Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film diváka zavede do tmavých uliček a zákoutí k domu, kde žije mladý doktor a umělec. Ten se postupem času dostává do svízelné situace, kdy očekává příjezd svého dlouholetého přítele, aby ho operoval. Když však dorazí, zjistí, že měl mrtvici a je na půlku těla ochrnutý. Začíná hledání nového chirurga, který by operaci provedl. Shodou okolností se jeden pohybuje v okolí jeho milované, která mu kdysi stála modelem pro jeho vášeň. Když má však další den dojít k operaci, nastává nečekaný zvrat... (Rodriguez)

(více)

Recenze (10)

hladass 

všechny recenze uživatele

Za mě osobně průměrný Hammer, který trochu dojíždí na o něco slabší atmosfér,u než na jakou jsem u těchto kusů zvyklý a pár zbytečně natahovaných scén... To je ovšem kompenzováno skvělými hereckými výkony všech zúčastněných, zejména Anton Diffring v roli doktora Bonneta, který se snaží podvést smrt, mě svým "vystrašeným" výkonem příjemně překvapil... Pro sběratele Hammeru povinnost, pro ostatní na jedno podívání, proč ne... Jsem zvědavý na původní film... ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hammer. Nakonec docela dobrý film, který se ale v prostřední části dost utápí v opakujících se dialozích o morálce jejich konání a počínání. Příběh je poměrně řídký a ředěný, tvůrci museli mít co dělat, aby to roztáhli na celovečerní stopáž - a proto je tam tolik výplňkových dialogů. Na Hammer dost nezvykle chybí i atmosféra - a to především proto, že celý film by se dal skvěle inscenovat na divadle, odehrává se víceméně ve čtyřech zaměnitelných místnostech, kompletně celý v interiéru. Jsou tu ale výborní herci - že takoví budou Christopher Lee a Hazel Courtová, to se dalo čekat, nesmírně příjemně mě ale překvapil Anton Diffring jako charismatický hlavní antihrdina. Zápletka byla sice jednoduše odhadnutelná, ale to na škodu nijak není, naopak šlo o takové jemným hororem lehce říznuté komorní sci-fi na jedno zkouknutí. ()

Reklama

pepua 

všechny recenze uživatele

Příběh o vědci, který společně s přítelem vynalezl přípravek na nesmrtelnost. Ovšem přípravek je potřeba pít opakovaně a po letech se doba zkrátí na každých 6 hodin, jinak doktora George Bonneta, který se odhodlal látku tehdy vyzkoušet, čeká hrůzná smrt. Zásoby dochází a doktor tak musí vymyslet alternativní „doživotní“ aplikaci oné látky. Tento film je remake filmu The Man in Half Moon Street. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Ač je remake vytvořen pod hlavičkou studia Hammer, což se z vizuální stránky dá jednoduše poznat, má ho na svědomí Terrence Fisher a Anton Diffring v hlavní roli zdařile předvádí strach ze smrti, jenž jeho postavu hluboce ovládá a ovlivňuje veškeré její jednání, jako celek to překvapivě funguje hůře než původní film bez ohledu na to, že ten jsem viděl ve velmi špatné kvalitě. Přílišná zdlouhavost i zbytečný důraz na romantickou linii snímku škodí, navíc exteriéry panského sídla prostě nemají působivost tradičních mlhou pokrytých blat, kde Dracula či The Mummy získávají body a dokáží přinést divákovi to, co zde tak moc postrádá. Atmosféru. Lehce silnější 2*. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdesi v Paříži. Noc, mlha. Temnou uličkou se plíží postava s lékařským kufříkem. Překvapený tulák klesá k zemi. Skalpel. Touha po nesmrtelnosti (zde ještě ve spojení s absolutním zdravím a odolností vůči všem nemocem světa) je prastará, avšak nese s sebou řadu morálních aspektů. Zde navíc, aby vyvolený žil, musí každých deset let někdo zemřít kvůli transplantaci jednoho z životně důležitých orgánů. Alternativou je speciální tekutina, ale tu lze užívat jen po dobu 4 týdnů. Pokud do té doby není provedena transplantace, pacient umírá... Psychologické konverzační drama o smyslu života je spíše mysteriozním příběhem než hororem. Diffring předvádí skvělý herecký výkon, zasmušilý Lee se spíše jen míhá filmem. Krásná H.Courtová v přiléhavých róbách přímo září. Příjemná barokizující kamera zabírá šerosvitné interiéry v dokonalých barvách. Nic pro milovníky akce. Za mě spokojenost. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama