Reklama

Reklama

Knihy mají své osudy

(pořad)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Zamyšlení nad knihami a o lidech kolem nich.  Anatole France: "Čteme-li knihu, čteme ji jak chceme, čteme z ní nebo spíše čteme v ní co chceme. Kniha ponechává volné pole obrazotvornosti." František Halas: "Poezie, stejně jako láska, přetrvá věky, je-li opravdová." Vladimir Michajlov: "Knihy se mají vybírat jako přátelé - uváženě a dlouho." Tolik aforismy několika spisovatelů. Ano, lidé i knihy mívali své osudy, končívali na hranici - a bylo jich na hranicích všude po světě nemálo. Z archivu jsme vybrali úsměvné povídání Miroslava Horníčka o knihách a lidech kolem nich. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Aky 

všechny recenze uživatele

Výtečný archivní pořad zajímavý nejen vtipným Miroslavem Horníčkem, ale zejména také osobní účastí českých spisovatelů, kteří se na obrazovce jen tak neobjevovali. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Spálené knihy osvítily svět !!" Nedostižný sebekritik Miroslav Horníček ve společnosti v televizi zřídkakdy vídaných českých spisovatelů ( V.Neff ) a básníků ( Jan Skácel ), ale také nakladatelů.. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Pořad z doby, kdy kniha měla jiný statut než dnes, a kdy se ještě zdálo, že aspoň některé vymoženosti Pražského jara zůstanou zachovány. Miroslav Horníček provází pořadem s vtipem a šarmem. Potěšilo mne vidět spisovatele Vl. Neffa, Norberta Frýda, Jana Skácela a Ivana Kříže, ale více mne potěšil rozhovor s typografem Oldřichem Hlavsou o knize Radovana Krátkého Pamflety (opravdové typografické lahůdce), kde muselo být deset lehce erotických ilustrací Miroslava Vaši z již hotové knihy vyřezáno. Legenda praví, že se tak stalo na příkaz tehdejšího prezidenta Antonína Novotného, známého svými puritánskými mravy. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Když člověk ví o čem mluví...a s humorem... Kdo je pozorný, a dá si do souvislosti rok vzniku s komentáři pana Horníčka zaznamená spousty drobných šťouchanců, invektiv a skrytých narážek na okupaci a začínající normalizaci... Děkuji pane Horníčku, je milé být v takové krásné společnosti.... ()

Reklama

Reklama