Reklama

Reklama

Daikaidžú kettó: Gamera tai Barugon

  • Japonsko 大怪獣決闘 ガメラ対バルゴン (více)
Trailer

Obsahy(1)

Gamera uniká ze svého vesmírného vězení, do kterého ho uvrhli lidé, a vrací se Zemi, tentokrát už nikoliv jako ničitel, nýbrž jako ochránce. Pouze on totiž může zabránit tomu, aby bylo celé Japonsko srovnáno se zemí Barugonem – gigantickým plazem, který se vylíhl z obrovského opálu, který objevila skupinka lovců pokladů v posvátné domorodé jeskyni kdesi na neprobádaném tropickém ostrově. Obstojí Gamerův oheň a schopnost létat proti Barugonově smrtícímu ledovému dechu a duhovým paprskům? (Israha)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Mizérie. Jeden bod zato, že se scénář poctivě snažil vysvětlit genezi, způsob, jak monstrum oživlo, a tak. Nicméně... Gamera tu je za bezohlednou hnusku čistě jen jdoucí po zdrojích energie. Jen tak z rozmaru zničí přehradu, to teda neberu. Barugon je odporné monstrum chrlící něco jako podchlazený dusík - mrazí sosákem, který vystrkuje z tlamy. Dělá vražednou duhu (fakt) a taky má roh jak brouk roháč (nebo zvětšený nosorožčí), nicméně s ním neumí bodat, ale z boku s ním poplácává. Herecké výkony jsou otřesné, klišé jedno za druhým jak vyšité. Pochopitelně na Nové Guinei v primitivním kmenu jsou dva plynně hovořící kultivovanou japonštinou vyšších vrstev s mírným kansaiským přízvukem. Jediné snad pozitivní je, že rozdupání domů a vojenské techniky pro změnu neschytá Tokio, ale Kóbe a Ósaka. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Pořád mají dobré nápady na film a pořád se hodně snaží je zdokonalovat ale ještě je čeká dlouhá cesta. ()

Reklama

Ertai 

všechny recenze uživatele

Hodnotit objektivní kvalitu filmu, musel bych souhlasit s zelvopyrem - první půlka je neskutečně utahaná, vlastně všechno co se děje do zrození Barugona by se dalo sfouknout za 15minut. I po příchodu Barugona na scénu to nejsou žádně monster orgie, ale když si vezmu kolik debility a klišé autoři naplácali v poslední třetině nejde nedat těsné 4*. Barugon likviduje Ósaku zmrazujícím dechem-> pošleme na něj rakety; Barugon zničí rakety duhou co vypouští ze zad(!) -> zničíme ho obřím zcadlem a odrazíme duhu do něj (Opration Reflection); Barugon má dle legendy slabost na vodu a má rád diamanty -> dáme 5000 karátový diamant pod vrtulník a budeme lákat Barugona do jezera (Operation Diamond) atd atd. Ještě že přijde Gamera dá Barugonovi co proto, až z něj stříkají gezíry fialové břečky. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokud se týká scénáře, tak není snímek „Daikaijû kettô: Gamera tai Barugon“ opravdu ničím výjimečným, co by vás mělo nějak vytrhnout. Klasický úvod s lidmi, klasický příchod monstra, destrukce, no a nakonec finální souboj, který rozhodne kdo s koho. Není to v ničem překvapivé, místy jsou pěkně použity miniatury, které budou většině diváků vadit, no a pak už to jen končí nějakým tím poselstvím. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prvotne som zhliadol raritnú verziu ( 81 min ), širokoúhlu, japonskú s anglickými titulkami, v ktorej sa Gamera vôbec nevyskytovala, pričom ľudstvo ( Japonci ) si musia vystačiť s inými fígľami, aby monštrum menom Barugon, dostali do kolien. Následne som zhliadol ´´amerikánsku´´ verziu, ktorá je dokonca o sedem minút dlhšia, ktorá Gameru obsahuje, jej návrat na Zem, jej kŕmenie a počas deja následné fighty s Barugonom. Kupodivu obe verzie fungujú, či už bez alebo s prítomnosťou populárnej magakorytnačky. A existuje ´´original japanese cut´´ dlhý 101 minút, ktorý zrejme obsahuje akési predĺžené sekvencie z oboch verzií. Tak či onak, ide o dôstojný príspevok pre kaiju žáner a pravdepodobne najdospelejší ´´gamerácky,, opus. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama