Reklama

Reklama

Snow prince: Kindžirareta koi no melody

  • Japonsko スノープリンス 禁じられた恋のメロディ (více)

Obsahy(1)

Desetiletý Sota žije se svým dědečkem a psem Chibim v malé zasněžené vesnici. Jsou tak chudí, že Sota ani nemůže chodit do školy. Bez ohledu na těžkou situaci, ve které žijí, Sota necítí vůči nikomu žádnou zášť, naopak udržuje při životě svůj sen stát se malířem. Přes velké rozdíly v životní úrovni se chlapec od malička kamarádí s dívkou z bohaté rodiny Sayo, z čehož má Sayin otec těžkou hlavu. I přes obtíže, se kterými se Sota musí vyrovnat, dokončí chlapec obrázek, kterým si přeje Sayo obdarovat. Spolu s Chibim se v noci vydají zasněženou cestičkou k domu Sayo, kde ale zjistí, že sklad jejího otce je v plamenech… To, co čeká Sotu a Chibiho, nám dává připomenout, že skutečné štěstí je vždy v našem srdci. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (5)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Doják v krásných kulisách. Upřímně jsem si od začátku říkala, že už to chci mít sakra za sebou, protože mi přišlo, že ten chuděra Sóta má té smůly v životě až moc. Naštěstí tam nikdo nebyl nijak zvlášť zlý, nikdo nebyl nějaký krutý záporák, který by se k němu choval opravdu zle. To maximálně scénárista, tj. Sótův osud. Samotný Sóta byl velmi kvalitně zahrán, ale co se mi líbilo nejvíc a to také schytalo hvězdičku navíc, je prostředí, kulisy. To bylo prostě řemeslně velmi kvalitní, šla z toho zima a v podstatě to jako jediné jsem si vysloveně užívala. Titulky. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad taký obyčajný film v ktorom si jedna staršia žena spomína na svoje detské časy, keď sa ako dcéra boháča kamarátila s chudobným chlapcom, čo jej otec neschvaľoval. Sledujeme ich bežné chvíle, keď sa hrali alebo ako chlapec vyrastal u svojho chudobného dedka a jednou z mála radostí bol jeho pes Čibi. Väčšinou je to dostatočne pútavé a napriek solídnej stopáži sa len občas dostavia hluché miesta. Napriek ťažkému životu, ktorý osud chlapcovi nadelil to je natočené strašne pozitívne a predstaviteľ chlapca pôsobí neskutočne dobrosrdečne. Celý čas rozmýšľate, čo nakoniec tie dve deti rozdelilo a kde chlapec skončil. No a finále je jedno veľké citové vydieranie, ktoré sa s nikým nemazlí. Takže kto si rád poplače, tak tu si užije do sýtosti. Komu sa páčili Oscarový Departures, tak by mal byť spokojný aj s týmto filmom od rovnakého scenáristu. 7/10. ()

Reklama

Reklama