Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Traper Bushrod Gentry (Robert Taylor) potulující se krajinou je napaden bandou indiánů. Na pomoc mu přispěchá Mary Stuart Cherneová (Eleanor Parker), která mu nabídne ošetření a možnost zůstat až do vyléčení v jejich domě. Traper přijímá, ovšem netuší, že se do něj Mary zamilovala a jen tak ho nepustí. Bushrod tak musí bojovat o svou svobodu traperského života. (Mol)

(více)

Recenze (7)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Malebný a vtipný komediální western, zasazený ještě do 18. století do počátků Divokého západu. Zálesák Bushrod Gentry připomíná Sokolího oka a indiáni Hurony z Cooperova Posledního Mohykána... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Taký malý bláznivý western z počiatkov Divokého Západu o vydajachtivej hrdinke, ktorá chce uhnať trapera k svadbe. Úvodná poznámka, že film je venovaný všetkým ženám Západu je skutočne nelichotivá k nežnému pohlaviu, to si mohli tvorcovia odpustiť. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film věnovaný ženským osadnicím Divokého západu jim skládá poctu tím, že ztvárňuje hlavní hrdinku jako neskutečnou vtěrku a stíhačku, že jsem takovou ještě neviděla. Nedobrovolný manžel před ní celý film zoufale utíká, aby se nakonec…. Snímek je barvotiskovou řachandou, kdy většinu vtipu už dávno odvál čas a spíš než Roberta Taylora jsem si v hlavní roli představoval Johna Wayna, který zoufalce pronásledované vdavekchtivými protivami hrával častěji. Ten jim ale aspoň občas nasekal, Taylor je úplně bezbranný. Jen se občas zaplete do rádoby legrační rvačky. A za veselého smíchu tam ještě zmasakrují pár indiánů. Ne, tohle pojetí westernů už se dávno přežilo. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Roy Rowland ako rejza mi nic nehovori a western je to len priemerny. Prilis vela sa keca, a casto prevladaju len priemerne dialogy. A nie su tu ani atributy klasickych westernov : divoka stada, utok Indianov, obrana nejakej pevnosti ...... co tento western zraza len na nudny nevyrazny priemer : 60 % ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Dalo se na to dívat a Robert byl super, ale ta sukuba co se mu stále věšela na krk byla na facku. Ten její otravnej, hnusnej, vychlastanej hlas pokaždý, když volal Bushrod = ble. Otřepal jsem se jen jsem si na to vzpomněl. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Tendle film je jako horská dráha. Chvílema slabší scénář u kterého by člověk řekl že nemá v komedii co dělat, chvílema zase pekelně dobrá místa s akcí a vtipy, které se tak trochu nesou v duchu Indiana Jonese, a člověk se jim i upřímě zasměje. Ústřední dvojka Taylor-Parker jsou na tom stejné - v některých scénách jsou výborní, jindy to je slabota, nicméně tady ani tak nepodezřívám je, ale spíše vizi pana režiséra. Docela povedená je závěrečná rvačka s indiánama, u které jsem si říkala, že ji musela bejt asi docela i prdel točit. Celkově je to nenáročná oddychová zábava, která se nesnaží hrát si na něco víc, a která i přes občasná slabá místa docela pobaví. Případného diváka musím varovat před lehce přiblblou ústřední písničkou, která má ale neuvěřitelně chytlavej motiv, takže jsem si ji nechtěně prozpěvovala ještě další týden.********* Po druhém zkouknutí s nějakým časovým odstupem musím uznat, že jsem se některým místům zasmála opravdu od srdce a možná i více než napoprvé, a zejména za tu výbornou závěrečnou rvačku, která je na rok 55 opravdu vynikající, dávám nakonec ze 3* ty 4*. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Skoda ze takovyhle filmy nedavaj v kine.... Mozna bych tam zase zacal chodit, nebo se alespon prestal krizovat kdyz jdu kolem... :-) Krasne natoceny, vtipny, odpocinkovy, romanticky film. Robert Taylor je kral, a o Eleanor ani nemluve... Tohle mi dneska sedlo na sto procent. Parada. Zaverecna rvacka manzelu s indianem - to jsem teda jinde nevidel... :-))) P.S.: Pisnicka zminovana v sousednim komentari je Higher up the Berry Tree. ()

Reklama

Reklama