Reklama

Reklama

Misfits: Zmetci

(seriál)
Trailer
Velká Británie, (2009–2013), 29 h 12 min (Minutáž: 43–51 min)

Tvůrci:

Howard Overman

Hudba:

Vincent Pope

Hrají:

Iwan Rheon, Joe Gilgun, Nathan Stewart-Jarrett, Antonia Thomas, Lauren Socha, Robert Sheehan, Robert Sheehan (a.z.), Karla Crome, Nathan McMullen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(37)

Partička "zmetků" začne vykonávat veřejně prospěšné práce za své dřívější prohřešky. Když je však hned první den zastihne záhadná bouře, jejich životy jsou navždy změněny. Všichni kromě Nathana zjistí, že mají zvláštní schopnosti. (HBO Europe)

Recenze (1 223)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Šmejdi, co musí vykonávat veřejně prospěšné práce, raplové a dacani, to jsou "superhrdinové" britského seriálu. Tak si je představme hezky multikulturně korektně, nexenofobně a nerasisticky od nejčernějšího po nejbělejšího: jeden zoufale nudný atlet, jedna nadržená rajda, jeden hypertrapný kudrnatý píčus, jeden vypleštěný šmírák a jedna hnusná kikina s divným přízvukem (v českém dabingu jde o nepřirozeně deklamovanou chacharštinu). Těžko si je duševně zdravý, morálně nepokřivený jedinec může zamilovat. Kdykoliv se na ně dívám, kladu si otázku: proč vlastně? Co mě nutí sledovat peripetie téhle pětice narušenců? Nedokážu odpovědět... a nedokážu přestat, těším se, až mi další díl přistane na hadru. Po první sérii to vidím tak na 79%, jaký směr to nabere později, to se teprve uvidí. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Lepší než Heroes to rozhodně není, jenom jiný, neamerický. Hodně sprosté s britským dialektem a nesympatickým obsazenim. Ale dodivat jsem se na to musel! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Shrnující koment: První dvě série jsou naprosto boží, takže celkové hodnocení je za to. Bohužel potom šla úroveň s odchodem Sheehana hodně dolů. Poslední dvě série prakticky nekoukatelné. Původní koment: Aj fokin lov ja! 1. série: Prozatím to vidím na plný počet. První 4 epizody jsou tak na 4 hvězdy, ale dvě skvělé poslední epizody to nakonce vytáhly až na vrchol.. Hodně povedený sci-fi seriál s humornými hláškami a situacemi a s partičkou "obyčejných" charizmatických mladých lidí. Uvidíme, jestli si dokáže seriál udržet tak skvělé tempo i v dalších dílech. 2. série: Podle mě o něco slabší než ta první. Závěrečné dva díly jsou potom úplně nejslabší z dosavadních 2 sérií. Naopak začátek série byl velmi dobrý a navázal na parádní závěrečné díly z první série. Jinak to bylo dost podobné jako předchozí sérka. Zábava je pořád dobrá a jednotlivé epizody nepostrádají napětí, zápletku a občas i zajímavou pointu. Každopádně se velmi těším na další sérii. Robert Sheehan RULEZ! Hudba parádní! 3. série: Dost velký propad oproti předešlých dvěma sériím. Není to už ono. Nová postava Rudy je spíš osina v zadku a už vůbec to není dostatečná náhrada za Nathana. Ale i když chyběl hlavní tahoun, tak ty epizody pro mě nebyly ani zdaleka tak zajímavý jak ty dřívější. Konec mi přišel docela divnej. Uvidíme, jak to bude s tímhle seriálem dál, rozhodně ho ještě nezatracuju a díky skvělým dvěma sériím ponechávám plný hodnocení. 4. série: Další pád dolů, bohužel je to tak. Nový postavy jsou celkem na pohodu, nějaký momenty jsou slušný a pobaví, ale víceméně to je už dost dementní. Autoři vymýšlí už neskutečný kokotiny spojený se schopnostma, děj to nemá skoro žádnej a nebo se to točí kolem něčeho, co vás vůbec nezajímá. Zpočátku ta série celkem ušla, ale závěrečný díly byly dost chabý a hlavně blbý. No uvidíme, co si pro nás připraví do další série, ale nějaký zlepšení už moc neočekávám (pokud by se teda nevrálita stará banda, to by byla jediná naděje pro tento seriál, který evidentně neví kudy kam). 5. série: Opravdu velmi těžko koukatelná. Prakticky nelze sledovat s plným zájmem, protože je to hodně nezáživné. Nudné postavy, trapácké příběhy a schopnosti. Jediná solidní epizoda je ta pátá. Konec a zvonec. Čest památce prvním dvěma sériím. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Další skvělý seriál, kterému jsem propadl. Každá postava je dokonalá, jak vizáží, tak chováním. Díky bouřce každý z nich získal schopnost, tu po které asi nejvíce toužil. Kellyin přízvuk je výborný. Hlášky Nathana výborné. Každý díl mě nutil podívat se ihned na další. Hlavně na konci upoutávka na další díl. První série mě absolutně vtáhla do děje. Tohle se mnou žádný seriál nedělal už pěkně dlouho. Druhá série byla stejně našlapaná jako první. Plno zvratů a nečekaných událostí. Tohle je seriál, který můžu doporučit. (2.série dokoukána 4.8.2011) Třetí série byla plná skvělých událostí, sice tam nebyla moc dějová linie, ale to mi zas až tak nevadilo. Opět skvělá řada. Nováček Rudy dobře nahradil Nathana a už mi tam ani moc nechybí. Rozhodně lepší v originálním znění. Poslední dvě série nejsou tak "cool" jako předešlé, ale nakonec jsem si i tuhle partičku oblíbil, bylo tam také několik supr myšlenek a je škoda, že už je konec. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Mohli bychom prosím přestat zabíjet naše vedoucí?!" ___________ Geniální černá komedie která satiricky dekonstruuje klasická klišé superhrdinského žánru. Boží žánrovka a dnes již kultovní záležitost, ke které se rád nostalgicky vracím. První dvě řady v nichž exceluje (doslova) nesmrtelný Robert Sheehan řady nemaj chybu, zbytek je kvalitativní sešup dolů. