Reklama

Reklama

Tegami bači - Season 1

(série)
Japonsko, (2008–2010), 8 h 48 min (Minutáž: 20–28 min)

Předloha:

Hirojuki Asada (komiks)

Kamera:

Acuho Macumoto

Hudba:

Kunihiko Rjó

Hrají:

Mijuki Sawaširo, Kazuja Nakai, Nana Mizuki, Acuko Tanaka, Jui Horie, Juki Macuoka, Susumu Čiba, Džun Fukujama, Tomokazu Sugita, Masuo Amada, Eri Kitamura (více)
(další profese)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Anime se odehrává ve zvláštním světě. Zvláštním proto, že nemá slunce. Jediný zdroj světla je jakési miniaturní sluníčko, které visí nad hlavním městem. Další zvláštností je rozdělení světa do tří oblastí. První je hlavní město a jeho bezprostřední okolí, kde se žije nejlépe a všeho je dostatek. V druhém úseku se také nežije špatně, ale zdroj světla je už daleko. Ve třetím světě je každý den ve znamení potřeby sehnat práci a cokoliv k jídlu. Přecházet mezi jednotlivými zónami je zakázáno. Aby toho všeho nebylo málo, po světě se potulují zvláštní monstra gaichuu. S těmi se při své práci potkávají tzv. Včelí pošťáci. Ti plní roli normálních pošťáků, až na to, že používají speciální zbraně, do kterých lze vložit část svého srdce. To dokáže gaichuu zničit. Mezi včelí pošťáky se dostává i Lag Seeing, který byl kdysi coby zásilka jedním z pošťáků dopraven ke své příbuzné. Od té doby se s ním touží setkat a snaží se stát pošťákem. Když se konečně dostane mezi ně, zjistí že jeho dávný přítel zmizel. Začíná pátrání, pří kterém se setká se spoustou nových přátel. Hlavní zápletkou seriálu je sice pátrání, ale je zde i mnoho epizod, které nemají s hlavní dějovou linií nic společného. (Nerat)

(více)

Recenze (3)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve světě Amberground ponořeném do věčného přítmí je krom umělého slunce, které osvětluje naplno pouze vyvolené z hlavního města, jediným světlem již jen dopis od někoho blízkého, který může doručit pouze elitní pošťák - včelička. Cesty jsou nebezpečné, číhají na nich mechanická monstra Gaichuu a jen střela z kousku vlastní duše může před nimi ubránit. Lag Seeing, mladý hoch, včelička-nováček se svým dingem Niche též doručuje a při cestách zažívá všelijaká dobrodružství, která se snaží leccos vypovědět o lidské povaze a údělu. Bohužel, jak je v anime poslední dobou zvykem, výpověď tíhne k mačkání slz za každou cenu, nechutnému sladkobolu a vůbec kýč-psychologii všech postav. Dojem napravuje jen pěkně vymalovaný svět - snad modrou a šedou křídou stvořený. Na takové dojímání já nejsem, po sedmi dílech slabé ***. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z tohoto anime mám rozporuplné pocity. Na jednu stranu je tu svět, který nikde jinde nebyl. Vše je temné a pošta funguje na principu pošťáků (neexistují telefony, neexistuje internet). Zmínění pošťáci se musí vypravit zpustošenou a mrtvou krajinou do jiných měst, které jsou od sebe vzdáleny opravdu daleko, po cestě čelí nevídaným nebezpečím ve formě Gaichuu (obří antičtí brouci) a poráží je speciálně modifikovanými zbraněmi, které místo nábojů používají střípky srdce oněch pošťáků. Zasazení do světa, které zde ještě nebylo. Velmi zajímavé. Hlavní hrdina, mladý Lag Seeing má na cesty za partnera legendární "zvířátko" z rodu Maka a prožívá různá dobrodružství. Vše co jsem popsal, by se dalo shrnout tak na 4*. Ovšem na druhou stranu je tu velmi episodní průběh, nic moc děj v pozadí, Lag snad v každém díle brečí a to srazilo mé hodnocení nejvíce. Uvidíme, co přinese druhá série. (zakončení první se nedá brát jako zakončení, druhá série navazuje jako by první neskončila). Doporučuji těm, kteří se nudí a chtějí nalézt nekomplikované anime, které ničím nepřekvapí, nezvedne vás ze židle, ale je velmi zajímavé. (když přežijete Lagův pláč...) +- 65% ()

Reklama

Galerie (885)

Reklama

Reklama