% ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Určitě se mi zamlouval způsob komunikace (radši bez spoileru), který místy působil děsivě. Občas mi to přišlo nedomyšlené, ale určitě tento horor nebyl špatný. Škoda, že se film nepodařilo lépe promyslet. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Komorne a tajomne začínajúci thriller, sa zmení v prekombinovanú ( kto vie či ) ducharinu, mixnutú s ( kto vie či ) sci-fi? Dopozeral som to s určitým divným výrazom v tvári, ktorý mi naznačil, že nad dve hviezdy nepôjdem. Tu sa nápad minul s účinkom a nakoniec sa z toho stal nesúrodý, príbehový bordel. ()

Reklama

Reklama