Reklama

Reklama

Série(9) / Epizody(58)

Obsahy(1)

V tomto monumentálním maratonu prvních dvou sérií Říčních monster se extrémní rybář Jeremy Wade vydává na své první cesty po celém světě, kde hledá nejděsivější a nejsmrtelnější říční tvory. Jeremy loví sladkovodní ryby, kterým chutná lidské maso, jako piraně, prastarou arapaimu, malého, ale smrtícího žraloka bělavého, děsivého hadohlavce nebo tajemnou Mami Wata. Vydejte se společně s Jeremym a jeho týmem do různých končin Afriky, Aljašky, Ameriky, Amazonie a dalších částí světa. (Viasat)

(více)

Recenze (15)

tron 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že taká "klasika". Ako Jakub Váger vo svojich Rybích legendách, tak Jeremy Wade chodí v tejto relácii po svete a zapikuje to všade, kde je voda/rieka/jazero/more, s ktorým sa spája nejaká neuveriteľná rybia legenda. Ideálne o vraždiacich, úbohých plavcov pod vodnú hladinu sťahujúcich ľudožrútoch s gigantickými rozmermi. A pátra po tom, či dané historky môžu byť pravdivé, alebo je to len výmysel. Nakoniec, ako asi už sami dobre tušíte, sa to skončí "nijako" - ako Vágner, tak Wade chytí pár kusov, no otázka, či majú historky reálny základ alebo nie zostáva (alibisticky?) nezodpovedaná. Faktom samozrejme je, že napr. obrovské sumce (ktoré svojho času žili aj u nás a ešte i dnes nie je problém na Slovensku chytiť fakt riadne urastený kus) by bez problémov stiahli plavca pod hladinu a zožrali ho, ak by boli dostatočne veľké a hladné. Povráva sa, že dávno u nás žili sumce, z ktorých brúch po ulovení rybári vyťahovali ľudské kosti. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Díl se sumcem, arapaimou a žraloky z brakických vod naprosto uchvancancující!!! zbožňuju ryby, které jsou schopné zhltnout na jeden zátah celé dítě! ježiš a ta arapaima je prostě božský dinosaurus, to musí ocenit každý zanícený amatérský biolog jako já! ()

prome 

všechny recenze uživatele

Na některé díly se nedá pomalu ani dívat, jak nudí. Ale zase jsou tu díly, které chytnou. Například díl s piraněma je podle mě nejlepší, protože ani chvíli mě nenudil. ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele

Milujem keď chytí niečo fakt poriadne. Je priam neuveriteľné ako dokáže spraviť s tak nezaujímavej témy ako je chytanie rýb nieco fakt husté. Pre mnohých je tento seriál odpad ale mne sa rozhodne páči pre jeho underground tému. ()

m_a_c_a 

všechny recenze uživatele

Britský biolog Jeremy Wade se specializuje na extrémní rybaření. Obsahem této série je tedy jeho putování po celém světě a snaha ulovit největší sladkovodní ryby, které jsou převážně obviňovány z útoků na člověka. ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Podstatne kratší, jednorazový seriál Mocné rieky, taktiež s flegmaticko-sympatickým pánom Wadeom, mi prišiel oveľa zaujímavejší. Toto nie je zlé, ale je to trošku také senzáciechtivé a pseudo-detektívkové, až je to občas úsmevné. V každom prípade je zaujímavé pozrieť sa bližšie na riečnu a niekedy aj morskú faunu, pred ktorou by ľudia mali mať rešpekt. :-) ()

Davvee 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý dokumentárny seriál, pri ktorom lovia najzaujímavejšie niekedy príšerne svojim vzhľadom ryby po celom svete takzvane riečne monštra. ()

Puslanka 

všechny recenze uživatele

Má duše biologa je celkem spokojená - z pohledu ukázání zajímavých druhů ryb v přírodě (od miniaturních, které se zavrtají člověku do močové trubice kvůli krvi, jiné druhy vyžerou tělo zevnitř, po druhy obří) a pátrání po lidech, kteří se s nimi setkali. V podstatě jde o pátrání po pravdě, jestli tyto druhy mohou za "záhadná" úmrtí lidí. ()

Hodnotim 

všechny recenze uživatele

Rybársky expert cestuje po svete a rieši záhadné útoky vodných živočíchov ako pravý detektív. Seriál je nabitý zaujímavými informáciami a zároveň akciou, ktorá z toho urobí aj prekvapivo napínavú dokumentárnu sériu. ()

Reklama

Reklama