Reklama

Reklama

Misfits: Zmetci

(seriál)
Trailer
Velká Británie, (2009–2013), 29 h 12 min (Minutáž: 43–51 min)

Tvůrci:

Howard Overman

Hudba:

Vincent Pope

Hrají:

Iwan Rheon, Joe Gilgun, Nathan Stewart-Jarrett, Antonia Thomas, Lauren Socha, Robert Sheehan, Robert Sheehan (a.z.), Karla Crome, Nathan McMullen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(37)

Partička "zmetků" začne vykonávat veřejně prospěšné práce za své dřívější prohřešky. Když je však hned první den zastihne záhadná bouře, jejich životy jsou navždy změněny. Všichni kromě Nathana zjistí, že mají zvláštní schopnosti. (HBO Europe)

Recenze uživatele Radek99 k tomuto seriálu (1)

Misfits: Zmetci (2009) 

Seriál Misfits (anglicky volně ,,nepřizpůsobiví") přišel s něčím velmi originálním a předtím nevídaným a vpravdě revolučním. Většina filmů pracuje s hrdiny, jen menšina, hlavně sociální dramata a některé nezávislé filmy, pracuje s antihrdiny, snímky o superschopnostech hrdinů především komiksového původu pak bez rozdílu pracují s těmi prvními, tedy s hrdiny v pravém slova smyslu pozitivními, obvykle zachraňujícími svět před superpadouchem, použít v tomto rozšířeném žánru komiksových adaptací místo hrdiny antihrdinu je pak celkem revoluce. A jestliže tedy mluvím o revoluci, pak přímo punkové, neboť smršť politických nekorektností je tu skutečně nebývalá a snaha šokovat až punkově přímá. Míra vtipu a originality (třeba scenáristické - takový 4. díl první série je osobitou variací postmoderních sci-fi snímků o paradoxech cestování v čase typu Butterfly Effect atd.) je skutečně málokdy jinde viděná a to je hlavní motor celého projektu. Tedy žádná adorace hrdinů, ba právě naopak - sociálně vyloučení antihrdinové, jejichž superschopnosti jsou zároveň jejich prokletím a hypertrofováním slabých stránek jejich charakterů a osobnostních rysů - promiskuitní dívka vzbuzuje v opačném pohlaví až nepříjemné sexuální stimuly, introvertní geek je neviditelný a slečna od rány může číst myšlenky, což je v jejím případě také spíš prokletí, procházení alternativními vesmíry také nemusí končit vždy šťastně...determinace je absolutní... Zajímavé je ovšem skloubení s již zmiňovaným žánrem sociálního dramatu, který je dost typický pro britskou kinematografii, Misfits pak dává originální rozměr s nabývající hloubkou...největší sílu má ovšem tenhle seriál v momentu, kdy si uvědomíme, že tohle je ta nejupřímnější zpráva o způsobech myšlení, vnitřních světech a systémech hodnot generace Y...a to dodává Misfits téměř sociologickou hloubku... PS: Třetí řada to ale zabila... Řada 1 - 90%, řada 2 - 85%, řada 3 - 60% ()

Související novinky

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Reklama

Reklama