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Trošku Skins, trošku Heroes, perfektní soundtrack a super postavy (závěrečná scéna série s Nathanem byla skvělá!).Druhá série je půlce a já musim přidát pátou hvězdu. Neuvěřitelně skvělý seriál! ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Nečekaná pecka. Srovnání s Heroes se neubráním - Heroes padl na hubu a Misfits se stává králem seriálů o lidech se "superschopnostmi." Britové naplno ukázali, v čem je jejich síla - Seriál nemá žádné dvourozměrné klaďasy, ale maníky, kteří jsou pěkně vychcaní, nedospělí a ze všeho nejvíc si chtějí užívat... Ano, seriál je o opravdových mladých lidech. Jenže každá postava není ani žádný prvoplánový záporák a postupně se ukazují i její klady... bez toho, že by křečovitě opustila své negativní vlastnosti. Pak jsou tu také scény a situace, které opravdu "jsou" nekorektní, ne že si na ně jenom hrají (zdravím Trávu). Jsou tam, ne aby šokovaly, ale aby pobavily a trochu ukazovaly dnešní svět bez romantických příkras. K tomu si přidejte vysoce nápadité a napínavé díly a černý humor tryskající i ve velmi netypických chvílích a máte jedno z největších seriálových es nového tisíciletí. To platí o první sérii, uvidíme jak druhá, já osobně se nemůžu dočkat. (9/10) ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Takhle by to vypadalo, kdyby X meni fakt existovali. Skins ze stejné fabriky jsou kvalitativně ještě o stupínek výš (mluvím-li za neskutečnej náboj prvních čtyř sérek), ale i tak je to podívaná, která chvilkama tají dech, jak napětím tak smíchy. Vyhovuje mi koncepce srovnatelná se Skins, kdy se každý díl zaměří na jednu postavu a ostatní upozadí. Stejně tak mi seriál stylem připomíná Todd and the book of pure evil, nejen postavením -> v každém díle se objeví někdo kdo se mstí za pomoci své schopnosti, ale i podobností některých zápletek z toho vyplívajících (náboženská sekta, videohra, mimino.. je toho víc než dost). Za tři shlédnuté série mi bohužel ani jedna postava není dostatečně sympatická na to, abych si jí dostatečně oblíbila, přesto mě jejich osudy nadprůměrně baví. Čtvrá série je to nejslabší, co seriál předvedl, zato pátá zase skáče vysoko nad laťku průměru. S Hrdiny bych nesrovnávala, to je jak postavit na zem kytaru a tvrdit, že je to basa. Nejoblíbenější postava - Abbey (alias Sadie z Lip Service - ta holka je ďábel!) Jednotlivé série - 90%, 60%, 70%, 30%, 80% ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Dost už bylo superhrdinů zachraňujících svět. Ty už každý zná a nikdo už o nich nechce ani slyšet. Tak si řeklo pár rozumných lidí. Dát superschopnosti skupině mládežnických delikventů, žijících na okraji společnosti, neschopných se do ní začlenit, je mnohem zajímavější varianta. Dostáváme tím seriál, který je přesně v hledáčku mladé generace, která se vždy staví společnosti do opozice, snaží se vybojovat si své místo na slunci a být respektována. Vidět partu sprostých mladých chlapců a děvčat na nucených pracích, kteří mají možnost si užívat absolutní svobody a nezávislosti prostřednictvím mimoděk nabytých superschopností, je skvělé lákadlo. Že to není zrovna dobrý vzor? No a co má být? Je to přeci originální, je to trendy, cool vtipný. Hlavně ten nesmrtelnej Nathan. Toho bych chtěl potkat na ulici. Určitě by mě oblažil nějakým životním moudrem. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Misfits" aneb jak to dopadne, když schopnosti nezískají "Hrdinové", ale "Zmetci". Výsledek je sice syrový, vůlgární a občas pořádně úchylný, ale natolik precizně zpracovaný (scénář, kamera, hudba, efekty, uvěřitelné výkony), že ho zkrátka není možné nemilovat. Tedy, alespoň v mém případě.;-) První série: 95%. Předposlední díl slabší, jinak ale naprostá bomba způsobující okamžitou závislost. Druhá série: 70%. Po famózním úvodu přichází citelné zhoršení, za které může především absence děje (jednotlivé epizody k ničemu nesměřují, mohly by existovat samostatně). Třetí série: 60%. Bez Nathana trošku průser, scénář mnohdy nedává - vzhledem ke schopnostem postav - žádný smysl a opět chybí děj. Proč?!? Čtvrtá série: 20%. Totální průser, odchod všech postav, které za něco stály, děj ani nemá cenu zmiňovat, nedokoukáno. Pátá série: X%. Zhlédnutí na 99% nehrozí, víra ve zlepšení nulová. Nejoblíbenější postavy: Nathan, Simon (do svého "přerodu"), Kelly a první trio probačních.:-) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Další vělmi problematicky hodnotitelný seriál - jak oznámkovat dílo, které se skláda z tak drasticky rozdílně kvalitních částí? První řada Mysfits přišla s parádně zvrhlým nápadem udělat superhrdiny z největších loserů a trotlů ve městě nad Temží a dokázala ho vytěžit na maximum. S civilním, při zemi se držícím přístupem předvedla skvělé postavy v bizarních situacích, ze kterých se dostaly většinou velmi švihlým a nádherně nekorektně vtipným způsobem. A to jen proto, aby se z nich v sérii druhé postupně staly zoufale obyčejní a nezajímaví paňácové bojující už ne se svým (a za svůj) asociálním způsobem života, ale tak jako všichni superhrdinové proti všem ostatním, zlým ošklivákům kteří svých schopností zneužívají. Misfits zoufale zhloupli a přestali plavat proti proudu ideového mainstreamu - spíš se jím jako leklá ryba nechají unášet. (první sezona - 8/10, druhá sezona - 5/10 ) ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

