Reklama

Reklama

Seiken no Blacksmith

(seriál)
  • Japonsko Seiken no burakkusumisu (více)
TV spot

Epizody(12)

Recenze (8)

Subjektiv

všechny recenze uživatele

Holčičkovská uplakanost do dark fantasy nepatří, to ví každé temné dítě. Copak fanouškovi tohoto žánru může imponovat stydlivá hrdinka, která chodí v pramálo zakrývající uniformě (ty protiklady oblečení a povahy!), jež má odvahu postavit se smrti, ale chlípné pohledy ji děsí? Jež proti své vůli "vlhne" v přítomnosti hlavního klaďase bez bázně a (samo)hany? A co teprve Aria, mocný emo-meč, která kosí životy jak kombajn, aby pak vzpápětí plakala nad nesmyslností násilí (zrovna tam, kde kupodivu smysl má), ta snad patří do žánru? A ecchi vtípky tam patří? A záporáci, kteří se baví tím, že si nechají pozabíjet všechny podřízené, zatímco sami se vědoucně celý seriál usmívají v pozadí? Ne, když žena, tak zocelená, zocelovaná , případně zlomená, lámaná, po všech stránkách, mučená a balancující na kraji šílenství, či přímo do něj padající, něco jako Casca či Farnese z Berserka nebo Claymorky. Dost mám ubrečených nán! Po třech dílech dojem odpovídá silným **, přestávám sledovat. ()

Andrew_Deer 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že ty postavy už jsem viděl několikrát, dokonce i v žánru. Řekl bych, že tohle anime potěší dva typy lidí: Jedni jsou ti, co s anime vlastně teprv začínají a moc toho neviděli a druzí jsou ti, kteří už mají smysl pro originalitu vypálený návaly nově vznikajících anime, které teď chytl nový trend "fantasy," protože toho se mi zdá vychází poslední dobou mnohem víc. Myslím, že máte-li soudnost, pochopíte prakticky okamžitě, že tady se sláva nekoná a ani postavy to nejsou úplně schopné vylepšit. Tři ženy (jedna loli) na jednoho drsoně, existuje větší fanservice? ()

Mya 

všechny recenze uživatele

Ukovat dobry mec je umenie. To vie aj Luke Ainsworth, kovac, zijuci v slobodnom meste. Jedneho dna ho navstivi rytierka Cecily, aby jej opravil stary mec, ktory bol dedicstvom po jej otcovi. Toto osudove stretnutie bolo zaciatkom dobrodruzstva Luka, Cecily, Lisy a Arie a cestou k zniceniu Valbanila. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Neslané nemastné. Zajímavý koncept příběhu o démonech a snaze ubránit se zrození master démona - provedení je však špatné. Většinu času je to pouze oháněný se vznešenými slovy, což někde může sice hezky působit, ale zde je to až příšerně kýčovité a otravné. Každopádně ani pořádné zakončení to nemá a navíc se to od hlavní podstaty (master démona) úplně odvrací a zaměřuje se na jakéhosi "fanatika" s úplně jinými úmysly. V určitém smyslu to připomíná Upotte - změna člověka na zbraň, což není zrovna nejšikovnější pojetí. Na druhou stranu to má alespoň pořádnou animaci a trochu i té hudební stránky. ()

Sekon 

všechny recenze uživatele

:) Fajn anime. Jesně, objeví se lepší. Ale mělo něco do sebe. Klidně bych byl pro další řadu. A rád bych se podíval. 4 hvězdy ()

PseudonymNR 

všechny recenze uživatele

Zrovna dokoukáno, teším se na další serii. Seriál ničím nesklamam ale ani úplne nenadchnul. Momentů kdy jsem lapal po dechu taky nebylo mnoho, přesto jsem byl pořád v dobré nálade a tešil se pokaždé na další epizodu. Skvělý příklad, že se netřeba pokaždé snažit udelat neco převratného ale stačí neco s dobrou atmosférov, příjemnýma postavmi a pěkným dejem, aby to fungovalo. Akce 4/5, Příběh 4/5, Humor 3/5, Napětí 2/5 za mě zasloužených 75% Odporučení: Samozřejmě ()

Flatron 

všechny recenze uživatele

Nosný námet, ktorý bol utopený v zlom prevedení so ženskými postavami, ktoré ma svojím chovaním často ubíjali. Po 6. dieloch končím. 2* ()

sh3riff 

všechny recenze uživatele

špatné by to nebylo, kdyby to nebylo klišé co tu bylo už 100x a kdyby na konci, 10 minut nekecali mezitím co je chce někdo zabít a jen tak tam stojí a nechává je vykecat .. něco jako Dragon Ball .. a místo příběhu se řešila mentalita postav. ()

Reklama

Reklama