Reklama

Reklama

Kung-fu: nebezpečná mise

  • Česko Zabiják kung-fu (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Mistr bojového umění, pan Ši (Alexander Lou), je najat, aby zachránil zatčeného revolucionáře. Ten je držen ve vězení uprostřed pevnosti, která je velmi dobře střežena. Ši si je vědom toho, že pokusit se o to se téměř rovná sebevraždě. Zajatému revolucionáři ale dluží z minulosti za svůj život a tak se rozhodne riskovat pro jeho záchranu. Sám by neměl moc velkou naději a proto dostane doporučení na pětici lumpů, kteří se učí kung-fu. Rozhodne se je podrobit tvrdému tréninku, naučit je pořádně bojovat a s jejich pomocí dosáhnout osvobození zajatce. V pevnosti však o jejich úmyslu už vědí a připraví jim léčky, které mají znemožnit se k pevnosti byť jen přiblížit. (ČSFD)

(více)

Recenze (8)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Film jsem včera viděl ještě v retro rychlodabingu a úplně se mi vrátili vzpomínky z dětství :-) Velmi povedená záležitost :-) ()

corona 

všechny recenze uživatele

Eastern pod taktovkou tchajvanského národného baletu. Predstavenie je občas úplne zbytočne prerušené pokusom o dialóg, ktorý pozostáva z maximálne dvoch viet, prostredníctvom ktorých si ten dobrý a zlý predpovedajú skorú smrť. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Filmu nemožno uprieť množstvo súbojov, ale ich choreografia pripomína skôr 'cirkusové' kung-fu známe napr. z komédí s Jackie Čanom. Zodpovedá tomu aj silný humorný nádych, ktorý mi nesadol. Údery zasa obstarávajú zvuky ala Spencer & Hill, myslím, že som ich napočítal "až" 3 druhy. Najsmiešnejší bol zvuk meča, to musíte počuť. Spomalené zábery ešte viac ukazujú chyby tvorcov. Príbeh je jednoduchučký, nič čo by extra zaujalo - akurát tak (vykradnutou) westernovou melódiou. Celkovo patrí film medzi tie slabšie kung-fu filmy. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Zachrániť politického väzna z prísne stráženej pevnosti je hovadsky ťažká vec. Divácky vďačnou netódou zvládania podobných úloh je vycvičiť bandu naničhodných darebákov aby sa ujali samovražednej misie a tak je to aj tu. Je to jeden z tých fimov kde akcia zaberá naprostú väčšinu deja. Ústredný poltucet šikmookých špinavcov teda ide k pevnosti a za každým kríkom čakajú minimálne traja zlým kápom najatý búchači ktorých je nutné spacifikovať. Súboj strieda súboj a údy pokrikujúcich číňanov sa mihajú obrazom. Samozrejme že nie je príliš realistické keď na hrdinu útočí 20 maníkov s kopijami naraz a nikto z nich ho nedokáže trafiť, ale kto to kedy videl aby boli podobné filmy realistické. Fanúšikovia ako ja dostanú to čo chcú, teda poctivý kung-fu nárez s dobrou choreografiou súbojov, ale ostatní budú z nekonečného maratónu kopania a boxovania zrejme čoskoro grcať. P.S. hlavný záporák to trochu preháňa s púdrom na ksichte. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky kung fu mlátiček je tento snímek jeden s těch lepších, co se týče neustálých soubojů a šarvátek. Jednoduchý příběh je osvěžen jemným humorem vycházejícího z děje, takže se zde nekonají žádné opičárny, jaké známe třeba u Jackieho Chana. Netypická je i doprovodná hudba. Spaghetti westernová melodie je vskutku emotivní. Atmosféra celého snímku je bojovná. Sem tam se něco řekne a už se to zase řeže. Ku prospěchu celé projektu však je, že celé dějství není spatlané, takže je vše srozumitelné a i přes neustálé rvačky divák stále ví, o co právě jde. A tak tato klasika patří do regálu všech příznivců tohoto bojového umění. Opravdu je se na co dívat. ()

jojo-Jozin 

všechny recenze uživatele

Jedná z klasických kung-fu mlátiček, ketrých jsme "sjížděli" na VHS desítky. Tato mi jako jedna z mála uktvěla v paměti. Asociativními prvky je hudba silně připomínající spaghetti westerny, vyhraněné charaktery kladných hrdinů a hlavní zaporák zneškodňující protivníky opravdu velmi specifickýcm způsobem. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Film jsem si užil před pár dny, a to v nejautentičtějším možném provedení. S německým dabingem překrytým čteným českým rychlodabingem v podání jednoho člověka. Bavil jsem se dobře, jednoduchý příběh, všechna potřebná klišé na jednom místě, nesmlouvavý učitel, vtipní žáci bojového umění, sem tam skutečná wtf vtip,, pořád se něco dělo, jen toho patosu bylo na asijské poměry docela málo, což vlastně pomohlo odlehčenosti celé této taškařice. Myslím, že do popisu žánru by měla přibýt i komedie, je evidentní, že vtipem tvůrci také nešetřili. . ()

Reklama

Reklama