Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ostrůvku Port Gamble v Americe je normální den. Někdo nechápe své rodiče, někdo dostane padáka, někdo není spokojený s hamburgerem. Všechny tyto příběhy se však nakonec k večeru spojí a občané tohoto zcela normálního a obyčejného místa začínají zjišťovat, že je napadla hrozivá epidemie. Stojí za tím teroristé? (jamesjimbo)

Recenze (46)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Parodie na zombie horory a reflexe problémů současného světa zároveň. Nejde to příliš do hloubky, najde se tu jenom takové to povrchní naťuknutí témat, co se nejvíc nabízejí (terorismus, homosexualita, náboženství) ... ale hloupě ZMD nepůsobí, respektive neměl jsem pocit, že tvůrci jenom naprázdno melou. O kvalitním filmu se hovořit nedá, ale o ultra špatné sprostotě také ne. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapuje velice pozitivní přijetí v anglo-amerických zemích, což si vysvětluji jednak tím, že je vždycky správné oceňovat nezávislé a menší filmy, jednak snahou o reflexi stavu americké společnosti po 9/11, tedy přiblížením se romerovskému satiricko-kritickému kánonu. Řeší se zde témata homofóbie, xenofóbie, rasismu, víry ad., ale vše docela explicitním způsobem, aby to došlo i těm Romerovým fanouškům, kterým odumřel mozek, ale ještě se nestali zombie; navíc reflexe stavu společnosti svou nadsazeností problémů v roce 2009 ztrácí na aktuálnosti a trefnosti. Pozitivem je, že humor vyplývá ze samotných postav a situací, ale i tak je ZMD nejslabším komediálním zombie horrorem, protože nepobaví tak jako ZOMBIELAND, FIGO či SOUMRAK MRTVÝCH, i když na místo toho nabízí několik slušných lekaček, a soustřeďuje se na rozdíl od výše zmíněných na příliš mnoho témat, ale ani jedno nezpracovává pořádně. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Obyvatelia malého ostrova Port Gamble riešia úplne bežné každodenné starosti, ako ľudia žijúci vo veľkomestách. Teda až do momentu, kedy tamojšie osadenstvo nezačne ohrozovať neznámy vírus, meniaci dobrých, mierumilovných ľudí na krvilačné zombie. Momentálne zrejme nemám "šťastnú" ruku a počom siahnem, to stojí za hovno. Pár krát som sa zasmial, pár gore scén potešilo, no samotný film je rovnako slabou komédiou, ako aj hororom. Z námetu, zobrať si na paškál viacero problematík (homosexualita, náboženstvo, imigranti, terorizmus) mohli podľa mňa vytrieskať viac. Nebanujem síce že som si "ZMD" pozrel, ale od radosti taktiež nevískam. Celé mi to (nie len) vďaka nepodareným maskám prišlo priveľmi amatérske - 45% ()

petero 

všechny recenze uživatele

AFTER DARK HORRORFEST 4 (Dread, The Final, The Graves, Kill Theory, Lake Mungo, The Reeds, Hidden, ZMD: Zombies of Mass Destruction) ()

juta 

všechny recenze uživatele

"Nestřílej, já jsem gay!" :D Je to kravina, ale svým způsobem se mě to líbilo. Zombie nákaza je připisována muslimům, holku z Íránu pasují neustále do Iráku, kde je válka a teroristi a věřící, kteří se snaží přeměnit dva homosexuály tím, že jim pustí nudné video, které je má přeměnit na normální lidi. Na prvotinu velice vydařený a místy vtipný snímek, který mě nakonec bavil. ()

