Reklama

Reklama

Paranormal Entity

  • USA Paranormal Entity

Hlavními postavami filmu natočeného v duchu úspěšné série Paranormal Activity jsou sourozenci (Samantha , Thomas) a jejich matka. Nedávno jim zemřel otec, a proto se jej pokusili kontaktovat. Po nějakém čase se v jejich domě začali dít neobvyklé věci... (TV Horor Film)

Recenze (112)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Když se nějaký snímek dočká velikých diváckých ohlasů a fenomenálního finančního úspěchu, stanou se následující věci. A: Tvůrci okamžitě hlasitě hovoří o sequelu. B: Jiní filmaři k němu začnou svá budoucí díla přirovnávat a připodobňovat. C: Část fanoušků bude kvůli přehnaným očekáváním zklamána, další části se ten film zprotiví, neboť na něj odevšad budou muset poslouchat "zasvěcené" komentáře od nezasvěcených lidí. D: Společnost Asylum vydá v co nejkratší době na DVD nízkorozpočtovou kopírku co možná nejpodobnějšího názvu - to aby si ji v prodejně lidé spletli a ona se přiživila na cizím úspěchu. Paranormal Entity je samozřejmě produktem tohoto amorálního spolku a vznikla v reakci na vynikající Paranormal Activity (pro ty, kterým to snad nedošlo...). A jak je to s kvalitou samotného produktu? Bohužel ne tak špatně, abych mohl napsat, že je PE nudná sračka s PA absolutně neporovnatelná (jak bych si býval vzhledem k praktikám Asylumu přál). Přecijenom, nízkorozpočtová vykrádačka handycam duchařiny (v tomhle případě vlastně vysokorozpočtová...) nemůže nikdy působit tak směšně, jako působí kupříkladu za pár šupů pořízený katastrofický spektákl, v němž si to spolu rozdává armáda, chobotnice, žralok a Lorenzo Lamas. PE je strašlivě zahraný duchařský horor se spoustou nelogičností (tradiční problém tohoto typu hororů - kamera vždy v ruce, ať se děje, co se děje), ale že bych občas nepocítil záchvěv strachu, to říct nemůžu. Handycam na mě prostě funguje i v těchto mizerných podmínkách. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Už zprvu je více než jasné, že tenhle film budou mnozí z vás zatracovat. Není se čemu divit, celý obsah filmu k tomu vyloženě svádí. Jenže když jsem sebral odvahu a podíval se na něj, zjistil jsem, že to s ním zas tak špatné kupodivu není. Dalo by se říct, že v některých ohledech je dokonce lepší, než Paranormal Activity. Tak například noční sekvence. Nebudu daleko od pravdy, když napíšu, že dobrá půlka filmu se odehrává právě v noci. V PA se dlouho čekalo na výraznější bubu scénu, a tak byly noční záběry opravdu zajímavé až ty dvě, možná tři poslední. Tady se to rozbíhá už celkem brzo, pokud se nepletu, čtvrtá nebo pátá natáčená noc už docela nabírá na obrátkách. Plus vidím i v tom, že oproti milenecké dvojici z Aktivity, se tato rodinka pokusí z domu zdrhnout. Duch dává o sobě vědět docela často, což je taky jenom dobře. Zpočátku jim shazuje kříže ze zdi, zapíná a vypíná televizi, odkrývá jim deky a prochází se po stropě se špinavýma bosýma nohama. Pak ale začne viditelně přitvrzovat a dojde i na fyzický teror. Škoda, že vyvrcholí ve zbytečně vysvětlujícím a přesto dosti nedomyšleném závěru. Film ale nezavrhnu a přes některá noční pekla ho slušně ohodnotím. ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

O úplnej sračke nemôžme hovoriť. Škoda niektorých zbytočne naťahovaných a nudných scén, ktoré by som na druhé pozretie pretáčal. Veľká podobnosť s Paranormal Activity vo viacerých smeroch. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

O dva roky mladší nevlastný "brat" ani z ďaleka neponúka to čo prvorodený - Paranormal Activity. Presto všetko nejaví žiadne známky retardácie. Kto obľubuje ducha za chrbtom, svoje si nájde. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Bezkrevný a narychlo spíchnutý plagiát Paranormal Activity dává přesně to, co se od něj dá čekat: Nic. Hošan drží kameru i v momentě, kdy si vybírá nářadí z kufru, jinak dlouhé desítky minut zabírá dům, kde se nic neděje. Není objasněno, jak a kdy rodina ke svým problémům přišla. Není pořádně objasněno, proč se paranormální entita podepsala jako Maron. Není objasněno, proč se všichni chovají jako debilové. Když se dívka, po níž očividně temné síly jdou, ztratí v noci ze svého pokoje, její prudce inteligentní bratr radši bloumá domem i zahradou s kamerou a ani nezkusí zavolat její jméno. Jasně, noční záběry domu, kde něco není v pořádku, lehké náznaky strachu místy vypracují, nicméně vzhledem k tomu, že si vše půjčují z původního filmu, z nějž dokonce ukradly zvukový efekt, není absolutně o co stát. ()

playboxguest odpad!

