Reklama

Reklama

Dívka, která kopla do vosího hnízda

  • Švédsko Luftslottet som sprängdes (více)
Trailer

Lisbeth Salanderová plánuje pomstu. Chce se pomstít lidem, kteří se ji pokusili zabít, a také vládním institucím, které jí téměř zničily život. Zásadní komplikací je ale kulka, která jí uvízla v hlavě. Lizbeth leží pod přísným dozorem na jednotce intenzivní péče s nepatrnou šancí na uzdravení. Pokud se jí to povede, bude souzena za tři vraždy a jeden pokus o vraždu. Už tak bezvýchodnou situaci ještě vyhrocuje jiný pacient, který leží ve stejné nemocnici - její vlastní otec Alexander Zalaščenko, který se chce své dcery jednou provždy zbavit. Lisbeth totiž znamená nebezpečí pro něj i pro “Sekci” – nelegální skupinu uvnitř tajné policie, která mimo jiné odpovídá za to, že tenhle bývalý agent sovětské výzvědné služby zůstane i nadále v utajení... Novinář Michael Blomkvist se rozhodne, že nenechá Lisbeth v rukou státní spravedlnosti a požádá svoji sestru advokátku, aby Lisbeth u soudu zastupovala. Pokud přežije, bude muset s její pomocí prokázat svou nevinu a přimět soud a veřejnost, aby uvěřili jejímu neuvěřitelnému příběhu, v němž figuruje řada významných lidí, kteří se dopouštěli nebo alespoň tolerovali bezprecedentní násilí vůči bezbranným spoluobčanům ve snaze udržet se u moci. V souvislosti se soudem proti Lisbeth chystá nakladatelství Millennium zvláštní číslo, které má odhalit totožnost těchto lidí a jejich napojení na “Sekci”. Ta má ale dost prostředků a metod na to, aby tenhle „požár“ uhasila, ještě než se doopravdy rozhoří. Stačí umlčet Lisbeth a pisálka Blomkvista. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (540)

