Reklama

Reklama

Steal This Film II

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
USA, 2007, 45 min

Hrají:

Peter Sunde

Recenze (3)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

5 minut povídání o principu, jak to celé funguje. Bohužel, takovou formou, aby to pochopil i poslední netrénovaný šváb. Takže se člověk nedozví nového absolutně nic. Zhruba 10 minut historie, takže dojde i na povídání o knihtisku a dalších záležitostech. Zbytek stopáže je věnován morálnímu kázání o tom, jak je společnost zkažená a že ji pirátstvím prakticky léčíme. Také dost nemám rád mysl manipulující dokumenty, kde zcela chybí protichůdný názor. V tomhle případě je to ovšem snadno pochopitelné. Ke všemu, když byl tento amatérský nesmysl natočen z dobrovolných příspěvků. S většinou názorů, které zazněly bych se dovedl ztotožnit, ale strašně mě unavovala nulová režisérská zručnost a s tím spojená absolutní nezajímavost. Více či méně inteligentní lidé vám 45 minut říkají, co si myslí. Dokument netvoří absolutně žádný logický celek. Je to hrozně neuspořádané a odfláknuté. S tím se bohužel nedovedu vnitřně vyrovnat, ačkoli oceňuji smysl a poslání dokumentu. S těžce odřenýma ušima pálím dvě hvězdy. ()

fraktal 

všechny recenze uživatele

V mých očích lepší pokračování prvního dílu. Krom toho bezvyznamneho detailu, ze je zde citit vice penez a profesionalnejsi pristup, zde zejmena ocenuji jednak obecnejsi a pozitivnejsi pristup (jiz se nesoustredi na problemy jedineho serveru/protokolu), ale navic se i snazi ukazat pozitiva, zasadit p2p do celkoveho historickeho (a snad i sociologickeho) vyvoje atp. Rozhodne je mnohe co zlepsovat, ale toto tema (osobni i informacni svobody) je mi velmi velmi blizke a za to zdvojnasobuji pocet hvezdicek, ktere by si jinak toto dilko asi odneslo. ()

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Pohled za scénu P2P sítí s historickým nadhledem a množstvím zajímavých osobních názorů novodobých "pirátů" :). Ovšem chybí mu ucelené názory protistrany, které jsou až komicky sestříhány. Je jasné kým a proč byl tento film natočen (otevřená podpora sdílení informací a autorských děl na Internetu). Osobně patřím taky názorově do týmu lidí, kteří si myslí, že informace mají být svobodné a zpoplatněné jiným způsobem (například na dobrovolné bázi). Věřím, že kdyby do dokumentu přibyl i názor protistrany (například ne právníků, ale velkého režiséra , kapely vydávající CD atd.), tak by byl kvalitnější. ()

Reklama

Reklama