všechny recenze uživatele

Taky se mi občas doma hejbe peřina, většinou po pořádném gulášku, ale že bych kvůli tomu hned vytahovala kameru... Jeden film už jsem viděla v několika verzích, koukám, a tohle je spolu s tím, v němž se jen točily pánvičky a bazén, ten nejotravnější. Už ne, vymyslete si zas něco jinýho, krucifix, ať to nedopadne jako dneska, kdy jsem byla z debility filmu tak unavená, že jsem pomalu ani nedokázala mačkat rychloposuv. ()

Pilda17 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečné napodobení Paranormal Activity. Tento film je bez šťávy a v závěru je vidět, že ženská je celá od krve a v dalším nemá krev nikde, což bylo dost divné a nepropracované. Amatérsky natočený film co nemá cenu ani zapínat.. 1/10 = 5% ()

DJ Lonely odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase prosral 90 minut života na totálním shitu. Tahle vykrádačka nejen Paranormal Activity, ale i Rec, či Blair Witch Project, je úplně bez atmosféry. Navíc stupidní dialogy a záběry očividně složící k protažení děje na stopáž celovečeráku. Jsem znechucen. :( ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem viděl PA které mě maximálně dostalo tak jsem koukal na PE pouze z toho důvodu do jaké míry bude kopírovat právě PA. Kdo neviděl Paranormal Activity bude tento snímek hodnotit jinak, než ty co ho viděly. Já musím dát 4* ( kozy, lepší konec než u PA) Jinak samozřejmě lepší je originál :)) ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

O parník slabší než Paranormal Activity... Ale to jsem čekal, takže mě to nepřekvapuje.. I tak jsem čekal o něco víc. Aspoň konec jsem si říkal, že bude stát za to, a ani ten nijak napínavý a zázračný... Slabší 3* ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