Spooner 

všechny recenze uživatele

První díl mě nadchnul, druhý neurazil, ale třetí díl už mě vyloženě nudil. Zbytečně natažený děj z druhé části (teda aspoň u filmu, v knížce to může fungovat jinak), který navíc postrádá jakékoliv napětí a gradaci. Noomi Rapace tu celou buď proleží v posteli anebo prosedí u soudu a zápletka okolo Michaela Nqvista také není dvakrát zajímavá. Postav je až moc, dialogy nefungují a scény, ve kterých se objevuje "děsivý" německý hromotluk mi přišly vyloženě k smíchu. Režie je navíc naprosto nevýrazná a tempo až vražedně pomalé. Smutný konec nadějné trilogie. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mě se na celé trilogii líbí, jak je to chytlavě natočené. V tomhle díle je vlastně jen soudní proces a kecaj tam důchodci a přesto jsem byl dvě a půl hodiny napjatej a bavilo mě to. A to finální zůčtování v cihelně bylo perfektní. Člověk se úplně bojí toho kolose a baví se tím, až videoherním zdrháním po bednách. A byl tu asi nejlepší záporák. Perverzní švédskej doktor. Stejně je ale nejlepší první díl a hlavně proto, že tam dělá Lisbeth s novinářem dohromady a tvořej takovej dobrej tým. Tady jak se vždycky setkají jen na konci to nemá takovej drajv, ale zase se mi líbilo to odcizení. Po Pusherovi je toto další perfektní Skandinávská trilogie a já si musím dát na tamnější tvorbu větší pozor. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celkem důstojné završení celé trilogie, které narozdíl od minulého dílu nasadilo hned od úvodních minut příjemné tempo. Divák se tak nenudí od samotného začátku. Mám pocit, že předchozí díl pouze vybudoval půdu pro tento. Lisbeth poodhalí divákům další nadržené úchyláky se zlým vkusem, na které měla v životě smůlu. Obzvlášť oceňuji, že ačkoli je děj vcelku rozsáhlý s množstvím postav, tak je velmi dobře srozumitelný. Velkou výtku bych měl tradičně pouze k přepálené stopáži, díky které se ve snímku našlo místo i pro méně záživnější části. Příjemné krimi drama. Milovníci těchto žánrů si u snímku pravděpodobně opakovaně pohrají se svými ozdobami. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybral uživatel kulyk. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Třetí díl pokračuje ve šlápějích druhého a zakončuje tak velmi dobrou švédskou trilogii, v níž je ale nejzářnější právě první díl. Druhé pokračování opět už nedisponuje tou pravou atmosférou, jako to bylo u Mužů, kteří nenávidí ženy, ale slušné drama to je a na svou délku stále ještě dobře baví, stejně jako předchozí část trilogie. Opět lze mluvit o velmi dobrých hereckých výkonech Michaela Niqvista a hlavně Noomi Rapace. Závěr mohl být silnější, postrádal jsem více emocí. The Girl with the Dragon Tattoo prostě vede na plné čáře. Tenhle díl je o něco lepší než dvojka, tudíš za lepší 3 hvězdy. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Milénium 3: Spiknutí starců. Pokud bývá první díl přirovnáván k lahvi vychlazené severské vodky, je trojka zteplalým pivem ze zapadlé knajpy, z kterého dávno vyprchaly poslední zbytky pěny a u kterého mám neodbytný pocit, že ho už někdo jednou pil... Schématická černobílost, patrná už dříve, tady dostoupila k vrcholu nechtěné směšnosti, dialogy se vesměs nedají poslouchat a atmosféra se definitivně odebrala na odpočinek, takže jsem poprvé neměla šanci se o hrdiny vůbec bát, ačkoli si svou pitomostí skoro všichni koledovali o Darwinovu cenu. Když Michael pověřil obhajobou všemi pronásledované Lisbeth vlastní těhotnou sestru, chytala jsem se za hlavu. Když otřískaní investigativní novináři, zvyklí působit pád celých obchodních impérií, omdlévali hrůzou ve chvíli, kdy v mailu objevili první výhrůžku, tloukla jsem hlavou do zdi. Když titíž žasli, že existuje odnož tajné služby, odebrala jsem se se zařváním "hej, mám pro vás další šoky - Ježíšek neexistuje a vaši rodiče spolu spěj" do bezvědomí, ale probrala jsem se ve chvíli, kdy se zmiňovaná těhotná advokátka nalévala vínem. Měla jsem totiž neodbytnou chuť udělat ihned totéž, ačkoli jsme ve stejném stavu, tedy jiném. Ale co jsem mohla čekat, když jsem očividně jediný člověk na světě, kterého Larssonovy knihy neuvedly do extáze a vidí v nich pouze schématické konspirativní spisky o novináři, kterému se ženy všeho věku cpou do postele, sepsané novinářem, kterému se jich asi do postele moc necpalo, a dávající ženám všeho věku jasný pokyn, aby Švédsko raději ani nehledaly na mapě. Už takhle tam těhotné asi ze vší té hrůzy nejmíň rok přenášejí - vzhledem k tomu, že potřetí zmiňovaná právnička je na rozsypání po celou dobu Lisbethina zotavování i soudního procesu. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist) má e-mailovou adresu mickblom@gmail.com. (Cheeker)
  • Lisbeth (Noomi Rapace) používá telefon Sony Ericsson Xperia X1. (Cheeker)
  • Roli Gullberga ztvárnil Hans Alferdson, otec režiséra Daniela Alfredsona. (oje)

Související novinky

Worthington, Hopkins a únos pivního magnáta

Worthington, Hopkins a únos pivního magnáta

13.10.2013

Stalo se to doopravdy. V roce 1983 byl několika muži unesen majitel nizozemského pivního impéria Freddy Heineken. Na svobodu se vrátil až po vyplacení rekordního výkupného v hodnotě asi 50 milionů… (více)

Reklama

Reklama