Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Traper Bushrod Gentry (Robert Taylor) potulující se krajinou je napaden bandou indiánů. Na pomoc mu přispěchá Mary Stuart Cherneová (Eleanor Parker), která mu nabídne ošetření a možnost zůstat až do vyléčení v jejich domě. Traper přijímá, ovšem netuší, že se do něj Mary zamilovala a jen tak ho nepustí. Bushrod tak musí bojovat o svou svobodu traperského života. (Mol)

(více)

Recenze (7)

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Tendle film je jako horská dráha. Chvílema slabší scénář u kterého by člověk řekl že nemá v komedii co dělat, chvílema zase pekelně dobrá místa s akcí a vtipy, které se tak trochu nesou v duchu Indiana Jonese, a člověk se jim i upřímě zasměje. Ústřední dvojka Taylor-Parker jsou na tom stejné - v některých scénách jsou výborní, jindy to je slabota, nicméně tady ani tak nepodezřívám je, ale spíše vizi pana režiséra. Docela povedená je závěrečná rvačka s indiánama, u které jsem si říkala, že ji musela bejt asi docela i prdel točit. Celkově je to nenáročná oddychová zábava, která se nesnaží hrát si na něco víc, a která i přes občasná slabá místa docela pobaví. Případného diváka musím varovat před lehce přiblblou ústřední písničkou, která má ale neuvěřitelně chytlavej motiv, takže jsem si ji nechtěně prozpěvovala ještě další týden.********* Po druhém zkouknutí s nějakým časovým odstupem musím uznat, že jsem se některým místům zasmála opravdu od srdce a možná i více než napoprvé, a zejména za tu výbornou závěrečnou rvačku, která je na rok 55 opravdu vynikající, dávám nakonec ze 3* ty 4*. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Skoda ze takovyhle filmy nedavaj v kine.... Mozna bych tam zase zacal chodit, nebo se alespon prestal krizovat kdyz jdu kolem... :-) Krasne natoceny, vtipny, odpocinkovy, romanticky film. Robert Taylor je kral, a o Eleanor ani nemluve... Tohle mi dneska sedlo na sto procent. Parada. Zaverecna rvacka manzelu s indianem - to jsem teda jinde nevidel... :-))) P.S.: Pisnicka zminovana v sousednim komentari je Higher up the Berry Tree. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film věnovaný ženským osadnicím Divokého západu jim skládá poctu tím, že ztvárňuje hlavní hrdinku jako neskutečnou vtěrku a stíhačku, že jsem takovou ještě neviděla. Nedobrovolný manžel před ní celý film zoufale utíká, aby se nakonec…. Snímek je barvotiskovou řachandou, kdy většinu vtipu už dávno odvál čas a spíš než Roberta Taylora jsem si v hlavní roli představoval Johna Wayna, který zoufalce pronásledované vdavekchtivými protivami hrával častěji. Ten jim ale aspoň občas nasekal, Taylor je úplně bezbranný. Jen se občas zaplete do rádoby legrační rvačky. A za veselého smíchu tam ještě zmasakrují pár indiánů. Ne, tohle pojetí westernů už se dávno přežilo. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Roy Rowland ako rejza mi nic nehovori a western je to len priemerny. Prilis vela sa keca, a casto prevladaju len priemerne dialogy. A nie su tu ani atributy klasickych westernov : divoka stada, utok Indianov, obrana nejakej pevnosti ...... co tento western zraza len na nudny nevyrazny priemer : 60 % ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Malebný a vtipný komediální western, zasazený ještě do 18. století do počátků Divokého západu. Zálesák Bushrod Gentry připomíná Sokolího oka a indiáni Hurony z Cooperova Posledního Mohykána... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama