Reklama

Reklama

VOD (1)

Pyšné Francii zazpíval parodii Marseillaisy v rytmu reggae, v přímém přenosu si zapaloval cigarety bankovkami, svedl sex-symbol Brigitte Bardot v dobách její největší slávy, jeho duet s Jane Birkin “Je t'aime... moi non plus“ odmítli hrát v několika zemích kvůli obscénnímu textu. Serge Gainsbourg byl provokatér a skandalista stejně jako skvělý hudebník a umělec. V porovnání s jeho životem jsou všichni pověstní rebelové 20. století jen vzteklé děti. Koho urazil a svedl, jaké hity nesou jeho rukopis a kam až sahalo jeho charizma ukáže film Gainsbourg, který je stejně zábavný a bouřlivý jako celý Gainsbourgův život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (137)

omega_SK odpad!

všechny recenze uživatele

GEBUZiNA pre veľmi úzky (ba priam ultra úzky) kruh divákov. Francúzsku tvorbu mám rád, ale TOTO čudo veru e-e. Dávať 3-4-5 hviezdičiek za nahotinky?!? ... no pardon ..... k tomu postačí akékoľvek porno. Cvok, čo stvoril tento úlet, zaručene fungoval na dákej droge a najskôr na riadnom CRAZY mišung-u. ()

Mybe 

všechny recenze uživatele

Ženská krása v tomto snímku je naozaj exkluzívna, dalo by sa povedať, že sa naň oplatí pozrieť už len kvôli jeho protagonistkám... Ani neviem ako sa tvorcom podarilo poskladať takéto obsadenie na čele s Mylène Jampanoï. Okrem ženskej krásy oplýval Gainsbourg ešte jedným nápadným prvkom- a to všadeprítomným cigaretovým dymom- myslím, že sa to mierne preháňalo a po čase to nielen začalo pôsobiť rušivo, ale trochu sa mi z toho dvíhal žalúdok... Titulná postava hulila neprestajne, stále a v jednom kuse. Inak sa mi páčili niektoré nápady, boli originálne, nápadité, hravé a dôsledne odrážali Gainsbourgovu fantazíjnosť. ()

mombasamomo 

všechny recenze uživatele

Tento film se určitě vymyká ostatním snímkům o slavných lidech. Tvůrci si nelámali moc hlavu s nějakým vysvětlováním, v některých případech to nevadilo, ale nechápala jsem například rozdíl mezi povahou mladého Serge, který byl odvážný a drzý a dospělým umělcem, jež se projevoval velmi plaše a bojácně. Výborný byl Ksicht, jako reálné vidění sama sebe se všemi fyzickými komplexy, které má asi každý člověk. Naopak slabší byl závěr, který v divákovi zanechal pocit jakési rozpolcenosti a zkazil dojem z celého filmu. Nakonec největším plusem je hudba samotného Serge. ()

dzivetka 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se v kině nenudila. Velmi originální film, zábavný, dobří herci, dobrá hudba...já nevím, jestli bych našla nějaké mínusy. Tohle je hodně povedené. Akorát by mě zajímalo, kolik krabiček cigeret během natáčení padlo - tam snad není záběr, kde by nikdo nekouřil. :) ()

Podhorsky 

všechny recenze uživatele

Pěkně poskládaná koláž ze života šílencova. Všechno mu procházelo, až narazil s La Marseillaise. To jsou Francouzi. ()

p8ja 

všechny recenze uživatele

Před pár týdny jsem hledal, kdo napsal hudbu k filmu Heroin s Gabinem a ejhle dnes na Artu o Sergovi film. Životopisný film v dokonalé symbioze se svým objektem, velmi zdařilé. ()

Zaks 

všechny recenze uživatele

Pri pozeraní filmu je potrebné mať otvorenú fľašu vína a kartón cigaretiek k tomu. Aj tak som si nie istý, či som mu porozumel. Úvod s detstvom mi pripomenul Werk ohne Autor, škoda, že sa potom celý film neniesol v takom odľahčenom štýle ako úvod. Serge bol ale frajer, toľko fešánd zbaliť, klobúk dole. Sledujeme silne provokatívny umelecký príbeh, ktorý však po čase upadá do stereotypu, snáď Bardotka v podaní Laetitia Casta nás trochu z nudy preberá. Záver mi ale prišiel vyslovene hlúpy, čakal som trochu viac katarzie... ()

HyenaSheep 

všechny recenze uživatele

Upřímně, o Gainsbourgovi jsem nikdy před tím neslyšela, ať už z internetu tak i ze svého okolí. I přes to mě k němu zavedl Doug Jones, když jsem si projížděla jeho galerii. Film mě už podle plakátů a trailerů zaujal. Vždycky mě biografické filmy zajímali, ale tenhle snímek má v sobě něco speciálního a výjimečného. Ale přiznám se, že kdyby ve filmu La Gueula aka alter ego Serge vynechali, asi by mi u toho něco chybělo a pravděpodobně by mě film ani tak nenadchnul. La Gueule je prostě skvělý charakter, ať už co se týče jeho extravagantního vzhledu, nebo jeho drzé povahy (i kvůli tomu jsem neodolala, a pustila se do jeho cosplaye, nemůžu se dočkat, až ho dokončím a zahraji si na Animefestu s ním na klavír 😳) Film díky němu dostává nový rozměr, a mrzí mě, že se na konci úplně vypařil. Pokud by měl Joann Sfar někdy v plánu udělat čistě komiksovou serii jen o Sergovi a jeho démonovi, určitě bych jí neodmítla, nehledě na to že Joannovi komiksy absolutně zbožňuji. O Serge jsem se po filmu začala dost zajímat, a jeho hudba mě silně pohltila. Uznávám, že po té, co jsem si četla kolik skandálů udělal, tak by mi nevadilo kdyby se jich víc projevilo i ve snímku, asi tu ale spíš šlo o jeho aférky s ženskejma, protože ty si tu své místo opravdu našli. Co se týče kulis, kamery a hereckých výkonů, chválím všechno, opravdu moc povedené a každá ukázaná doba působí dosti přesvědčivě. Vřele film doporučuji a přála bych mu, aby nebyl tolik za těch 10 let zapomenutý... ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré, tak 65 %, na 4* ale ne. Proč ? Člověk by měl dopředu vědět, kdo to byl Serge Gainsbourg, jaký vedl život, včetně soukromého (nejen o vztahu s Jane Birkin). Takhle je tam spousta nejasností či rychlých posunů. Postava druhého já v podobě nosatého panáka všechno nevysvětlí. Úplně přesná je představitelka BB (nevím, která je to herečka). Určitě tenhle film má svoji hodnotu a stojí za to se jeho shlédnutím přivzdělat. ()

Radeck 

všechny recenze uživatele

Tady budu stručný. Představitel hlavní role Eric Elmonsino vypadá opravdu jako ztělesnění legendy šansonu Serge Gainsbourga, dokonalá práce maskéru a skvělý casting i dalších představitelů. Soundtrack je taky povedený. jeho hudbu mám pod kůží jestli songy Bonnie and Clyde, psychydelickou mou srdcovku L'homme à tête de chou ,a né jen kultovní Je t'aime... moi non plus hlavně v prvním podání Brigitte Bardot kterou odmítla tehdy zveřejnit a určitě toho pozdějc litovala že ji přezpívala jeho další láska múza Jane Birkin jak jsem viděl v jednom dokumentu. ()

Reklama

Reklama