sochoking odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto bola neskutočná pičovina ! Zasmial som sa raz , na konci , ked sa po karanténe stretli buzny s Fridou , ale celý film ma mrle žrali a ked to konečne skončilo, padol mi balvan zo srdca . ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Tomuto snímku chýba originalita. Veľmi dobre tu vidno ako kopíruje iné zombie komédie ako napríklad Zombieland (2009), alebo aj Shaun of the Dead (2004). Na pár veciach sa tu dá určite zasmiať, ako napríklad liečenie homosexuality, alebo scéna so strunovou kosačkou, ale je tu aj kopec nudných, alebo trápnych scén. No film ma veľmi nenudil, takže musím ísť s hodnotením ľahko nad priemer. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Skvělá parodie na všechný možné a nemožné zombie snímky. Opět nemám co vytknout a bavil jsem se celou stopáž filmů. Tenhle druh hororových komedií prostě miluju a v poslední době se jich naštěstí i dost točí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zombie komedie/parodie, která mě dokázala místy i pobavit. Sice jsem už viděl i lepší snímky na podobné téma, ale i zde jsem narazil na slušnou porci nejen černého humoru, ale i hlášek u kterých jsem se zasmál. Asi nejlepší pasáže celého filmu se odehrávaly v kostele s velmi podivným knězem a jeho bohoslužbami. Je jen škoda, že tvůrci nedokázali udržet nastavené tempo v průběhu celého filmu. Lze zde totiž nalézt i docela dost nudných a nezajímavých míst, které mě uspávaly. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle přesně zbylo z kdysi zajímavého a dobrého horrorového subžánru - funguje už jen v komediální a sebeparodující rovině. Pobaví pouze v případě (a to je ještě štěstí), že vás uchechtá k smrti (tatík vyslýchající sousedku - domnělou teroristku z Iráku) a zmíní co nejvíce popkulturních zombie odkazů (všimněte si například jmen postav). Zde je to tedy okořeněno ještě o nějakou tu multikulturní sociálně politickou reflexi. Musím tedy říct, že jen díky ní mě to alespoň trochu bavilo. Protože jako zombie film, natož horror jako takový, to prostě stojí úplně za hovno. A víte, kdy by to byla pecka? Kdyby ten film byl opravdu natočen v roce 2003 v němž se odehrává. To by byl teprve řádný masakr. 2,5* ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru velice povedený příspěvek do žánru zombie komedie či parodie. Je to něco na pomezí pocty zombie filmům, reflexe současné Ameriky, potažmo američanů a jejich mentality, a jednoduché stylové hříčky tohoto žánru. Bavil jsem, užil jsem si to a nemám problém dát 80%. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást názvem, tohle není horror o zombie, ale komedie o Americe. O zombíky tam vlastně vůbec nejde, jsou jen kulisou a nahrávají vtipné karikatuře Ameriky. Přesto je to furt sranda, protože ani tohle si tam nehraje na nějaké poučovaní. A celkem mě překvapilo to, že je to vcelku obstojně natočené, pěkný příjemný standart. Čekala jsem věc s příšernou kamerou a světlem alá "pár kámošů se rozhodlo natočit film". Za mě fajn věc..4*." Don't shot, I'm gay!" ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Jo jo, zombie komedie jsou v kurzu. Kdo nenatočí vlastní zombie komedii, jako by nebyl. Ovšem občas je, pánové filmaři, lepší kalita, než kvantita. Přijde mi totiž, že mnohem vtipnější to bylo v momentě, kdy ještě zombie apokalypsa nevypukla, a možná to u toho mělo i zůstat. Protože jakmile dojde na apokalypsu samotnou, postavy se motají po městě a maj více či méně trapný hlášky. Jo, oceňuju některé narážky na jiné zombie filmy (Braindead například), ale pro zombíky milujícího nekrofila jako jsem já, je tohle trochu málo na kvalitní zombie zábavu, ať už míněnou vážně nebo v rámci komedie. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla opravdu ta nejhorší zombie komedie v posledních letech co jsem viděl. Točit to Británie (pochopil bych), ale amíci?! To se snad někdo zbláznil, že dal prachy (i když dost malé) na něco takového?! Jedna hvězda za pár opravdu vtipných momentů, jinak by to byl odpad jak vyšitej! Pro fandy horor-zombie ztráta drahoceného času!!! 15% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Úplně obyčejný den v úplně obyčejném městečku na úplně obyčejném ostrůvku v úplně obyčejné Americe. Úplně obyčejní lidé si tento úplně obyčejný den úplně obyčejně užívají (případně neužívají) - ale ani jeden z nich netuší, že se stane něco, co změní jejich životy navždy. Městečko postihne nákaza, která mění tyto úplně obyčejné lidičky na úplně neobyčejné zombies, a jen útěk - nebo případně hodně ostrá zbraň může tento útok zastavit ... Tak zas jeden zbytečný film - absolutně mě nenapadá ani jedna věc, která by byla na filmu alespoň trochu originální - zombies se chovají jako zombies (béčkové zombies!), krve a ostatních tělesných tekutin je až dost a postavy se chovají přiblble. Tak snad jediné co stojí za zmíňku je výslech "holky od vedle", která má tu smůlu, že pochází z Iránu a že v televizi říkali že za nákazou stojí teroristé z Blízkého východu - jinak absolutně nic. Jo a ještě se mi líbí, jak se v tomto (i podobných) filmech "originálně" autoři vypořádavají s koncem filmu - prostě přifrčí armáda a všechno je zas ok .. hnus velebnosti. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

pseudoherci, pseudodialogy, pseudohoror, a pseudokomedia ale ked to vsetko zhrnieme tak to bol tak zlahka podpriemerny ale prijemny relax :) ()

Curlyman 

všechny recenze uživatele

Dráma, komédia a horor. Tak trochu všetko z toho, ale hlavne dobrá zábava, ktorá sa nebojí uťahovať si z 11. septembra a všetkého "rozruchu" okolo neho. Pridajte si k tomu náboženstvo a homosexualitu a dostanete netradičný zombie horor reflektujúci problémy súčasného sveta, pri ktorom sa určite nebudete nudiť. ()

Reklama

Reklama