Reklama

Reklama

4Gyoshi churi yeongyeok

  • Jižní Korea 4교시 추리영역 (více)

Obsahy(1)

Film se odehrává na střední škole Insu, kde se stane vražda. Student Teu-Ina je otráven. V zápětí se však stane další. Terčem je teď Tae-Gyu. Najde ho třídní idol a premiant Jung-Hoon, nedopatřením sáhle na zakrvácený nůž a tak by se automaticky stal podezřelým číslo jedna. V pravou chvíli ho však najde třídní podivínka a knihomolka Da-Jung. Čte vždy jen detektivky a má pro takové případy cit. Da-Jung věří Tae-Gyuovi, že spolužáka nezabil a tak začíná hon na pravého vraha, ale oba dva na to mají jen čtyřicet minut, dokud neskončí vyučovací hodina. Kde mají začít? Je vrahem učitel nebo student? Najdou ho včas? (marka22)

(více)

Recenze (22)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Počas hodiny telocviku je na strednej škole v Insu zavraždený jeden zo študentov. Kým boli všetci žiaci mimo triedu, on sedel sám v lavici, až kým sa jeho osud po útoku vraha raz a na vždy nespečatil. Jeho telo nachádza jeden z najobľúbenejších žiakov Jung Hoon na ktorého by mohlo vzhľadom k niekoľkým verejným konfliktom spadnúť podozrenie. Aby toho nebolo málo, dobodaný bol práve jeho švajčiarskym nožíkom. Miesto privolania polície mladý Jung podniká riskantný plán. "Prípadu" sa na vlastnú päsť ujíma sám spolu s najväčšou outsiderkou školy Da Jung. Na očistenie svojho mena však nemá viac ako 45 minút! Už čoskoro bude zvoniť! Jediným plusom je príbeh a čiastočne aj rozuzlenie, ktoré sa úprimne povedané ale dalo očakávať (hádam ste si nemysleli, že všetko bude tak, ako sa to režisér snaží od prvého momentu vykresliť). Ostatné "detaily" snímku len poukazujú na fakt, že sa jedná o teenegerskú frašku pre nenárocných, vo veku násťročnýčh. Dospelý jedinec len kývne rukou a z hlasita zívne. Absurdita či tupé konanie postáv nemá konca kraja a sipe sa na diváka zo všetkých strán ako hrach pod nohy Jánošíka. Nebolo to zlé! To nie! No pekná kamera či sympatická mládež na dosiahnutie vysokej kvality filmu (obzvlášť thrilleru!!), z môjho pohľadu nestačia. Na pozíciu v červených políčkach tento snímok nemá ani omylom. ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Trochu "jiný" film ale neuvěřitelně mi sednul. Dalo by se říct, že je to detektivka, kde jdou po vrahovi dva spolužáci- on premiant, ona- outsider třídy, která ráda čte detektivky. I přesto všechno se člověk během filmu několikrát příjemně zasměje nad reakcemi některých představitelů. Zkrátka u tohoto filmu jsem se perfektně bavil a u mě je to jasně na plný počet. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film má sice zajímavý nápad, ale bohužel jeho zajímavost stojí v protipólu s realitou a celkově dělá z filmu frašku, která se přibližuje téměř až slasherů, 80. a 90. let. Kluk a holka, oba outsideři třídy, oba velmi nadaní. Naleznou mrtvého kamaráda u jeho notebooku. Kamarád byl zabit takovým tím malým červeným nožíkem. Byl zabit v lavici když seděl právě u noťase. Notebook a mobil byl po vraždě odcizen. Tudíž zřejmě obsahoval něco, co se vrahovi nehodilo. Holka si hraje dost na drsňačku, ale je fakt, že v kriminalistice se vyzná. Všechny důkazy ukazují na jejího kamaráda, se kterým se snaží případ vyřešit a najít vraha do 40 minut - protože pak skončí hodina, začně stěhování tříd a nalezení mrtvoly a několika dobře vypadajících důkazů by zapříčinilo zničení životní kariéry jejího kamaráda. Začíná hon s časem, zjišťování detilů pomocí mailů, smsek, volání, mmsek ... kdo je vrah? Žák nebo učitel? Je to vlastně kriminálka ... thiller + krimi. Film obsahuje i humornou linku: Vše se totiž odehrává ve chvíli, kdy školu osobně navštívil školní krajský inspektor a celá škola dělá vše proto, aby vypadala jako naprosto bezproblémová ... :-) Film mne docela zaujal a krátká stopáž stačila přesně na to, aby nezačal nudit ... Delší už by to nebylo ono. Doporučuji, i když žádná bomba to rozhodně není ... ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Filmy jako je tento, mám moc ráda. Nic člověku neslibují a přesto umí pořádně překvapit. Po celou dobu jsem se bavila a ani na minutu jsem se nemohla odtrhnout. Divák se dozví přesně tolik, kolik potřebuje vědět a není obtěžován zbytečnou omáčkou. Má to jasný začátek a (krásný) konec. Tuhá atmosféra je odlehčena mírným humorem. Ano, tohle můžu..4,5* ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Krimi-thriller ze středoškolském prostředí, ve kterém reálně dva studenti zemřou a další dva (chlapec a dívka) musí odhalit vraha během 40 minut do skončení hodiny, přičemž utíkají prázdnými chodbami, třídami (většina studentů je venku na tělocviku) a ke slovu se dostane i hromadné sms-kování, to není časté téma. Má to dynamiku, akci, ke konci je to lehce mrazivé, člověk se nenudí. Doporučuju. ■ Zajímavé - poprvé jsem narazil na film, který je aktuálně na ČSFD, ale ne na IMDb. ■ Herečka v hlavní roli se jmenuje Kang So-ra a pokud nemá vlasy přes obličej, vypadá takto: http://www.hancinema.net/korean_Kang_So-ra-picture_93057.html?sort=Most_Popular_Pictures ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Z důvodu interních rozporů režiséra Dong-yeob Shin a produkční filmové společnosti Sway Entertainment se snímek v okamžiku, kdy byl z celých 80% dotočený, najednou ocitl bez režiséra. Režisérský post posléze zaujal režisér Sang-yong Lee. Celá situace měla ovšem za následek prodlevu v natáčení, díky čemuž se herečka So-eun Kim rozhodla od roztočeného snímku odejít a věnovat se jinému filmovému projektu. Její místo zaujala herečka So-ra Kang. (Conspi)

Reklama

Reklama