Reklama

Reklama

Záchranáři z hor

(seriál)
  • Německo Die Bergretter (více)
Rodinný / Drama / Dobrodružný
Německo / Rakousko, (2009–2023), 130 h 30 min (Minutáž: 45–90 min)

Hrají:

Martin Gruber, Stefanie von Poser, Markus Brandl, Robert Lohr, Heinz Marecek, Michael König, Gundula Niemeyer, Michael Pascher, Luise Bähr, Martin Klempnow (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(95)

Obsahy(1)

Dobrodružně založený zkušený horal Andreas Marthaler (Martin Gruber) si chce otevřít horolezeckou školu v Americe. Ale než odjede, nemůže si nechat ujít svatbu svého nejlepšího kamaráda z dětství Stefana, který je velitelem místní horské záchranné služby. Den po svatbě si ještě společně vyrazí na túru, ale kvůli nepředvídatelným a nečekaným okolnostem dochází k tragédii. Andreas se snaží postarat o čerstvě ovdovělou Emilii (Stefanie von Poserová) a její dvě děti, tak jak to Stefanovi před jeho smrtí slíbil. Jenže to není tak jednoduché. Tragédie se podepisuje dokonce i na Andreasově osobním životě. A další nečekané potíže i velké výzvy se ještě přidávají, když se Andreas stává novým velitelem záchranářů z hor. (TV Prima)

(více)

Recenze (7)

luciasce 

všechny recenze uživatele

Je to akční a případy jsou napínavý, bez ohledu na to, jak banální je to nehoda, v horách se to stát může, už jen proto, že lidská hloupost je nekonečná. Našla jsem si v tom oblibu toho prostředí hor a záběry s helikopterou.  Co se týče toho provedení a realnost zásahu, tam už to asi bude trochu otázka peněz v produkci, protože i já, naprostý laik, poznám, že ty kousky, co tam prováděj, by záchranář v životě neudělal potažmo styl záchrany by zachranovaného pravděpodobně zcela ochromil nebo zabil. Ta část, kde se řeší vztahy a rodinné drama, to se snažím ignorovat, z toho pohledu je to patos. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je masakr. Každý díl je o tom samém. Asi jako sledovat Ordinaci v Růžové zahradě... ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tento dobrodružný serál se snaží získat si diváky krásnými přírodními lokacemi v nichž se odehrává. Herecké výkony nelze hodnotit, protože při lezení po skalách na laně se těžko ještě něco jiného předvádí. Zaujalo mne, že jsou jako Werichův učitel samozásobitel, když se v polovině příběhů hledají a zachraňují mezi sebou navzájem. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Seriál plný typicky nemeckej romantiky a sentimentality. Herecké výkony nič moc, často mi pripadali až amatérsky ochotnícke. Všetky tieto nedostatky prekrývaju kamerové zábery na krásne bavorské, rakúske Alpy a čistú prírodu. Človek má dojem, že seriál vznikol ako reklama lákajúca na horskú turistiku do Rakúska či Nemecka. Aj preto sa občas oplatí jednoducho "vypnúť" dať si dobrú kávu sadnúť k televízoru a kuknúť si niektorý diel (dva aj s pokračovaním). ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Německá romantika. 1)  Do uší udeří hloupoučké dialogy, do očí pak seriálová kvalita (ve špatném smyslu) hereckých výkonů._____ 2)  Ovšem bod přihazuji za kýčovitě nádherné alpské lokace. Snad ani Zdeněk Troška by nedokázal najít lepší. Filmovací místa: Ramsau am Dachstein, horní Ennstal (Štýrsko), Dachsteingebirge, zámek Pichlarn (Hotel Herbrechter), částečně v Horním Rakousku, Salcbursku a v Kaunertal (Ötztaler Alpen - Tyrolsko). ()

Galerie (1 198)

Reklama

Reklama