Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frantík se cestou vlakem do Lipska setká s podivným mužem. S lipským přítelem Egonem zjistí, že to je robot, který má být vystaven v Lipsku na veletrhu... Koprodukční film Egona Schlegela. (oficiální text distributora)

Recenze (12)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kromě dabingu Miloše Kopeckého tam není pěkné nic. Místo scénáře se asi improvizovalo, trabanty a škodovky se tam prohánějí po náměstí a barrandovští a defáčtí filmaři tehdy měli práci. Možná bych jim dal radši placené volno, protože Blasius se prostě nevydařil. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Další z těch nudných československých rodinných sci-fi. Tahle sice je aspoň občas taková mile nablblá, ale pořád je to nudné, pořád je to dost nevtipné, pořád je to vyloženě dětské a dějově je to totálně o ničem. Teda jo, je v tom taková lehce dementní zápletka - dva kluci si o robotovi Blasiovi, největším letošním exempláři veletrhu v Lipsku, myslí, že je zlý mimozemšťan (přičemž divák ví, že není, takže už to tomu filmu ubírá na "napětí"). To je zhruba všechno co se zde stane a navíc než ti kluci nad něčím takovým začnou vůbec uvažovat, jsme v půlce filmu. Navíc se ten nápad s robotem dal využítý mnohem líp, než na nějaké nahodile za sebou poskládané taškařice. A aby toho nebylo málo, je tady chatrný dabing, ale zase není tak strašně špatný, jako u Pražského tajemství. Nicméně i tak je to na jedno zhlédnutí stravitelná podívaná - ale nic víc. 2* ()

zette 

všechny recenze uživatele

Namet je celkem zajimavy a uvod ve vlaku je super. Postupem casu ale Sucharipa v roli robota zacne nudit a otravovat. Par vtipnych situaci se ale najde a potesi i misto nataceni (Lipsko). Diky bohu za TV stanici CSfilm! ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem dospělý, který v tom vidí trochu něco jiného než průměrné dítě, pak se musím vcítit do duše dítěte. Jelikož už od malička tíhnu ke sci-fi, tehdy bych vůbec nepátral po několika důvodech a užíval si hlavně Leoše Suchařípu jako robota Blasia. Jako dospěláka mě však překvapil Suchařípa samotný. Neznám s ním mnoho filmů a už vůbec jsem si nemyslel, že ho uvidím v tomto žánru (možná stejně jako Medřickou v Ikarii XB 1) - prostě pro něj netypický žánr a ještě víc netypická role. Zarazil mě taky dabing Miloše Kopeckého, ne že bych o jeho hlas nestál, ale představoval jsem si spíše někoho s podobným hlasem. V každém případě to byla psina, jen si to pustit a zasmát se těm nečekaným vtipům. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Herdek to zase byla blbina. Přišlo mi to jako bez děje, navíc s příšerným dabingem. Zajímalo by mně zda to děti, na rozdíl ode mne, zkoukly až do konce. 150920114500/7410/7543 ()

baxz 

všechny recenze uživatele

Absurdně pitomý až to stoji za jedno zhlédnutí. Jako kuriozita akceptovatelný, jinak bohužel nic co by stálo za pozornost, snad jen bakelitový Leoš Suchařípa, detailně vyveden včetně jizev po neštovicích, který je ,asi pro svůj potenciál, v některých scénách používán až zbytečně. ()

gachik 

všechny recenze uživatele

Kniha "Záhada veletrhu 1999", podle níž je tento film natočen, patří mezi mou nejoblíbenější dětskou četbu, kterou znám skoro nazpaměť. Když jsem se dozvěděl o existenci filmu, snažil jsem se ho za každou cenu sehnat....a nakonec se mi to bohužel podařilo. Je naprosto neuvěřitelné, jak z tak dobrého námětu může někdo udělat takovouhle slátaninu a zhovadilost. Zůstala snad pouze ústřední postava robota Blasia, kterého hraje Leoš Suchařípa, ale je dabovaný Milošem Kopeckým. Opravdu jsem byl dokonale otrávený a když začal Blasius vyvádět a žrát magnetofonové kazety, měl jsem chuť chuť film vypnout a navždycky zapomenout. Berte to ale tak, že je to jenom moje subjektivní hodnocení, kde hodně zapracovalo rozčarování ze zprznění mé oblíbené knížky :-). Pokud ji neznáte, možná nemusí být film až tak špatný... ()

Reklama

Reklama