A společnost Asylum opět kopíruje tentokráte si vzalo na mušku slavnej Paranormal Activity. A můžu říct že tohle se jim povedlo. Dyke nikdy nebude nijak moc dobrý režisér a už vůbec ne herec, nu což. V domě straší a lide si to točej na kameru. Těm co přišlo PA nudné tak tohle si myslím je nudit nebude, je tu o dost víc věcí, ne že by PA bylo horší. Nejvíce mi vadilo to strašný chování toho kameramana(Dyke) kterej se mi zdál dělal naschvály. Jde ale vidět že tyhle filmy Asylumu celkem jdou(když si odmyslím The monster kterej dopadl špatně) už teď se těším na jejich Alien origin. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Styl paranormaĺ activity mi vubec nevadí..je to takovej (pro mě tedy) jestě neohranej styl, kterej vždy rád uvítám. Tohle je dalo by se říct uplně to samý jen o něco horší.. ale tak co. Já se dobře bavil. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Asylácká vykrádačka Paranormal Activity, díky které lidi z téhle filmové župmy na chvilku vypadali jako skuteční lidi.Příběh klišé, herecké výkony bídne, efekty komické, lepší krev vyrábím pro natáčení i já.Jedna lekačka, předvídatelný závěr, kdyby to nebyla čistá zlodějina na Activitách, jednu bych přihodil, ale už sem to viděl 4x jinde a líp, takže kucí...fakt jen 20%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Podle mě má tenhle určitě ultra levný film o hodně větší koule než všechny PA dohromady - včetně třetího dílu, který se chystá. Tady se člověk skutečně občas bojí. Některé triky jsou vychytané (zvonky). Škoda toho hodně nejasného konce, něco konkrétnějšího na vysvětlenou by neškodilo, nebo nějaký twist. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já mám zatím „ to štěstí“, že jsem se P. Activity doteď statečně vyhýbal a tudíž nemůžu říci do jaké míry jej Shane Van Dyke okopíroval. To samé platí i o dalším filmu The Entity, se kterým je tento snímek „rovněž spojován“. Tudíž můžu v klidu hodnotit pouze to, co jsem měl možnost vidět zrovna nyní. No a moc velký dojem to tedy ve mně nezanechalo. Hororové kousky natočené přes ruční kameru nepatří mezi moje nejvyhledávanější a snad kromě REC se mi nelíbil žádný. Záhadu v Blair Witch považuji za jednu z největších blbostí co mám ve své sbírce a i přes nevoli spousty lidí, nepovažuji tento film za nic víc nežli odpad kolem kterého se nadělalo ve své době spousta humbuku pro nic. Podobně jako v P.A tvůrcům bohatě postačil jeden barák s několika místnostmi, skromným vybavením, vypůjčená kamera (kamery) a trojice amatérských herců, kteří „hráli“ za suché z nosu. Jako bonus si jednu z rolí střihl i sám režisér, který tak chtěl pouze ušetřit pár kaček a mrknout na kozy své filmové sestře pěkně zblízka. Hodinu a půl jsem byl „přinucen“ sledovat trojici dosti špatných herců, kteří se marně snažili hrát co možná nejpřirozeněji. Leč snaha to byla opravdu marná, stejně jako neustále se třepotající kamera. Ta nám měla vštípit pocit autentičnosti, ale mě spíš nehorázně srala. Když k tomu připočítám absenci jakékoliv atmosféry, o nějakém napětí nemůže být ani řeč (snad první hodinu se nic pořádného nedělo). Jediné co mě občas vytrhlo z polospánku, byl ustavičný řev Samanthy a bouchání dveří. Sorry ale tohle nevyděsí ani desetileté děcko. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Paranormal Entity pochopiteľne nie je nič iné, len ďalší mockbuster spoločnosti The Asylum, tváriaci sa ako avizované pokračovanie prekvapivo úspešného Paranormal Activity. Okrem očakávaného vykrádania utranízkorozpočtového hororu Orena Peliho sa však Asylumáci predsa len pokúsili o nejaké menšie inovácie, trochu sa inšpirovali aj skvelým The Entity z roku 1981 a nakrútili tak v podstate regulárny príspevok do rozrastajúcej sa rodinky handycam hororov. Paranormal Entity je asi najpozerateľnejší a najserióznejší asylumácky počin, čo som mal doteraz možnosť vidieť (aj keď na amatérsky sa tváriacom ručnokamerovom horore toho pokaziť veľa nejde) a mňa osobne zaujal o čosi viac, než neskorší oficiálny prequel Paranormal Activity, čo je vzhľadom k tomu, že ide o produkt spoločnosti Asylum prekvapenie... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak podle komentářů koukám, že musím hned zmínit, že Paranormal Activity jsem dosud neviděl. Možná proto nějak nechápu zdejší tak nízké hodnocení. Ale já už si vlastně na to, že se mi líbí filmy, které se obecně moc nelíbí a naopak, filmy, které jsou oslavovány jdou zcela mimo mě, docela zvykl. Ale tohle mi na noční dokázalo nejednou pěkně pocuchat nervy. Myslím, že se tomuhle filmu povedlo přesně to, co podle mě nefungovalo u Blair Witch Project – krásně postupně hustit atmosféru. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Všichni neustále to je 2 activity a hovno koukaly jsme a opět takové jakože nic a nic se neděje a pak se to začalo pomalu a brutálně rozjíždět psycho strach všechno v jednom na plné obrátky. Co se tyče mladíka hodně odvahy měl což já bych asi nenasbíral konec podle mně mohl byt o něco světlejší něž tak tmavě skončeny a hlavně víc objasněný. Tyhle filmy jsou prostě best protože točíte a vesměs nevíte co po vás jde a kde to je a co se svámi stane. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Asyláci, vy jste paka :-D Tohle je fakt k neuvěření, další nechtěně komediální zářez společnosti Asylum. Samozřejmě, vesměs je to nuda k posrání, ale za ty výbuchy smíchu tomu tři dám:) Takhle, ono to celou dobu vypadá jako laciné porno, každou chvíli jsem čekal, kdy se na sebe máma s dcerou vrhnou a rozjedou nějaké orgie. I ten barák vypadá jako z porna. A byl to hnusný barák, bydlet bych tam nechtěl, úplně z něj sálá domov, fakt, asi jako v levném hotelu. A ten hasičák na zdi! Nebo, venku jasný den, okna září, ale uvnitř domu tma jako v prdeli a musí si svítit, co to? Opravdu dobrá komedie. A jen mě to utvrdilo v tom, že nikdy nechci vidět původní Paranormal Activity, které tady Asyláci, jak je u nich zvykem, tak dobře našvédovali. Urazil bych se kdyby mi to někdo pustil a to proto, že tohle je aspoň blbé, tak je to sranda, ale vidět něco podobného míněného vážně, tak si radši vypíchnu oko, než bych se unudil k smrti. A prosím všechny filmové tvůrce: NECHTE UŽ TĚCH POSRANÝCH REÁLNĚ VYTŘEPANÝCH KAMER!!! Tfuj. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Upřímně... Až do 01:01:43 jsem si skoro myslel, že by to mohlo býti autentické, jelikož mi to tak opravdu až přišlo... Nicméně v uvedeném čase, kdy v levém dolním rohu je viditelně ruka, které stahuje peřinu (jak se toto mohlo pánům tvůrcům stát, netuším), jsem byl na 100% ubezpečen, že je to nahrané... Ano ano, řekněte mi, že je to natočené v duchu Paranormal Activity, ale fakt to vypadalo jako pravda... :) Nicméně i tak to není až tak lepší než Paranormal Activity... Sice se tam děje více věcí, více lekaček, víc se u toho člověk dokáže bát atd... Nicméně některé scény tam býti opravdu nemuseli a rád bych se kouknul na film tohoto rázu, který by mne OPRAVDU dokázal vyděsit, i kdyby to bylo jenom nahrané... P.S.: Nechápu moc WARNING na plakátu... :) ()

Reklama

Reklama