No ty krávo, zřejmě jsem jeden z mála, který nevlastní hi-tech TV, která vysílá podprahový signály a nebo snad mám v prdeli jen nějakej ten čelní mozkovej lalok, abych mohl ocenit pro mě neocenitelné a nepochopitelné! Nejsem žádná puritánská a bigotní vagína a šukat tam můžou pro mě za mě nonstop, britskej humor je taky ok, navíc překousnu i různý nesympatický tlamy, tak kde je problém, do hajzlu?!? Jak praví čsfd klasik, i ten sysel pro tumor mi úplně nechybí, ale možná je to právě proto, že jsem tam žádnýho sysla nezaregistroval a tudíž jsem zklamán a smuten, vnitřně rozerván a rozpolcen, krváceje ze všech tělních otvorů skrzevá absenci empatie a porozumění s olalokovanou většinou. Díky tomu, že si své postižení uvědomuji, dávám 1 hvězdárnu a vás prosím, mějte soucit s handicapovaným. EDIT: 14.3.2016 typyčo, on se pochcal a posral v nějaký x-tý sérii, bez ironie, začalo mě to bavit. Nerad si sypu popel na hlavu, nešť. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Po první sezoně: Už od začátku jsem měl na mysli pětihvězdičkové hodnocení, ale i s ním bývám často dosti benevolentní. Takže to upřesňuji: první tři díly bylo za "zábavných" 5* - druhé tři díly jsou za "geniálních" 5* :-). A jsem skutečně zvědav, jak se postavám podaří "malý zádrhel" z posledního dílu vyřešit ;-). EDIT: Druhá série neslevila z nastaveného kvalitativního trendu ani o píď a kromě předposledního "nevánočního" dílu byla možná ještě o kousek lepší. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Parádní, mnohem drsnější britská odpověď, plná velmi nekorektního černého humoru, na vyloženě nepovedené Heroes... ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Misfits zacinali epicky, probihali lehce nadprumerne a ted, co jsem videla prvni dil ctvrte serie, se bojim, ze je tvurci totalne pohrbili. V serialu po vsech moznych odchodech chybi zajimave a sympaticke postavy a jeden (nebo dva?) schizofrenni Rudy jeste nezachrani celou serii. Ach jo. ()

Související novinky

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Reklama

Reklama