Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andrew Yates (Will Rogers) je starosvětský lékárník, kterého jeho společensky ambiciózní manželka Ernestine (Peggy Wood) nutí, aby prodal svůj obchod a odešel na odpočinek. Andy se ale lékárny nechce vzdát, protože je práce pro něj i koníčkem. Přesto se kvůli zachování klidu v rodině naléhání své ženy nakonec podvolí a prodá svůj obchod Charlesi Norcrossovi (Paul Harvey), jenž vlastní řetězec moderních lékáren. Kromě vyplacení hotovosti Norcross slibuje Andymu podíl ze své firmy v hodnotě 40 000 akcií, o němž tvrdí, že bude mít jednou velkou cenu. Dříve plně zaměstnaný Andy má nyní příliš mnoho volného času a neví, jak by ho měl strávit. Mimo jiného tak pomáhá dceři Janice (Mary Carlisle), aby mohla pokračovat v romantickém vztahu s pohledným synem jeho přítele, doktora Burmeistera - Lloydem (Robert Taylor), ačkoli Ernestine jejich lásce není nakloněna. Chce totiž, aby si Janice vzala Norcrossova syna, Howarda (Frank Melton), čemuž se zase snaží zabránit Andy. (elizabeth_ba)

(více)

Recenze (2)

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Je otázkou, co zde vlastně ještě psát, když to KarKulA tak krásně vystihla a z mé strany k tomu není moc co dodat. Snad jen to, že já při hodnocení těchto filmů velmi přihlížím k době jejich vzniku, a také u filmů, v nichž hrají mí nejoblíbenější herci, nejsem zrovna nejobjektivnější, protože dávám obvykle 2 hvězdičky jen za ně samotné ;-) Ale tady je to vzhledem k těm pěti minutám i s titulkama, co se tam Robert Taylor objeví, maximálně za jednu, takže dohromady za 2, což je si myslím, odpovídajcí, vždyť stejné hodnocení dostal i Orel deváté legie a navíc dát víc hvězd by nebylo spravedlivé ani vzhledem k Robertovým dalším filmům. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Nebudu předstírat a popravdě přiznám, že prokousat se tímto kouskem bylo pro mě opravdové utrpení a stopáž trvající téměř hodinu a půl se v tomto případě zdála být nekonečná (btw musela jsem si to rozložit na 2 poloviny). Skutečně nehumorná konverzační komedie o jedné lékárnické rodince, ve které je hnacím motorem matinka - tuplovaná to maloměstská kikinka prudící své blízké, mě totiž opravdu ubíjela. Povinnost zodpovědného fandy mě však donutila tento filmový debut Roberta Taylora zkouknout. Je sice pravda že se tam Bob ve vedlejší roličce pohledného nápadníka dcery pana lékárníka, jejichž vztahu snobská matka nepřeje, objevuje v průběhu filmu max. tak na 10 minut a pronese za tu dobu cca 10 vět holých nerozvinýtch, z pohledu někoho kdo zná téměř všechny počiny jeho následné kariéry to bylo ale poměrně zajímavých 10 minut. Je to totiž poprvé co jsem si uvědomila, jak velkou proměnu Taylor během prvních dvou let své kariéry udělal (pravdou je že v této fázi se mu o 24 let trvajícím kontraktu s MGM asi ani nesnilo). Nejzajímavější je přitom nepochybně proměna hlasového projevu, který v jeho případě považuji za velmi specifický a dobře rozpoznatelný - v tomto filmu se mu ale ještě nic nepřibližovalo :-D. Jinak ale na filmu skutečně nic jiného k vidění není - 1* jsem dávat nechtěla, protože herecké projevy a dialogy byly poměrně kultivované, celkové byl film ale neskutečně roztahaný a z pohledu dnešního diváka nic neříkající a nudný. ()

Reklama

Reklama