Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Martin Vinge, 35 let, dříve velice známý novinář, nyní úspěšný lovec talentů se složitým osobním životem, je v tajnosti kontaktován 85letým N.F. Siegerem, ředitelem největší dánské společnosti pro lodní dopravu a ropného impéria. Sieger najme Martina, aby našel případného dědice firmy namísto jeho vlastního syna, Daniela Siegera, který byl dlouho určen k tomu, aby posunul společnost do nové éry. Martin začne nabízet jména vhodných kandidátů na tuto pozici, ale zjistí, že byl zapleten do větší neproniknutelné hry o moc, která má za cíl rozhodnout, co se vlastně se společností stane; jde o brutální mocenský boj, který má značný dopad na Martina, jeho osobní život a vztahy (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

klerik 

všechny recenze uživatele

Mrazivý podnikateľsko-politický triler. Škandinávska nová vlna sa mi páči. Lovec mozgov nedosahuje kvalít trilógie MILLENIUM, ale je fajn. Príbeh sa neustále zaoberá intrigami a stratégiami, preto pôsobí ako trochu pridlhý. Navyše záver je možno až príliš reálny... Pekne natočené, dokonca aj akčná scéna je slušná... ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

MENŠÍ SPOILERY: Po tom závěru mám pocit, že ve filmu o moc ani nešlo. Pár postav má zničenej život kvůli médiím, ale to je zřejmě všecko. Film je hodně pomalej a přišel mi trošku delší než by se slušelo, naštěstí je to místy napínavé, strhující a má to celkem zajímavou atmosféru. Bavil jsem se každou minutu, poněvadž postavy probíraj dialogy v nádherných interiérech a pokud se něco řeší v outdoru, je kolem mlha, tma a hraje krásná minimalistická hudba. Navíc herci jsou sympatický a zejména Lars Mikkelsen je herecké eso, nechybí mu charisma a své postavě dodal náboj. Co se týče akce - je zde jenom jeden souboj. Krav Maga, šatník, dynamika, kontakt.. je jednoduše řečeno skvělá a celkem dlouhá, hlavně to odzbrojení teleskopu, přehoz soupeře v tom úzkém prostoru a proskočení toho skla díky přesné režii jsem si vychutnal do úplnosti. Klidně mohlo být víc soubojů, prostor tu pro ně určitě byl. A i ta pointa v samotném finále mi přišla výborná. Dánové umí a Mikkelsen mě bavil v každé scéně. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Interpesonálna špionáž pre Martina Vingeoho, ktorý bol poverený dosť nevďačnou úlohou, ktorá ho časom úplne zhatila so sebou a jeho bremenami svedomia. Myslím, že komornejšie rozpracovanie a dosť hĺbavo či zložito preparcelované vzťahy sú veľkým prínosom na takto zamotanú socio-psychologickú zápletku severského typu, ktorá vyúsťuje do tragických, depresívnych následkov. No a keď už čakám, kedy sa tá mierne uťahaná réžia rozhýbe do solídnejšieho finále, príde béčkový twist, ktorý sa do konceptu hodí asi ako dýka na zadnom premietacom sedadle pri záverečných titulkách. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Zprvoti som váhal, či vôbec zhliadnuť tento snímok a som rád že som mu šancu dal. Mal niečo do seba. Akurát záverom som bol máličko sklamaný, pretože som čakal niečo viac extra. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Akční drama poevropsku z prostředí velkého byznysu a tím pádem ze světa, ke kterému nepatřím a kterému vůbec nerozumím. Martin dostává nabídku od velkého obchodního magnáta, aby ochránil jeho firmu před jeho synem, který ji chce pohřbít. Ale i mladý Daniel se snaží Martina získat, dokonce ho zaměstná ve vedení firmy. Martin hledá pro starého Siegera nového ředitele firmy, čemuž Daniel všemi prostředky chce zabránit. Pak nastává v ději část, která se dost podobá pitomým americkým produkcím s nezbytnou krví, střelbou a rvačkou, aby to byl ten skutečný thriller. V pozadí všeho jej boj o život Vinegova syna, který trpí těžkou padoucnicí a jemuž Sieger najde tu nejlepší péči... Závěr je sice z divákova hlediska neočekávaný, ale asi to tak chodí. Starý pochopí, že mladému jde jen o to, přizpůsobit byznys novému chápání světa a nemilosrdných vztahů, které v dnešním světě nabývají na síle. A navíc s těmi Němci je to naopak a Siegerové jejich firmu skoupí... ()

kokofek 

všechny recenze uživatele

Severské filmy já prostě miluju.Jsou nějakým způsobem čisté a upřímné.Velmi dobrý konec, jiná varianta by byla falešná. ()

Stoupa07 

všechny recenze uživatele

Jen více a houšť. Evropské filmy nejsou špatné a mají zase trošku jiný pohled na věc. Někdy ale člověk zjistí, že i v tom jiném pohledu vidí sám sebe a své okolí... ()

Reklama

Reklama