Reklama

Reklama

Recenze (3)

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Brutální protikomunistická agitka se špionážní zápletkou, ve které je Taylor tentokrát "bad guy" konspirující se soudruhy z Kremlu a Taylorová jeho uvědomělá manželka, která mu jeho soudružské akce překazí. Z dnešního pohledu je to docela dobrá prdel - a to to přitom začínalo jako naivní lovestory. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Dříve se tenhle film možná bral dost vážně, ale dneska - pro ty poučenější - je to legrace, která se odvíjí od banálních frází přes krkolomné konflikty, které hlavně směřují k optimistickému naladění diváka, s kterým měl - v časech vzniku - odcházet z kina, dát si pivo, to muž, či něco uvařit, to jeho žena. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Mladá a naivní Elizabeth Taylorová a po jejím boku charismatický komunistický špion soudruh Robert Taylor. Začalo to jako obyčejná nezajímavá červená knihovna o mladé dívce zamilované do tajemného muže, který má nějaké to tajemství a přerostlo to do naivní agitky, která na úsvitu Studené války měla varovat obecenstvo před komunismem a jeho zlými pomahači v nekomunistických zemích. Byla docela legrace poslouchat Taylora, jak prohlašuje věrnost straně a jak mu jeho spolusoudruzi vyčítají svatbu, kterou by politbyro v Moskvě nikdy neschválilo :-))) (to byl takový ten mýtus, že sovětští vůdci žádné manželky nemají :-)) Podíval jsem se na to spíš ze zvědavosti - hvězdně obsazená protikomunistická propaganda. Nicméně se mi docela líbilo, že Taylorova postava byl spíš takový komunista-idealista a žádné monstrum, které by šlo přes mrtvoly, jak by se v této době dalo čekat. Třešničkou na dortu pro mě byla Honor Blackman (pozdější paní Galeová v seriálu Avengers) v roli Melindiny nejlepší kámošky Joyce. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama