Reklama

Reklama

VOD (1)

Pyšné Francii zazpíval parodii Marseillaisy v rytmu reggae, v přímém přenosu si zapaloval cigarety bankovkami, svedl sex-symbol Brigitte Bardot v dobách její největší slávy, jeho duet s Jane Birkin “Je t'aime... moi non plus“ odmítli hrát v několika zemích kvůli obscénnímu textu. Serge Gainsbourg byl provokatér a skandalista stejně jako skvělý hudebník a umělec. V porovnání s jeho životem jsou všichni pověstní rebelové 20. století jen vzteklé děti. Koho urazil a svedl, jaké hity nesou jeho rukopis a kam až sahalo jeho charizma ukáže film Gainsbourg, který je stejně zábavný a bouřlivý jako celý Gainsbourgův život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (137)

Herráček 

všechny recenze uživatele

Svého času mě tenhle film dokonale nadchl... Zvláštní sentimentální atmosféra je bořena naprostou absurdností některých výjevů... Životopisné filmy nemám nějak v oblibě, ale Serge Gainsbourg vedl život natolik bohémsky, že film snad ani jinak vyjít nemohl... ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Možná jsem vůči těm letošním filmům nějak přísnější, ale... očekávání holt předčilo realitu. Podoba jednotlivých celebrit té doby je opravdu věrná, víc kladů se mi ovšem hledá těžko. Vlastně je to takové čekání, kdy přijde Je t'aime... moi non plus – a zbytek už je pak poněkud prázdný. Silné momenty aby pohledal... ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Podivné snové sekvence byly jenom na škodu a výrazně pokazily dojem z jinak povedeného příběhu, protože Sergeův život byl velice zajímavý. Eric Elmosnino byl dokonalý a Laettia Casta jako Brigitte Bardot...wau... ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Film, který střídá ohromně silná a zábavná místa s pasážemi dost rozvláčnými a pochmurnými, plnými záběrů do obličeje s vypitýma očima a cigárem v ústech. Nemohu nezmínit více než dostatečné množství poodhalených krásných hereček. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Postava Serge Gainsbourga fascinuje obrovským tvůrčím potenciálem utápěným a rozpouštěným v alkoholu, cigaretovém kouři a vůni ženské kůže. Film je v tomto směru velmi přesvědčivý, ale zároveň je dobré vědět, že není určen pro diváka, který o Gainsbourgovi nic neví. Nepodává mu po lopatě jeho životopis, nesděluje, kde umělec ku slávě přišel či které skladby jej proslavily. (Nepoučený divák se pak po filmu ptal: A ta Charlotta Gainsbourg je nějaká slavná?) Ani Je t´aime nezazní ve filmu celá, takže divák může i nadále žít v domnění, že jde o milostnou píseň, přestože to není pravda. Ani já nejsem znalec Gainsbourga a až po filmu jsem se dozvěděla, že ta pasáž z Dvořákovy Novosvětské nebyl režisérův výmysl, ale citace Gainsbourgovy písně Initals BB, do níž si část Dvořákovy 1. věty půjčil. Mně osobně moc neseděly Gainsbourgovy obsese a představy ztvárněné figurami s papírovými hlavami, ale i tak pozitiva filmu jednoznačně převážila. ()

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Tolik invence jsem rozhodně v biografickém snímku nečekal. Uznávám, že pokud bych Serge vůbec neznal, tak bych to možná místy neocenil. Naštěstí mám Gainsbourga rád a filmem jsem byl nadšen. P.S.: Věčná škoda Lucy Gordonové:-(( ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

50%. Jako životopis hodně špatné. Nesahá ani po kotníky filmům jako Edit Piaf, Pollock, Ray, Falco atd. První hodina je hodně utahaná a až zbytečně se rozebírá mládí, stačila by tak půl hoďka, zbylou půlhodinu použít na pozdní život. Prý Serge byl velký bouřlivák, kde to ve filmu je? Kde je skandál s písní. Nemá to náboj, nemá to emoce. Důležité scény jeho života jsou úplně vystřiženy, skáče to z místa na místo bez návaznosti, bez časového zaškatulkování. Těšil jsem se, ale bylo to velké zklamání. ()

unagi 

všechny recenze uživatele

Film ukazujúci životnú cestu a štýl človeka, ktorý bol výnimočný a odlišný od ostatných. Spôsob jeho života je zaujímavý a určite každý z nás by sa chcel aspon trošku nadýchnuť jeho vôňou! Vsadenie myšlienkového pochodu, alebo rozdvojenej osobnosti bol na správnom mieste a človek tak viac vniká do deju čo do samotného hlavného hrdinu! Film na 5* no pre mňa na 4* ()

fredisek 

všechny recenze uživatele

Když vám obal dvd říká, že proti Gainsbourgovi "jsou všichni pověstní rebelové 20. století jen vzteklé děti", čekáte, že film bude stejný jako jeho protagonista. Houby. Nejen že je snímek zmatený, a aby se v příběhu člověk vyznal, musí aspoň něco o Gainsbourgovi vědět, takže žádný na sledování příjemný film o hudebníkovi, jako třeba byla Edith Piaf, ale také proklamované provokatérství tam jaksi chybí. Gainsbourg je tu sukničkář, který už v dětství rád koukal po dekoltech starších slečen. Nic víc. Díváte se na film a říkáte si: Jestli tohle je rebelie, tak pak vzrůstající počet rozvodů naznačuje, že se v Česku blížíme rovnou k revoluci. Je to hloupě podaný film, který nezachránil ani Gainsbourgův souputník s velkým nosem. A také tam chyběla hudba. Baby pop, reggae Marseillaisu nebo Je t'aime jsou sice skvělé, ale od životopisného filmu bych čekal nejen zajímavou interpretaci umělcova života, ale kromě faktičnosti i komplexní představení autora. Pár hitů nestačí. To jsem si mohl přečíst Wikipedii a vyšlo by to nastejno. O Gainsbourgovi se z filmu moc nedozvíte a navíc vás to bude nudit (ke konci určitě). ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Ťažké sústo, no na druhú stranu až zarážajúco dobre spravený film, ktorý mi určitým avantgardno-expresívno-erotickým spôsobom priblížil život autora, o ktorom som doteraz nemal ani šajn, no ktorého dielo sa významnými míľnikmi stalo legendárnym. Zaujímavého na filme je mnoho vecí, najviac však asi prelievajúce sa prejavy "schizofrénie", a hoci počiatočné uchvátenie filmovým prevedením začne opadávať, nahradí ho impozantná erotika, ktorá sa previnie do všeobecne známych hitov, takže Gainsbourg určite nenudí. Dokonalosť sama to síce nie je, no aj tak to bol veľmi dobrý filmový zážitok. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Životopisný film francouzského provokativního umělce Serge Gainsbourga (1928-1991) v hravé formě s fantaskními prvky proložené chronologicky jeho hity, které jsem ale krom slavného Žtééém vůbec neznal, takže něco to asi řekne jen Francouzům. Dám slabší tři hvězdy v rámci podobných filmů, ale na to jaké šílené kousky ten pán prováděl, tak tady moc ukázané nebylo, krom jeho sukničkaření, kdy dostal do postele i Bridget Bardot ( Laetitia Casta ukáže levou bradavku ) na vrcholu slávy. ()

Carodej_pes 

všechny recenze uživatele

Promítačka za hlavou hlasitě běží, film prosvítá přede mnou v celé své kráse s lehce poškrábaným začátkem, slyším úvodní zvuky a pak už si jen užívám svižného a originálního snímku o hudebním bohémovi minulého století, který věděl, že nad životem je zbytečný lámat si hlavu – kouřil, psal, maloval, zpíval, hrál, šoustal a řečnil (to poslední ze všeho nejlíp). Konec, citát, titulky, odcházím. BTW, herec si je se skutečnou postavou Serge Gainsbourga až neskutečně podobný. ()

Pedro Morales 

všechny recenze uživatele

Velmi těžce se mi to hodnotí, jakožto životopisný film, na který sem do kina šel, to rozhodně neobstálo. To a velmi zdlouhavý závěr jsou ovšem jediné dvě věci, které bych tomuto dílu vytkl. Režisér při svém debutu odvedl opravdu skvělou práci, herci všichni předvádí naprosto úžasný výkon. Hrozně se mi líbil ksicht, ve většině filmů mi nějaký vnitřní hlasy hrdinů a podobný věci hrozně vadí a když se na plátně po několika minutách za malým Sergem objevila kráčející hlava, začal sem se bát na co sem to do kina vlastně šel. Režisér s tímto prvkem ale pracuje tak dobře, že jsem si na něj velmi rychle nejen zvykl, ale dokonce sem si jej vychutnával. A některé scény jsou opravdovou lahůdkou (hlavně scéna s BB, piánem a prostěradlem. MImochodem zkuste si vygooglit reálnou podobu Serge nebo třeba Jane Birkin, ta podoba je neuvěřitelná ;) ()

Gagner 

všechny recenze uživatele

Oproti jiným biografickým filmům velmi originálně podaný vnitřní hlas nebo-li ksicht. Dále film vybočuje tím, že vlastně neukazuje žádné fakta, nemáme ponětí o čase a přesto si dokážem obraz života hlavního hrdiny poskládat. Poslední půl hodina se již táhla, a čekal jsem i více oněch slibovaných skandálů. I tak ale koukám, jakej to byl borec (těch koček ... ), neříkám, že od teď bude mým vzorem, ale trochu inspirace neuškodí:) PS: jsem nekuřák ! ()

HanaM. 

všechny recenze uživatele

Asi nejzajímavější životopisný film, který jsem viděla. Kouzelné představy, nenápadně vstupují do reality. Dílo na pomezí filmu, kabaretu,obrazu a písně. Věřím, že buřiči, jako byl Gainsbourg by se podobně nápaditý a drzý film líbil. Herecky velmi dobře obsazené, Eric Elmosnino je Gansbourgovi velmi podobný, vyzařuje z něj, jakési nepopsatelné něco. Od té doby mi v hlavě pořád hraje La Javanaise.... ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Hravý a kouzelný film o géniovi jménem Serge Gainsbourg, který si svými skandály a provokacemi podmanil Francii. Joann Sfar mě stále víc vtahoval do jeho světa, až jsem se v něm začal cítit opravdu dobře, a Eric Elmosnino je v roli Serge prostě skvělý. Zhostil se jí výborně nejen díky své fyzické podobě s ošklivým bouřlivákem, ale hlavně svému hereckému talentu. Pěkné čtyři hvězdičky a pár francouzských Césarů pro hlavní mužskou roli. ()

Filomena.I.

všechny recenze uživatele

Utopena v bahně oplzlosti odcházím do sprchy a tohoto neznámého ne-známého „umělce“ (čeho byl vlastně umělcem?) zanechávám jeho zvrácenému egu a zletilým či ne-zletilým sexbombám. Snad pomsta režisérova?... ()

Reklama

Reklama