Reklama

Reklama

Atentát na Stalina

(TV film)
  • Rusko Prikazano uničtožit! Operacija 'Kitajskaja škatulka' (více)

Obsahy(1)

Začátkem září 1944 vysadilo německé letadlo poblíž Smolenska manželskou dvojici oblečenou do uniforem vysokých důstojníků tajné služby NKVD. Jejich úkolem bylo jediné – zabít sovětského vůdce Josifa Stalina! Moderně natočený dvoudílný snímek se snaží odkrýt co nejvíce detailů týkajících se neúspěšného pokusu o atentát na Stalina. Podle dosud známých zdrojů byli k této misi vycvičeni bývalí ruští zajatci, kteří se měli pomocí falešných dokladů dostat do Kremlu a Stalina zastřelit. Avšak Sověti zaregistrovali přistání nepřátelského letadla a po důkladném šetření byli atentátníci zadrženi. Hitlerovi se tak nepodařilo to, po čem celou druhou světovou válku toužil. Odstranit člověka, kterého nazýval „jediným důstojným nepřítelem, jenž si zaslouží zemřít.“ (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Poněkud nepřehledný první díl (všichni jsou v sovětských uniformách, jen evidentně na různých stranách) se naštěstí začne zhruba od poloviny vyjasňovat. Druhý díl dokonce divákovi pomůže krátkou rekapitulací toho, co a kdo v předchozí části spáchal. Když Litvinova říká Lavroněnkovi, že má prázdno v očích, jako kdyby mluvila o samotném filmu. Měl nepochybné ambice stát se napínavým špionážním dramatem, ale to se fakt nepovedlo. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Renata Litvinova je doma televizní moderátorka, režisérka, módní guru, celebrita, v mediálním světě dělá snad do všeho. A taky herečka, kterou jsem nikdy nijak zvlášť nemusela. I v agentce Charlottě, kterou tady hraje, vidím zase jenom Renatu Litvinovovou, nic víc, nic míň…ale najednou mi ty její stokrát ohrané grify a grimasy nevadí. Právě naopak. Je fajn vědět, že jsem ještě schopná nějakého vývoje a změny názoru. Vím, že bych mu neměla nadržovat, ale za Renatu a Konstantina, a za ty na první pohled zbytečné, ale přirozeně pochopitelné a zásadní scény, v nichž na dosah smrti prvotřídní důstojník s prázdnýma očima tváří v tvář jediné elegantní ženě uprostřed války na pár okamžiků projeví emoce… a zapochybuje, jsem hodnocení jinak dost konvenčního seriálu velmi ráda zaokrouhlila nahoru. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Mizerně zahraný zmatek, ve kterém jsem měl neskutečný problém vyznat se v postavách. Jediný, koho jsem si jakž takž dokázal zařadit, byl Konstantin Lavroněnko, ale to jen díky tomu, že hrál Kajínka. Kdyby z toho Rusové udělali třičtvrtěhodinový hraný dokument, ušetřili by spoustu materiálu, o penězích nemluvě. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Čínská krabička se změnila na Ruskou Matrjošku přeplněnou agenty na obou stranách, až z toho vzešel neuvěřitelný, nevěrohodný paskvil. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se vůbec nepovedlo. Atentát na Stalina mi od první do poslední minuty smrděl skoro až amatérismem. Nepřehledný, chaotický, kamerově nezajímavý a herecky nezvládnutý historický film, který ani nevypadá historicky, natož válečně. Kdyby nebylo rekapitulace první části na začátku druhé, vůbec bych ani nevěděl o co jde. Tím chci říct, že první díl byl naprosto příšerný. Druhý se dál nesl v podobném duchu, ale ke konci již alespoň svítilo světlo na konci tunelu; tedy že se blížily závěrečné titulky. Vojáci Rudé armády jsou zde vykresleny skoro až propagandisticky. Hlavní hrdinové se válejí v bahně, projdou vším možným, ale vždy mají čistý úbor a ač se cesta atentátníka tváří dobrodružně, stála stejně maximálně za to, abych u televize usnul. Korunku tomu nasazuje hudba tak příšerná, že mi připomíná české filmové dokumenty pro základní školy v devadesátých letech. Jediné, co můžu pochválit je uspokojivé finální rozuzlení, které ale přichází stejně pozdě a je úplně stejně nezáživně natočeno. Nenapadá mě nic, co bych mohl případným zájemcům doporučit. Bitevní scény zde téměř nejsou a těch pár momentů bylo lépe zpracováno i v Marhulově Tobruku. Pro milovníky historie tento snímek též není, neboť jí tento film používá akorát jako toaletní papír. A milovníci ruských filmů též naleznou daleko lepší snímky s podobnou tématikou, než je tato kravina. Prostě slabota slabot a jen o málo lepší než filmy od Asylum. 30% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dvoudílný snímek vyniká zoufalým chaotismem, což shazuje veškeré ambice o nějakém válečném agentském filmu. Ať se děje, co se děje, divák má absolutní problémy se vyznat v postavách, na jaké straně vlastně kdo stojí a hlavně to, co se právě děje. Jedná se zde především o příběh, takže akčních scén je tu opravdu poskrovnu, ale na druhou stranu, zaplať pánbůh za to. Takto nelogické scény a situace se jen tak nevidí. I to ozvučení výstřelů nestojí za nic. Napětí? Drama? Ne. Nic takového se nekoná. Skoro bych řekl, že se jednalo o inscenační divadelní představení v přírodě. Jak jinak si vysvětlit zářivou čistotu mundúru všech přítomných. Byť se jedná o televizní počin, přeci jen by tvůrci mohli na tom více zapracovat. Takhle se z toho stává zcela zbytečný nezajímavý dvoudílný snímek, tak akorát na zabití času. ()

Spielbergo odpad!

všechny recenze uživatele

To si takhle kluci z naší vesnice jednou řekli, že zkusí na stráni za pískovnou natočit Vojnu a mír. Vystupuje 1000 slonů!!! ()

Reklama

Reklama