Reklama

Reklama

Dragon Ball Kai

(seriál)
  • Japonsko ドラゴンボール改 (více)
Japonsko, (2009–2015), 60 h 57 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Akira Torijama (komiks)

Hrají:

Masako Nozawa, Majumi Tanaka, Miki Itó, Naoko Watanabe, Norio Wakamoto, Aja Hirano, Takeši Aono, Unšó Išizuka, Bin Šimada, Ičiró Nagai, Masaja Onosaka (více)
(další profese)

Epizody(159)

Jedná se o re-run původní série DRAGON BALL Z, která je nově upravena, sestříhána a je zvětšena kvalita obrazu. Z původních 291 dílů byl sestříhán pouze na 100. Goku je zpět, nyní už je ženatý a má malého syna Gohana. Už by se rád usadil a žil si klidně rodinou, ale takový život mu jeho osud nedopřeje a sotva se začne usazovat, objeví se nová hrozba, odhalující pravdu o jeho původu. Nyní je potřeba aby Goku trénoval mnohem více než dříve, překonal všechny své hranice a mohl se postavit tváří v tvář novým a mocnějším nepřátelům, protože to, co je v ohrožení, je svět sám. (Hannibal92)

(více)

Recenze (10)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Kult Dragon Ball Z lehce obměněn. Bohužel, zřejmě již prvotní Z mělo kvality takové, že mi mohlo přinést jen a jen utrpení. Na bojových shounenech mám rád charismatické postavy, výrazné na pohled v boji i v chování a pramálo mi pak vadí, že nejsou složitými osobnostmi s tisíci zákoutí duše. Hlavně aby měly nějakou zajímavou zvláštní schopnost, která vede k nečekaným a neobvyklým situacím. Umí to třebas Naruto, Hunter x Hunter a Bleach. V prvních 20 dílech Kai (a více jsem nedokázal) jsem však pozoroval pouze pár pěstí a metání energetických výbojů či chuchvalců, jež zcela postrádalo kouzlo. Hlavně že se ječí, brečí, machruje a trapně vtipkuje. Podobně jako ve většině shounenů, stupňuje se moc nepřátel, kteří již od počátku byli prezentováni jako ti nejmocnější a jen těsně se s nimi drží krok. Nejvíc mě však děsí to samozřejmé oživování padlých hrdinů ničící poslední zbytky vážnosti, které by snad u mě tahle záležitost mohla požívat. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

O DBZ se praví mnoho vtipných historek narážejícíh na dlouho trvající dialogy a scény, než se konečně něco stane. Ano. Také mi to vadilo. Dokud jsem se nezačal koukat na tuto blbost. Došlo mi, že bez oněch tvrďáckých řečích, dialozích a dalších "nepodstatných" věcí, které DBZ provázely a prodlužovaly ho, to už DBZ není. Je to jen anime, kde jsou "nějací" super duper namakaní lítací mužíci, kteří myšlenkou zdemolují město. Možná trochu přeháním, že by postavy neměly žádnou duši, avšak vůbec jsem se s nimi nesblížil jako v originálním DBZ (sleduji japonskou sesetříhanou a necenzurovanou verzi), které jsem viděl asi 5x celé. Jediný důvod DBZ Kai je vydělat peníze a zprasit to, co bylo jednou tak mistrovsky dohnané do legend. 20% Za to, že je to "dbz". (Všem ostatním doporučuji nezkrácený originál) ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s názorom mnohých ostatných. V porovnaní s pôvodným Dragon Ball Z tomu chýba prepracovaný dej a napínavé scény ktoré vznikali nie len dlhými súbojmi, ale najme rozhovory, kde bola celá podstata súboja vysvetlená. Tu nám to všetko podávajú ako z rýchlika, človek si to ani riadne nevychutná... ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

V podstatě se jedná o 2014 remake původních scén, kde začátek je o Gohanovi nastupujímu do střední školy. Neviděl jsem starý Kai, nýbrž jen Dragon Ball, Z a GT, ale po obsahové stránce se zdají být identické (uhnanější samozřejmě, netrvá tam jedna scéna 20 epizod). Určitě je to ale zklamání, jelikož nepřišli s ničím novým a Dragon Ball podle mého názoru remake vůbec nepotřebuje. ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Dragon Ball-Z akorát v novém kabátě a trošku vylepšenou animací (v některých scénách to jde opravdu poznat) ale jinak starý dobrý Dragon Ball Z s Gokem, Freezou, Vegetou, Kuririnem a dalšímy našimi oblíbenci 90%. ()

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

Při ohlášení Kai jsem byl celkem zvědavý, vzhledem k uvolněným materiálům ukazující kompletně novou animaci. Ve výsledku se ale jedná o prachsprostý rehash originálu s průměrnou hudbou a místy dokonce ještě horší vizuálem než v originálním Z. Tvůrci si měli vzít příklad z mnohem kvalitnější série Fullmetal Alchemist, jež při vydání remasteru kompletně překopala animaci a nasadila všemu audiovizuální kabát odpovídající době vydání. Hanba ti, Toei! ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Reinkarnovaná verzia pôvodného seriálu Dragon Ball Z, ktorá sa v zásade líši len počtom epizód a trošku vylepšenými animáciami. Kto ale videl pôvodný seriál, tak bude musieť byť veľkým fanúšikom série, aby pozeral aj tento seriál. Každopádne ale ubraním epizód to malo rýchlejší spád a neskorším doplnením Buu Sagy v podstate komplexne a v skratke zhrnul celú dejovú linku predošlého seriálu. Ale ako hovorím, príde mi to ako dosť zbytočný remake. 55 % ()

HakuSaku 

všechny recenze uživatele

Dragon ball v novom kabáte. Je tam pár viditelných vylepšení, ale ak to sledujem v originálnom dabingu tak mi to príde dosť divné... Tie japonské pisklavé hlasy tomu moc neprospievajú. Asi ma poznačilo to nemecké prevedenie, ktoré bolo podla mňa lepšie ako origoš. ()

migr 

všechny recenze uživatele

Bohatě dostačující americký sestřich (vynechávajíci zbytečné joponsky podaných scén) prvních dvou knih Friza+Cell chybí ešte Buu saga. fan 93% ()

Reklama

Reklama