Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Humorně vyprávěný příběh z pohledu kocoura, který zažívá neskutečná dobrodružství díky svému starému pánovi. Film vznikl podle předlohy slavného komiksového románu, jehož děj se odehrává ve 20. letech minulého století v Alžíru. Rabín Sfar žije se svou dcerou Zlabyí, hlučným papouškem a darebáckým kocourem, který ovládá lidskou řeč. Rabín dostane zprávu, že musí složit zkoušku z francouzštiny, aby si udržel své postavení. Kocour podá pomocnou packu, ale ztrácí svou výhodu. Jejich nový přítel, ruský malíř, doufá, že najde africký Jeruzalém. Podaří se mu přesvědčit rabína, moudrého arabského šejka, excentrického ruského multimilionáře a kocoura, aby se s ním vydali na dobrodružnou cestu... (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (27)

easaque 

všechny recenze uživatele

zajímavě podaný příběh, který umí s nadsázkou vyprávět o židovském náboženství, ale také zabrousí do zákoutí jiných vyznání, se kterými se lze setkat v severní Africe. Sdílim názor s těmi, kterým se víc líbila první polovina filmu - roadmovie v druhé části už postrádala ten správný švih aspoň pro mě. Animace se mi líbila a byla nápaditá a i díky ní dám průměrnou známku a věřím, že pro "vyvolené" stojí za to se na něj podívat. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně krásný poetický příběh, co nádherně lehce vypráví o náboženství, lásce a všeobecně o rozdílech mezi lidmi a samozřejmě tím pádem o tom, že vlastně zas tak velké rozdílní lidé nejsou, ať už mají barvu, či vyznání jakékoliv (o=´ -a je mi jasné, že přesně tohle spousta lidí nepřekousne. - řekl bych, že problematické je tu snad jen to, pro koho je film určen, má totiž milou, až pohádkovou atmosféru, ale přesto hned několik scén a myšlenek, které rozhodně nejsou pro děti. No, ale mě se líbil fakt hodně a rozhodně to není jen díky perfektní kresbě, která vypadá nádherně a příběhu, prostě je to hrozně fajn. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Začátek byl povedený - v rodině alžírského rabína najednou zjistí, že jejich kocour začne mluvit. Tyhle první minuty slibovaly skvělý film ze zajímavého prostředí, jakým bezesporu Alžír pro Středoevropana je. Jenže... najednou se objeví mrtvý Rus a celý děj filmu, ač jakože dostává spád, se začíná rozmělňovat, jako když žvýkáte rohlík po pěti pivech. Vyplivnout? Přemoct se a ponechat ho v puse? Snad jen kvůli animaci a kočičímu sympaťákovi se vyplatí film dokoukat. Dějová linka je nakonec natolik oslabena, že vás zcela jistě závěr filmu bude šokovat. Nejsem si ale jistá, jestli v tom dobrém smyslu slova... ()

togaf 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu je moc dobrá - kocour je vtipný a představují se nám zajímavé vedlejší postavy. Tenhle potenciál ale není využitý. Z filmu se stává road movie, která se rychle snaží dohnat "ztracený" čas. Druhá půlka je prostě uspěchaná. Ale animátoři moc dobře zachytili kočičí chování, všechno to lísání, lovení a předení bylo rotomilé. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Komiks bude asi mnohem propracovanější, zatímco film klame tělem. Tváří se jako komedie, jenže jde spíše o nábožensko-politický traktát. Začátek je rozverný, jenže druhá polovina je příliš zatížena symbolismem. Nechat poselství vyprávět příběhem, a nikoliv příběh formovat dle poselství. To dopadá málokdy dobře. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Film je natočený podľa komiksovej série "The Rabbi's Cat", ktorú vytvoril jeden z režisérov filmu, Joann Sfar. Podľa neho je pomenovaný aj Rabín Sfar.
    (LuiCJ)

Reklama

Reklama